ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το ''εδώ θα πας μπροστά'' του Κονέ στον Εντσάμ και ο Μπάρκας

Ο Ολιβιέ Εντσάμ με τη φανέλα της Σέλτικ
Ο Ολιβιέ Εντσάμ με τη φανέλα της Σέλτικ AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Η ΑΕΚ επιθυμεί διακαώς τη συνεργασία της με τον Γάλλο μέσο Ολιβιέ Εντσάμ και ο Παναγιώτης Κονέ προσπαθεί μέσω της προσωπικής επαφής να τον πείσει για την προοπτική να «πετάξει» αργότερα για κάτι μεγαλύτερο, μέσα από εκείνη.

Ο πιο σημαντικός -και μαζί επικίνδυνος για να μην υπάρξει deal- ενδοιασμός του Ολιβιέ Εντσάμ όσον αφορά στην προοπτική συνεργασίας του με την ΑΕΚ, δεν είναι σίγουρα το οικονομικό. Άλλωστε, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η Ένωση ανέβηκε περισσότερο από το 1,1 εκατ. ευρώ ετησίως σε πάγιες αποδοχές για να τον δελεάσει κι έβαλε στο πακέτο που του προσφέρει πολύ δυνατά μπόνους. Ο προβληματισμός του Γάλλου μέσου, σχετίζεται με τον προορισμό.

Έχω γράψει ξανά ότι το ''δώσε λεφτά Μελισσανίδη'' δεν αποτελεί τη λύση σε όλα τα προβλήματα. Διότι εν προκειμένω τα δίνει, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα αρκετό. Η ΑΕΚ αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα το οποίο αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για ποδοσφαιριστές στην ηλικία του 25χρονου Εντσάμ και με τέτοιο προφίλ. Είναι λογικό να φοβούνται ότι θα πρόκειται για πισωγύρισμα. Έτσι ακριβώς σκέφτεται και ο συγκεκριμένος, μάλιστα τον προβληματισμό του αυτό τον έχει μοιραστεί και με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Παναγιώτη Κονέ.

Ο αντίλογος και τα παραδείγματα

Το ότι ο Εντσάμ το συζητά ακόμα με την ΑΕΚ, είναι ο καλός οιωνός της υπόθεσης και το ότι αργεί να απαντήσει, η ανησυχητική πλευρά της. Συνήθως, όταν τέτοιες ιστορίες τραβάνε πολύ, στο τέλος χαλάνε γιατί εμφανίζεται κάποια άλλη ομάδα που είτε θα δίνει περισσότερα, είτε θα προσφέρει την ευκαιρία σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Όμως ο Κονέ καταθέτει επιχειρήματα και τα έχει αναλύσει στον Γάλλο μέσο.

Το ''εδώ θα πας μπροστά και όχι πίσω'' που του έχει πει, στηρίζεται σε κάμποσα παραδείγματα παικτών που έφυγαν από την ΑΕΚ για καλύτερα πρωταθλήματα ή κέρδισαν περισσότερα χρήματα. Ο Πόνσε βρέθηκε στη Ρωσία και στην Σπαρτάκ, ο Αραούχο κέρδισε στη Λας Πάλμας ένα τεράστιο συμβόλαιο. Ο Γιόχανσον έφυγε για τη Γαλλία και τη Ρεν, ο Μπάρκας βρέθηκε συμπαίκτης του Εντσάμ στη Σέλτικ, ο Βράνιες μεταπήδησε στην Άντερλεχτ και ο Μπακασέτας έφτιαξε καριέρα στην Τουρκία. Παλαιότερα ακόμα, ο Ντίντακ Βιλά βρήκε μέσω της Ένωσης τον τρόπο να επιστρέψει στην Πριμέρα Ντιβισιόν, ενώ ο Μπαρμπόσα καρπώθηκε μυθικό συμβόλαιο στην Αλ Ουάχλ.

Ασφαλώς τότε στη χειρότερη περίπτωση για την ΑΕΚ, υπήρχε το Europa League, ενώ τώρα έχει έρθει ο υποβιβασμός στο νεοσύστατο Conference. Είναι κι αυτό ένα ντεζαβαντάζ για την Ένωση, από την άλλη ίσως και να εξελιχθεί σε ευκαιρία για μια καλή πορεία, από τη στιγμή μάλιστα που είναι στους ισχυρούς και φλερτάρει με τους ομίλους της διοργάνωσης. Το ερώτημα είναι πως όλες οι προαναφερθείσες λεπτομέρειες λειτουργούν στη σκέψη του Εντσάμ και που τον οδηγούν.

Το κανάλι "Σέλτικ-Μπάρκας" είναι πιο ασφαλές

Αν τελικά ο Εντσάμ πειστεί, καλύτερες πιθανότητες για την πραγματοποίηση της μεταγραφής, η ΑΕΚ θα αποκτήσει μέσα από το κανάλι της Σέλτικ, με όχημα τον Βασίλη Μπάρκα και όχι με το να μείνει ελεύθερος και ξαφνικά να προκύψει κάτι άλλο. Ο διεθνής γκολκίπερ αποκτήθηκε από τη σκωτσέζικη ομάδα το καλοκαίρι του 2020, αντί 5 εκατ. ευρώ. Χρήματα τα οποία δεν αποπληρώθηκαν τοις μετρητοίς, αντιθέτως διακανονίστηκαν σε δόσεις. Η ΑΕΚ έχει λαμβάνειν μία το τρέχον καλοκαίρι και ακόμα μία εκείνο του 2022, ακούγεται για ένα ποσό (συνολικά) στα 2 εκατ. ευρώ.

Αν λοιπόν ο Εντσάμ δεν μείνει ελεύθερος και με δεδομένο ότι η Ένωση έχει λαμβάνειν χρήματα από τη Σέλτικ, θα είναι (μάλλον) εύκολος και λογικός ο συμψηφισμός ώστε γίνει πιο βατή η μετάβασή του στην Ελλάδα, από τη στιγμή που οι μνηστήρες θα ελαχιστοποιηθούν.

Άλλωστε η ίδια η σκωτσεζική ομάδα, με τον τρόπο που έχει χειριστεί την υπόθεση του Γάλλου και με το να δείχνει σκεπτόμενη ακόμα και να αφήσει ελεύθερο, έχει προκαλέσει προβληματισμό κι επί της ουσίας ενισχύσει και τις φήμες που τον παρουσιάζουν ως έναν δύσκολο χαρακτήρα στα αποδυτήρια. Δύσκολα θα υπάρξει σοβαρή πρόταση αγοράς του, αν όμως μείνει ελεύθερος, θα γίνει σημαντικά πιο πιθανό να πετάξει για άλλες πολιτείες.

Δείτε σε video ορισμένες από τις καλύτερες στιγμές του Εντσάμ με τη Σέλτικ

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ