ΑΕΚ

ΑΕΚ-Ηρακλής 1-0

ΑΕΚ-Ηρακλής 1-0
Σκόκο πανηγυρικό

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύθηκε το "δαιμονισμένο" της ξεκίνημα και πήρε τη νίκη κόντρα στον Ηρακλή με 1-0

Αν και στο μεγαλύερο του διάστημα ο αγώνας είχε καλό ρυθμό με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει από περιοχή σε περιοχή οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να τον μετουσιώσουν φάσεις μπροστά στους δύο τερματοφύλακες. Η ΑΕΚ χωρίς να εντυπωσιάσει συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και έφτασε στη νίκη νικώντας και την κούραση στα τελευταία λεπτά.
Μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα της Ένωσης ο Ηρακλής ανέβασε την απόδοσή του και αν δεν υπήρχε ο Σάχα θα μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο από έναν ακόμα αγώνα χωρίς νίκη. Οι Θεσσαλονικείς πιέζοντας είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού στο β' μέρος, αλλά αν εξαιρέσει κανείς τη μεγάλη φάση με τον Αγρίτη, στο υπόλοιπο διάστημα οι παίκτες του Πεντράθα δεν απείλησαν την εστία του Σάχα.
Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Γ. Δώνης): Σάχα, Ράμος (87΄ Γεωργέας), Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος, Χουάνφραν, Πελετιέρι, Μπασινάς, Λαγός (72΄ Χετεμάι), Σκόκο, Τζεμπούρ (77΄ Εντίνιο), Μπλάνκο

Ηρακλής (Α. Πεντράθα): Κοβαλέφσκι, Μπούρμπος, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Περπερίδης, Ντιέ, Παπαστεργιανός, Γκαρσία (88΄ Κίκο Ρατόν), Κονέ (81΄ Μάρκες), Αγρίτης, Κωνσταντίνου (56΄ Γιάντσης)

Διαιτητής: Ν. Ντάτης (Χίου)

Κίτρινες: Μπασινάς, Σκόκο, Σάχα - Κωνσταντίνου, Μπούρμπος
Με μια ματιά
Δώνης Vs Πεντράθα

Ο Δώνης επέλεξε να ξεκινήσει με τον Τζεμπούρ παρτενέρ του Μπλάνκο και η ΑΕΚ παρατάχθηκε για πρώτη φορά με τα δύο τελευταία της αποκτήματα στην βασική ενδεκάδα και σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σεμπαστιάν Σάχα με την αμυντική τετράδα που δύσκολα αλλάζει να συντελείται από τους Ράμος, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκο, Χουανφράν από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στην μεσαία γραμμή Πελετιέρι και Μπασινάς ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τον Λαγό στην αριστερή πτέρυγα και τον Σκόκο στην δεξιά. Τέλος τον φορμαρισμένο Μπλάνκο πλαισίωσε στην επίθεση ο Τζεμπούρ.

Ο Άνχελ Πεντράθα παρέταξε με 4-4-2 τον Ηρακλή στην προσπάθειά του να οδηγήσει την ομάδα του στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Κοβαλέφσκι κάθησε κάτω από τα δοκάρια, με τους Κατσαμπή, Παπαζαχαρία να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στις πτέρυγες από τα δεξιά ήταν ο Μπούρμπος με τον Περπερίδη στα αριστερά. Στην μεσαία γραμμή οι Σεργκε, Παπαστεργιανός Γκαρσία και Κονέ αποτέλεσαν την τετράδα των χαφ ενώ στην επίθεση ο Πεντράθα επέλεξε τον Αγρίτη με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου για πρώτη φορά βασικό.

"Αφηνιασμένος αετός"



Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ένωση να μπαίνει με το πόδι πατημένο το γκάζι από το πρώτο δευτερόλεπτο. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη ήθελαν να ζεστάνουν τους 20.000 φίλους της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και έκλεισαν τον Ηρακλή στα καρέ του πιέζοντας με σέντρες και προσωπικές ενέργειες.

Η επιθετική διάθεση των κιτρινόμαυρων επιβραβεύτηκε με ένα γκολ πριν καν συμπληρωθούν τα δύο πρώτα λεπτά της αναμέτρησης αλλά ο πρώτος βοηθός είχε διαφορετική άποψη. Ο Μπλάνκο έπιασε στην κεφαλιά από την μικρή περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Μπιτσίδης υπέδειξε λανθασμένα τον Αργεντινό στράικερ σε θέση οφ σάιντ.

Οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη δεν πτοήθηκαν από την απόφαση του βοηθού και συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό με την άμυνα του Ηρακλή να δίνει συνεχόμενα κόρνερ μη μπορώντας να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή.

Την επιθετική μονοτονία της Ένωσης έσπασε στο ένατο λεπτό ο Αγρίτης που με ατομική ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή και αφού "ταλαιπώρησε" τον Μαϊστόροβιτς βρήκε χώρο για το σουτ αλλά ο Σάχα έπεσε και με εξαιρετική επέμβαση αποσόβησε το 0-1.

Από σκόρερ... ασίστμαν



Η ΑΕΚ συνέχισε σε φουλ ρυθμούς στην επίθεση αν και στα μετόπισθεν υπήρχαν κενά που δεν μπορούσε να εκμεταλλευθεί ο Ηρακλής. Τα πολλά στημένα όμως που κέρδιζε η Ένωση δεν μεταφράστηκαν σε φάσεις καθώς είτε τα χτυπήματα του Μπασινά δεν ήταν αυτά που μας έχει συνηθίσει ο αρχηγός της Εθνικής είτε η αεράμυνα του "Ήρα" έκανε πολύ καλά την δουλειά της.

Για να καταφέρει η Ένωση να πετύχει το γκολ που δικαιούταν βάση της απόδοσής της μέσα στον αγωνιστικό χώρο χρειάστηκε και πάλι η παρέμβαση του Ισμαέλ Μπλάνκο. Ο Αργεντινός που είχε ήδη ένα ακυρωθέν γκολ προτίμησε αυτή τη φορά να γίνει δημιουργός και έβγαλε τους κιτρινόμαυρους από την δύσκολη θέση.

Ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος βγήκε από την περιοχή, δέχθηκε την μπάλα στα αριστερά σημάδεψε τον Νάτσο Σκόκο και ο τελευταίος με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό. Ο "Ζορό" εκτός από την ασίστ είχε "καθαρίσει" και το κέντρο της άμυνας του Ηρακλή με την κίνησή του να βγει έξω από την περιοχή αφήνοντας ένα μεγάλο κενό που εκμεταλλλεύθηκε ο Σκόκο με τον καλύτερο τρόπο.

Καλός ρυθμός αλλά χωρίς φάσεις


Ο Ηρακλής μετά το γκολ που δέχθηκε εμφανίστηκε παραδόξως καλύτερος από πριν. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να βλέπουν το παιχνίδια πιο επιθετικά καθώς πλέον ήταν αναγκασμένοι να το κάνουν. Όσο όμως και αν υπήρχε διάθεση δεν υπήρχε ο τρόπος. Ο Αγρίτης ήταν σε πολύ καλή κατάσταση αλλά αυτό δεν έφτανε.

Η ΑΕΚ από την άλλη πλευρά συνέχισε να είναι ικανοποιητική από την μέση και μπροστά αλλά οι φάσεις για γκολ έλειψαν και για αυτήν όπως και για τον “Γηραιό”. Οι δύο ομάδες αν και είχαν καταφέρει να παρουσιάσουν έναν αρκετά καλό ρυθμό στο παιχνίδι με την μπάλα να ανεβοκατέβαινε δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά από τους δύο τερματοφύλακες.

Ίδιο σκηνικό στην επανάληψη

Οι δύο ομάδες συνέχισαν στο ίδιο τέμπο στην επανάληψη με τον Ηρακλή να ανεβάζει σταδιακά την απόδοσή του και την ΑΕΚ να έχει αντιστρόφως ανάλογη πορεία στο παιχνίδι. Οι φάσεις όμως δεν είχαν την συχνότητα των επιθέσεων όπως ακριβώς και στο πρώτο μέρος.

Δύο μόλις λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Ένωση λίγο έλειψε να πληρώσει την αδράνειά της όταν ο Γκαρσία πραγματοποίησε τη σέντρα από τα αριστερά, και ο αμαρκάριστος Αγρίτης στην καρδιά της "κιτρινόμαυρης" άμυνας έκανε την κεφαλιά εξ επαφής, αλλά ο Σάχα με εκπληκτικά αντανακλαστικά απέκρουσε.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν με σουτ του Σκόκο (49') και του Λαγού (58') αλλά σε κανένα από αυτά δεν ανησύχησε ο Κοβαλέφσκι. Η ΑΕΚ όσο πέρναγε η ώρα γινόταν όλο και πιο “αναιμική” με τον Ηρακλή να προσπαθεί να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης.

Ο κόσμος και ο Δώνης όμως ξύπνησαν την ΑΕΚ που άρχισε και πάλι να ανεβάζει στροφές στον κιτρινόμαυρο κινητήρα για τα τελευταία 20 λεπτά. Οι γηπεδούχοι έψαξαν το γκολ που θα έδιωχνε το άγχος για το τέλος και ο Αγκουστίν Πελετιέρι λίγο έλειψε να κάνει και αυτή την δουλειά.

Ο Αργεντινός που ήταν παντού στην μεσαία γραμμή έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά και αφού ξεπέρασε με όμορφη ενέργεια τον αντίπαλό του μπήκε στη μεγάλη περιοχή επιχείρησε το σουτ με τον Κοβαλέφσκι να είναι όμως σε ετοιμότητα και να απομακρύνει σε κόρνερ.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η ΑΕΚ έχασε ακόμα δύο ευκαιρίες για να σφραγίσει τη νίκη αλλά αυτή ήρθε έστω και με λίγο άγχος. Στο 91ο λεπτό έγινε το γύρισμα προς τον Εντίνιο, με τον Πορτογάλο να επιχειρεί το σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι αλλά την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κοβαλέφσκι, στην τελευταία φάση του αγώνα.
Συνέντευξη Τύπου
Γιώργος Δώνης: " Είναι σημαντικό που πήραμε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Κάναμε ένα καλό πρώτο 20λεπτο, όπου πιέσαμε, δημιουργήσαμε κινδύνους στην αντίπαλη περιοχή και πετύχαμε δύο γκολ. Άσχετα αν το ένα δεν μέτρησε. Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε το ρυθμό μας, είχαμε προβλήματα στην ισορροπία των γραμμών μας και χάναμε εύκολα τη μπάλα και ο Ηρακλής έγινε πιο επικίνδυνος. Δεν είχαμε καλή πίεση, αφήναμε τον Ντιέ να παίρνει εύκολα τη μπάλα και γυρίζει, με συνέπεια ο Ηρακλής να είναι απειλητικός στην εστία μας.

Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε το 4-4-2 σε 4-3-3 και παρότι δεν είχαμε καλές επιλογές, δημιουργήσαμε φάσεις ώστε να τελειώσουμε το παιχνίδι. Βέβαια είχε και ο Ηρακλής μια μεγάλη ευκαιρία, στην εκπληκτική επέμβαση του Σάχα, η οποία ήταν και η μοναδική που είχε στο παιχνίδι.

Το μόνο ενθαρρυντικό που κρατάμε από το σημερινό ματς είναι ότι στο πρώτο 20λεπτό δείξαμε σημάδια βελτίωσης και θα πρέπει να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια. Και σήμερα φάνηκε ότι μόνο στη θεωρία είναι εύκολα αυτά τα παιχνίδια. Όλα είναι ντέρμπι και σε όλα πρέπει να παίζουμε με πάθος και δύναμη, ακόμη και όταν δεν είμαστε καλοί



".
Όλα τα λεφτά...
Το ξεκίνημα της Ένωσης.

Η απόκρουση του Σάχα στο 47ο λεπτό.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
To γκολ που ακύρωσε ο Μπιτσίδης. Κρίμα για τον Αργεντινό επιθετικό που θα έκανε το 3 στα 3.

Την έλειψη φάσεων στο παιχνίδι.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Ηρακλής
Κοβαλέφσκι, Μπούρμπος, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Περπερίδης, Σεργκέ, Παπαστεργιανός, Γκαρσία, Κονέ, Αγρίτης, Κωνσταντίνου.
Η 11άδα των γηπεδούχων ΑΕΚ
Σάχα, Ράμος, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος, Χουανφράν, Πελετιέρι, Μπασινάς, Λαγός, Σκόκο, Τζεμπούρ, Μπλάνκο.
1' Έναρξη αγώνα
2' Ακυρωθέν γκολ ΑΕΚ Μπλάνκο
Ο Μπλάνκο σκόραρε με κεφαλιά αλλά ο πρώτος βοηθός τον υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφ σάιντ αφού ο Αργεντίνος καλυπτόταν για τουλάχιστον ένα μέτρο.
6' Σχόλιο
Η ΑΕΚ πιέζει ασφυκτικά την άμυνα του Ηρακλή.
9' Σουτ Ηρακλής Αγρίτης
Ο επιθετικός του Ηρακλή "ταλαιπώρησε" τον Μαϊστόροβιτς μέσα στην περιοχή βρήκε χώρο για το σουτ αλλά ο Σάχα έπεσε και με εξειρετικά επέμβαση αποσόβησε το 0-1.
14' Γκολ ΑΕΚ Σκόκο
Ο Μπλάνκο έκανε τη σέντρα και ο Σκόκο με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά νίκησε τον Κοβαλέφσκι, βάζοντας μπροστά στο σκορ την Ένωση.
22' Ευκαιρία Ηρακλής Περπερίδης
Ο Περπερίδης έφυγε στην πλάτη της άμυνας, έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, αλλά ο Χουανφράν απομάκρυνε τη μπάλα προ του επερχόμενου Κωνσταντίνου
29' Σχόλιο
"Δαιμονισμένος" κατά διαστήματα ο ρυθμός της αναμέτρησης
30' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Μπασινάς
32' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Κωνσταντίνου
33' Κεφαλιά ΑΕΚ Τζεμπούρ
Σέντρα του Μπλάνκο, ο Σκόκο έγινε αποδέκτης της μπάλας και από τα δεξιά πραγματοποίησε τη σέντρα, με τον Τζεμπούρ να παίρνει την κεφαλιά, αλλά τον Κοβαλέφσκι στην κατάλληλη θέση να μπλοκάρει σταθερά
33' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Μπούρμπος
40' Σχόλιο
Παρά τον καλό ρυθμό του παιχνιδιού οι φάσεις... απουσιάζουν
44' Σουτ ΑΕΚ Πελετιέρι
Μακρινό σουτ του Πελετιέρι, καμία ανησυχία για τον Κοβαλέφσκι
45' Έναρξη καθυστερήσεων 1 Λεπτό
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
47' Ευκαιρία Ηρακλής Αγρίτης
Ο Γκαρσία πραγματοποίησε τη σέντρα από τα αριστερά, μόνος του ο Αγρίτης στην καρδιά της "κιτρινόμαυρης" άμυνας έκανε την κεφαλιά εξ επαφής, αλλά ο Σάχα με εκπληκτικά αντανακλαστικά απέκρουσε
49' Σουτ ΑΕΚ Σκόκο
Καλό σουτ του Σκόκο, σταθερά ο Κοβαλέφσκι
57' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Γιάντσης στη θέση του Κωνσταντίνου
58' Σουτ ΑΕΚ Λαγός
Σουτ του Λαγού έξω από τη μεγάλη περιοχή, δεν ανησυχεί ο Κοβαλέφσκι
60' Κεφαλιά Ηρακλής Παπαζαχαρίας
Σέντρα του Κονέ από τα δεξιά, ο Παπαζαχαρίας από πλάγια θέση πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ
71' Ευκαιρία ΑΕΚ Πελετιέρι
Ο Πελετιέρι γίνεται κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά και αφού ξεπέρασε με όμορφη ενέργεια τον αντίπαλό του μπήκε στη μεγάλη περιοχή επιχείρησε το σουτ με τον Κοβαλέφσκι σε ετοιμότητα να απομακρύνει σε κόρνερ
72' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Σκόκο
73' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Χετεμάι στη θέση του Λαγού
74' Σουτ Ηρακλής Αγρίτης
Μακρινό συρτό σουτ από τον Αγρίτη, με άνεση μπλοκάρει ο Σάχα
77' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Εντίνιο στη θέση του Τζεμπούρ
81' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Μάρκες στη θέση του Κονέ
84' Σουτ ΑΕΚ Μπασινάς
Μακρινό σουτ του Μπασινά, η μπάλα κόντραρε στον Κατσιαμπή και πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κοβαλέφσκι. Κόρνερ για τους γηπεδούχους
87' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Γεωργέας στη θέση του Ράμος
88' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Ρατόν στη θέση του Γκαρσία
90' Έναρξη καθυστερήσεων 3 Λεπτά
91' Ευκαιρία ΑΕΚ Εντίνιο
Γύρισμα από τα δεξιά προς τον Εντίνιο, με τον Πορτογάλο να επιχειρεί το σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι αλλά την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κοβαλέφσκι
94' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Σάχα
94' Λήξη αγώνα


















































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ