EUROPA LEAGUE

ΑΕΚ - Λέστερ 1-2: Αρχίζουν τα... Ζόρια

Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς στο ΑΕΚ - Λέστερ για τη 2η αγωνιστική του Europa League
Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ, παρά την καλή παρουσία στο δεύτερο μέρος, γνώρισε την ήττα με 2-1 από τη Λέστερ στο ΟΑΚΑ και παραμένει χωρίς βαθμό ύστερα από δύο αγωνιστικές στο Europa League. Tα παιχνίδια με τη Ζόρια θα κρίνουν το ευρωπαϊκό μέλλον των "κιτρινόμαυρων". (VIDEOS)

Τη δεύτερη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια στους ομίλους του Europa League γνώρισε η ΑΕΚ. Οι "κιτρινόμαυροι", παρά την καλή εικόνα στο δεύτερο μέρος, ηττήθηκαν 2-1 από τη Λέστερ στο ΟΑΚΑ και παραμένουν χωρίς βαθμό, με την υπόθεση-πρόκριση να δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό.

Οι "αλεπούδες", παρότι δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, προηγήθηκαν 2-0 με τους Βάρντι (18') και Τσαντουρί (39') και παρά την προσπάθεια των παικτών του Καρέρα, με μπροστάρη τον Μάνταλο, στο δεύτερο μέρος, έφυγαν με το "τρίποντο" από την Ελλάδα.

Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς, που είχε περάσει ως αλλαγή μείωσε σε 2-1 για την Ένωση στο 48', αλλά ήταν και μοιραίος, αφού έχασε μία τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει ένα λεπτό αργότερα. Πλέον, οι δύο αναμετρήσεις με τη Ζόρια την 3η και 4η αγωνιστική, θα κρίνουν αν η ΑΕΚ θα διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

4-2-3-1, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΛΙΒΑΓΙΑ ΚΑΙ ΕΞΤΡΕΜ ΛΟΠΕΣ

Ο Μάσιμο Καρέρα, όπως και με τον ΠΑΣ, επέλεξε ως διάταξη το 4-2-3-1, το οποίο λειτούργησε καλά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στους Ζωσιμάδες. Ωστόσο, άλλαξε τα 3/4 της άμυνας, με τους Μιχάλη Μπακάκη, Στράτο Σβάρνα και Εμάνουελ Ινσούα να επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα, ενώ φανέλα βασικού πήρε κι ο Μάρκο Λιβάγια, στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Η έκπληξη, βέβαια, του Ιταλού ήταν η χρησιμοποίηση του Έλντερ Λόπες σε ρόλο αριστερού χαφ-εξτρέμ, με τον Ινσούα από πίσω του. Ένα δίδυμο που ο Καρέρα δοκίμασε στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον ΠΑΣ, προφανώς έχοντας στο μυαλό του και το παιχνίδι με τη Λέστερ. Από εκεί και πέρα, απαράλλακτη έμεινε η τριάδα στο κέντρο με τους Κρίστισιτς, Σάκχοφ, Μάνταλο που έκαναν τη διαφορά στους Ζωσιμάδες, να επιλέγονται από τον Ιταλό.

Στον αντίποδα, ο Μπρένταν Ρότζερς επανέφερε στην ενδεκάδα τον Τζέιμι Βάρντι, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή με την Άρσεναλ κι έδωσε μία ιστορική νίκη στην ομάδα του, ενώ οι Τσαντουρί και Όλμπραϊτον προτιμήθηκαν αντί των Μεντί και Πράετ στη μεσαία γραμμή και την επίθεση αντίστοιχα.

ΜΙΛΗΣΕ Η ΚΛΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΝΤΙ

Η Λέστερ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε να επιβάλλει το ρυθμό της, αλλά η ΑΕΚ ισορρόπησε άμεσα το παιχνίδι και πήρε το έλεγχο του παιχνιδιού. Το δίδυμο Ινσούα - Λόπες δούλεψε καλά, δημιουργώντας αρκετά ρήγματα απ' τα αριστερά. Ωστόσο, πέρα από ένα σουτ του Μάνταλου στο 11ο λεπτό, η Ένωση δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Κάσπερ Σμάιχελ. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και έριξαν... προειδοποιητική βολή στο 15' με τον Τζέιμς Μάντισον, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω απ' το δεξί δοκάρι του Παναγιώτη Τσιντώτα.

Τελικά, τρία λεπτά αργότερα, μίλησε η κλάση του Βάρντι. Ο Άγγλος στράικερ βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ και ανατράπηκε από τον Τσιντώτα, με τον Αυστριακό Λέχλερ να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος και παρά την προσπάθεια του γκολκίπερ της ΑΕΚ (που βρήκε την μπάλα), διαμόρφωσε το 1-0. Οι "αλεπούδες" θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, με τον Βάρντι να γίνεται δημιουργός από εκτελεστής, αλλά τον Τζενγκίζ Ουντέρ να μην νικάει στο τετ α τετ τον Τσιντώτα που αρνήθηκε το γκολ με εξαιρετική επέμβαση.

ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΛΙΒΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΟΛΙΓΩΡΙΑ

Η ευκαιρία του Τούρκου "αφύπνισε" τους παίκτες της ΑΕΚ, οι οποίοι ανέβαλαν εκ νέου τα ηνία και έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Λιβάγια για να φέρουν το ματς στα ίσα. Στο 27' ο Σμάιχελ με μία εξαιρετική απόκρουση είπε "όχι" στην καρφωτή κεφαλιά του Κροάτη, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο επιθετικός της ΑΕΚ έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα απ' το δεξί δοκάρι του Δανού γκολκίπερ, από πλεονεκτική θέση.

Η Ένωση δεν κινδύνεψε ουσιαστικά από τους αντιπάλους της, αλλά γι' ακόμα μία φορά "πλήρωσε" τα αμυντικά λάθη. Συγκεκριμένα, στο 39ο λεπτό, ο Μπακάκης άφησε αμαρκάριστο τον Τσανουρί, ύστερα από εκτέλεσε κόρνερ, κι ο μέσος της Λέστερ δεν λάθεψε, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα για το 0-2.

ΔΙΠΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΕ ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Καρέρα προχώρησε σε δύο διορθωτικές κινήσεις, με τους Τάνκοβιτς - Ολιβέιρα να περνούν στη θέση των Λιβάγια - Ανσαριφάρντ. Η δικαίωση για τον Ιταλό δεν άργησε να έρθει, αφού τρία λεπτά αργότερα, ο Μάνταλος βρήκε με υπέροχη μπαλιά τον Τάνκοβιτς, ο οποίος βγήκε την πλάτη της άμυνας και με όμορφο αριστερό σουτ νίκησε τον Σμάιχελ, μειώνοντας σε 2-1.

Οι δύο παίκτες συνεργάστηκαν ξανά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, αλλά αυτή τη φορά ο Σουηδός αστόχησε από πλεονεκτική θέση και "σπατάλησε" την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 2-2.

Το γκολ και η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ, "ξύπνησαν" τη Λέστερ, η οποία ανέβασε την απόδοσή της και έψαξε ένα τρίτο γκολ για να αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη. Ωστόσο, ο Τσιντώτας δήλωσε παρών όταν χρειάστηκε, ενώ και το δοκάρι ήταν στο... πλευρό της ελληνικής ομάδας, στο σουτ του Ουντέρ στο 64ο λεπτό.

Μετά το 70', ελέω και των πολλών αλλαγών, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τη Λέστερ να βγαίνει ωφελημένη και να διαχειρίζεται το υπέρ της προβάδισμα. Στον αντίποδα, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να απειλήσει, πέρα από ένα μακρινό σουτ του Λόπες, την εστία του Σμάιχελ.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (86' Βασιλαντωνόπουλος), Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Ινσούα (86' Μαχαίρας), Σάκχοφ (86' Σαμπανάτζοβιτς), Κρίστισιτς, Μάνταλος, Λόπες, Λιβάγια (46' Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (46' Ολιβέιρα).

ΛΕΣΤΕΡ (Μπρένταν Ρότζερς): Σμάιχελ, Φοφανά, Μόργκαν, Φουχς (46' Τόμας), Τζάστιν, Τζενγκίζ Ουντέρ (66' Πράετ), Τίλεμανς, Τσαντουρί (66' Μεντί), Όλμπραϊτον, Μάντισον (74' Μπαρνς), Βάρντι (70' Ιχεανάτσο).

ΓΚΟΛ: 48' Τάνκοβιτς / 18' πεν. Βάρντι, 39' Τσάντουρι

ΚΑΡΤΕΣ: 21' Μάνταλος, 59' Κρίστισιτς, 73' Ινσούα / 78' Tόμας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χάραλντ Λέχλερ (Αυστρία)

ΒΟΗΘΟΙ: Αντρέας Χάιντενραϊχ (Αυστρία) Μαξιμίλιαν Κόλμπιρτς (Αυστρία)

ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Γιούλιαν Βάινμπεργκερ (Αυστρία)

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου και ο Τσάρλυ σχολίασαν την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Λέστερ. Δείτε το video:




TAGS EUROPA LEAGUE ΑΕΚ ΛΕΣΤΕΡ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ