ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η κίνηση-ματ που φέρνει τον Εντσάμ

Ο Εντσάμ πανηγυρίζει γκολ στο Λάτσιο - Σέλτικ για το Europa League.
Ο Εντσάμ πανηγυρίζει γκολ στο Λάτσιο - Σέλτικ © 2019 GREGORIO BORGIA/ASSOCIATED PRESS

Η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Εντσάμ, μεταγραφής που αποκάλυψε το SPORT24, κρύβει ένα μυστικό και ο Βαγγέλης Αρναούτογλου το αποκαλύπτει.

Η μεταγραφική υπόθεση του Ολιβιέ Εντσάμ, που όπως η τελειωμένη του Τσίτσαν Στάνκοβιτς και η σχεδόν δεδομένη του Γιώργου Τζαβέλλα ήρθαν στο φως μέσα από τα αποκλειστικά ρεπορτάζ του SPORT24, βρίσκεται στην τελική ευθεία της καθώς όλα συνηγορούν ότι τα επόμενα 24ωρα (αν όχι σήμερα), ο Γάλλος μέσος θα έχει μείνει ελεύθερος από τη Σέλτικ για να υπογράψει στην ΑΕΚ.

Πιστοί στη συνήθεια μας για πρωτογενές και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, σήμερα μεταφέρουμε στους αναγνώστες μας την επιπλέον πληροφορία για το πως αυτό το σπουδαίο deal ήρθε στα μέτρα της Ένωσης. Για να μπορέσει λοιπόν η ΑΕΚ να φέρει εις πέρας αυτήν την αποστολή που για πολλούς στην αρχή έμοιαζε με mission impossible, θα έπρεπε να βρεθεί όχι απλώς ο τρόπος για να πειστεί ο ποδοσφαιριστής ότι πρόκειται για ένα ενδιαφέρον project, αλλά και ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή. Αυτός είναι ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή.

Συνήθως οι παίκτες που είναι πολύ δεμένοι με τους ανθρώπους που τους εκπροσωπούν, σέβονται πολύ τη γνώμη τους και πολλές φορές την ασπάζονται μέσα από εκτενή συζήτηση μαζί τους, διαλύοντας στο μυαλό τους, τους οποίους ενδοιασμούς. Εν προκειμένω ο Γάλλος ποδοσφαιριστής, είχε σε πολύ έντονο βαθμό στη σκέψη του την αμφιβολία για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου κι αν αυτό θα αποτελούσε πισωγύρισμα για εκείνον στην καριέρα του.

Η τακτική και το ζεστό χρήμα

Προσεγγίζοντας με το σωστό τρόπο τον ατζέντη του και ασφαλώς με το αζημίωτο, η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο για να έχει στο πλευρό της τον ιδανικό σύμμαχο. Όπως διάβασατε στο SPORT24, πολύ σοβαρή και στοχευμένη δουλειά για να πειστεί ο Εντσάμ έκανε και ο Παναγιώτης Κονέ, εξηγώντας του γιατί η Ένωση είναι ο ιδανικός προορισμός για την καριέρα του Γάλλου στη φάση που βρίσκεται σήμερα. Όμως για να καμφθούν οι τελευταίες αντιστάσεις του, θα έπρεπε να δουλέψει προς αυτή την κατεύθυνση και ο εκπρόσωπος του.

Η αμοιβή του, η προμήθειά του όπως συνηθίζεται να λέγεται στην πιάτσα των ατζέντηδων, είναι πολύ υψηλή. Για τα δεδομένα της ΑΕΚ μάλιστα, η οποία είναι αλήθεια ότι είχε μία σχετική... αλλεργία τα προηγούμενα χρόνια όταν η συζήτηση έφτανε στις αμοιβές των agents, πρόκειται για απόφαση επαναστατική.

Ο εκπρόσωπος του παίκτη θα λάβει αμοιβή 500 χιλιάδων ευρώ, οπότε είχε εξαρχής το σούπερ κίνητρο να δουλέψει προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς σε περίπτωση που η Σέλτικ ενεργοποιούσε το +1 που προέβλεπε η συμφωνία της όταν ποδοσφαιριστή, τότε εκείνος θα παρέμενε για ένα χρόνο στη Σκωτία και ο ατζέντης δεν θα έπαιρνε ευρώ.

Τέτοιες ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται κάθε μέρα και ουδείς μπορεί να προβλέψει σε ποια κατάσταση θα ήταν ο Γάλλος σε έναν χρόνο από σήμερα και αν θα υπήρχε τόσο για εκείνον, όσο για τον εκπρόσωπο του μία τέτοια πιθανότητα για καλό χρήμα. Αυτό λοιπόν ήταν το σημείο κλειδί για να προχωρήσει αυτή η ιστορία. Είναι ένα σημείο των καιρών και η ΑΕΚ δείχνει πλέον να προσαρμόζεται σε αυτούς, ακολουθώντας τη μοντέρνα -όσο και αναγκαστική- κατάσταση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ