STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Ιωνικός 4-1: Κιτρινόμαυρη καταιγίδα διέλυσε τους Νικαιώτες στο ηφαίστειο της OPAP Arena

Ο Λιβάι Γκαρσία
Ο Λιβάι Γκαρσία EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ έστησε ένα πάρτι στην OPAP Arena κόντρα στον Ιωνικό, γιορτάζοντας την επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 19 χρόνια με σπουδαία νίκη επί του Ιωνικού με 4-1. Ο Γκατσίνοβιτς πέτυχε δύο γκολ, από ένα οι Αραούχο και Γκαρσία, ενώ ο Ελευθεριάδης διαμόρωσε το τελικό σκορ.

Η ΑΕΚ έβαλε τέλος στα 19 χρόνια χωρίς γήπεδο, καθώς επέστρεψε στη Νέα Φιλαδέλφεια, δίνοντας το πρώτο της επίσημο παιχνίδι στην OPAP Arena κόντρα στον Ιωνικό. Μάλιστα κατάφερε να επισφραγίσει την ιστορική ημέρα με καταιγιστική νίκη κόντρα στην ομάδα της Νίκαιας, επικρατώντας 4-1 και ανέβηκε στη δεύτερη θέση. Γκατσίνοβιτς (δύο γκολ), Γκαρσία και Αραούχο χρίστηκαν σκόρερ για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, ενώ ο Ελευθεριάδης διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Οι τελικές και τα expected goals στο ΑΕΚ - Ιωνικός
Οι τελικές και τα expected goals στο ΑΕΚ - Ιωνικός

Το κλίμα ήταν γιορτινό ώρες πριν από την έναρξη του ματς με τους της ΑΕΚ να δημιουργούν μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα που θύμισε σκηνές αποκάλυψης με καπνογόνα και πυροτεχνήματα πριν από τη σέντρα του παιχνιδιού. Τα πολλά καπνογόνα οδήγησαν σε καθυστέρηση περίπου 20 λεπτών για την έναρξη της αναμέτρησης.

Το κιτρινόμαυρο πάρτι ξεκίνησε το έκτο λεπτό. Ο Γκατσίνοβιτς άνοιξε το σκορ στο έκτο λεπτό με ένα υπέροχο σουτ. Αρχικά προσπάθησε να γεμίσει στην περιοχή, όμως η μπάλα του στρώθηκε ξανά και δικαιώθηκε για την επιλογή του να σουτάρει, καθώς θα μείνει στην ιστορία ως ο πρώτος σκόρερ στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Η Ένωση δεν άργησε να βρει και δεύτερο γκολ καθώς διπλασίασε τα τέρματά της στο 26ο λεπτό. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα αναπτύχθηκαν όμορφα από τα δεξιά. Ο Ελίασον με γλυκιά σέντρα βρήκε τον Λιβάι Γκαρσία και αυτός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Χουτεσιώτη.

Στο δεύτερο μέρος η Ένωση είδε τον Ιωνικό να αντιδρά, όμως έσβησε κάθε ελπίδα του στο 62ο λεπτό, με τον παίκτη που ήθελε να σκοράρει σε αυτό το ματς όσο κανείς να χρίζεται, τον Σέρχιο Αραούχο. Ο "Τσίνο" επωφελήθηκε από τις κόντρες και έκανε ένα σουτ από το ύψος της περιοχής. Η μπάλα βρήκε στον Αντούνες και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Χουτεσιώτη.

Τρία λεπτά μετά ο Γκατσίνοβιτς πέτυχε και δεύτερο γκολ. Έπειτα από μια ακόμα όμορφη επίθεση από τα δεξιά, ο Ελίασον με μια υπέροχη γλυκιά σέντρα βρήκε μόνο του τον Σέρβο μέσο και αυτός με τη μια έκανε το 4-0.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με την Ένωση να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι και να έχει και ευκαιρίες και για άλλα γκολ, δίχως όμως αποτέλεσμα. Αντίθετα ο Ιωνικός μείωσε στην τελευταία φάση του ματς με τον Ελευθεριάδη στο 90+3.

Το ματς

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα δεν επηρέαστηκαν από την καθυστέρηση, αντίθετα μπήκαν φουριόζοι στο παιχνίδι με την αύρα του κόσμου. Πήγαιναν πρώτοι στις μονομαχίες, πίεζαν ψηλά και περιόρισαν τον Ιωνικό σε παθητικό ρόλο. Η ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά με τον Λιβάι Γκαρσία στο πρώτο λεπτό, ο οποίος έκανε ένα σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής με τη μια, αλλά ο Χουτεσιώτης τον σταμάτησε.

Ό,τι δεν έγινε στο πρώτο λεπτό, έγινε στο έκτο με τον Γκατσίνοβιτς να μένει στην ιστορία ως ο πρώτος παίκτης που σκόραρε στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Η Ένωση συνέχισε στο ίδιο μοτίβο ψάχνοντας και δεύτερο γκολ, κάτι που βρήκε στο 26ο λεπτό με τον Λιβάι Γκαρσία.

Ο Ιωνικός δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο πρώτο μέρος και δεν έκανε ούτε μια τελική στην εστία του Στάνκοβιτς (στα πρώτα 45 λεπτά). Αντίθετα η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά στο 3-0 με τον Γκατσίνοβιτς, όταν σε φάση διαρκείας στα καρέ του Ιωνικού, ο Σέρβος μέσος δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα προς την εστία από πολύ πλεονεκτική θέση. Η Ένωση είχε άλλες δύο ευκαιρίες με σουτ του Πινέδα και του Ρότα έξω από την περιοχή, τα οποία πέρασαν ελάχιστα άουτ.

Με την ίδια διάθεση μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ, όμως ο Ιωνικός κατάφερε να ισορροπήσει στα πρώτα λεπτά και να πάρει μπάλα στα πόδια του, δίχως όμως ουσία. Η Ένωση όμως ήταν εκείνη που άγγιξε πρώτη το γκολ στο δεύτερο μέρος. Ο Ελίασον με ωραία σέντρα βρήκε μόνο του τον Πινέδα μέσα στην περιοχή. Αυτός ελίχθηκε όμορφα και το σουτ που εξαπέλυσε κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Ό,τι δεν πέτυχε στο 58' το πέτυχε στο 62' και το 65'. Ο Αραούχο βρήκε το γκολ που έψαχνε, ενώ ο Γκατσίνοβιτς εκμεταλλεύτηκε μια ακόμα γλυκιά σέντρα του Ελίασον και από κοντά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Μετά το 4-0 ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Η Ένωση έφτασε κοντά στο 5-0 σε δύο περιπτώσεις. Ο Τσούμπερ νικήθηκε από τον Χουτεσιώτη από κοντά στο 78', ενώ ο Έλληνας κίπερ σταμάτησε και την κεφαλιά του Αραούχο ένα λεπτό μετά. Ο Μάνταλος που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή είχε κάποιες τελικές για να σκοράρει, αλλά ανεπιτυχώς. Αντίθετα ο Ιωνικός βρήκε το γκολ της τιμής με τον Ελευθεριάδη στην τελευταία φάση του αγώνα.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο ΑΕΚ - Ιωνικός
Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο ΑΕΚ - Ιωνικός

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Μοχαμάντι, Πινέδα (70' Μάνταλος), Σιμάνσκι, Ελίασον (70' Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (82' Γαλανόπουλος), Γκαρσία (70' Τσούμπερ), Αραούχο (87' Κοσίδης).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιριγώτης (87' Σάκιτς), Μύγας, Αντούνες (67' Μίλο), Τσιμπσάχ (46' Φαντιγκά), Ρομαό, Κάνιας, Λοβέρα, Ιωαννίδης (67' Μάντζης), Οφόσου (67' Ελευθεριάδης).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE OPAP ARENA ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ