ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η ευκαιρία του Σιντιμπέ να παίξει όπως ο Ρότα και το ερώτημα για τον Πινέδα

Ο Σιντιμπέ στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ
Ο Σιντιμπέ στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ INTIME SPORTS

Ο διεθνής Γάλλος δεξιός μπακ, Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, θα παίξει μόλις για δεύτερη φορά βασικός ως δεξιός μπακ κόντρα στον ΠΑΣ (3/1, 20:00, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) και καλείται να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία απουσίας του εξαιρετικού Ρότα.

Ήρθε, που λέτε, το περασμένο καλοκαίρι στα τελειώματα της μεταγραφικής περιόδου, για να γίνει -εν καιρώ- ο άρχοντας της δεξιάς πλευράς. Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, με τα γαλόνια του παγκόσμιου πρωταθλητή από το 2018 με τη φανέλα της Εθνικής Γαλλίας, είχε καιρό να παίξει, περίπου πέντε μήνες.

Άλλος προπονητής, κάνα 20ημέρο μετά, θα τον είχε βάλει κολόνα δεξιά στην άμυνα, είτε ήταν απόλυτα έτοιμος, είτε όχι. Δεν θα έβλεπε τον Λάζαρο Ρότα. Όμως ο Αλμέιδα, έβλεπε τον Ρότα.

Στην προετοιμασία του καλοκαιριού, μέσα από συζητήσεις και εικόνα στο γήπεδο, ο Αργεντινός διαπίστωσε ότι ο Έλληνας δεξιός μπακ είχε όλα αυτά που ζητούσε: ένταση, ταχύτητα, αφοσίωση και πάνω από όλα, δύο αφτιά μεγάλα. Ανοιχτά πάντα για να ακούν και να εφαρμόζουν.

Δουλειά, προπόνηση, επικέντρωση στα στοιχεία που θα έπρεπε να διορθώσει. Και διαρκής βελτίωση. Κοιτούσε και τον Σιντιμπέ ο προπονητής και δεν έβλεπε όλα αυτά που του παρουσίαζε ο Ρότα. Την Δευτέρα (2/1), παραμονή του αγώνα με τον ΠΑΣ, ο Λάζαρος έπρεπε να μείνει εκτός αποστολής. Και, ναι, μιλάμε για απώλεια. Όλοι πλέον την αναγνωρίζουν.

Η ώρα του Γάλλου λοιπόν... Να βγει από την εσωτερική και να σπριντάρει! Μπορεί; Θα το διαπιστώσουμε αύριο, μόλις στο δεύτερο παιχνίδι που θα αγωνιστεί ως βασικός με τη φανέλα της ΑΕΚ ως δεξιός μπακ σε παιχνίδι πρωταθλήματος! Απίστευτο; Ίσως, αλλά μαζί και αληθινό. Είχε αγωνιστεί εκεί και κόντρα στον ΟΦΗ, στην Opap Arena, σε εκείνο το εύκολο 3-0. Ήταν ουσιαστικός, όχι τόσο καλός όμως για να αφήσει τον Ρότα εκτός και στη συνέχεια.

Την Τρίτη (3/1, 20:00, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) στα Ιωάννινα, ο Σιντιμπέ θα είναι ο βασικός δεξιά. Πλέον, με τη μίνι προετοιμασία της Ολλανδίας στα πόδια του και αρκετή δουλειά πίσω του από τότε που εντάχθηκε στην ΑΕΚ, έχει την ευκαιρία να βγει μπροστά, ενόψει και του ντέρμπι με τον ΠΑΟ, την ερχόμενη Κυριακή, καθώς είναι άγνωστο πως θα είναι ο Ρότα έως τότε. Η τέλεια ευκαιρία για κάποιον σπουδαίο, που βρέθηκε να περιμένει τη σειρά του. Για να δούμε...

Η απουσία του Σιμάνσκι, ο Πινέδα και ο Γαλανόπουλος

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι, δηλώθηκε εν τέλει να εκτίσει την ποινή του στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ, κάτι που προφανώς είχε αποφασιστεί καιρό τώρα, απλώς δεν είχε γίνει ευρέως γνωστό. Αυτή η συγκυρία δημιουργεί μια σειρά από διαφορετικές σκέψεις για τον Αλμέιδα, πάνω που είχε βρει ξανά ένα λειτουργικό σχήμα.

Μπορεί για παράδειγμα να φέρει τον Πινέδα κοντά στον Γιόνσον και να παίξει στα αριστερά ένας εκ των Τσούμπερ ή Άμραμπατ, αν και ο Μεξικανός απέδωσε εξαιρετικά εκκινώντας αριστερά κόντρα στο Βόλο, έχοντας πολύ ωραίες συνεργασίες με τον Αραούχο, ο οποίος από τη φύση του κινείται περισσότερο προς τα εκεί.

Αν διατηρήσει τον Πινέδα αριστερά, τότε δεν αποκλείεται να παίξει ως βασικός ο Γαλανόπουλος, στο ρόλο που είχε ο Σιμάνσκι. Ο διεθνής Έλληνας μέσος είναι καλά, έχει τις απαιτούμενες δυνάμεις και τα τρεξίματα για να πάρει το ρόλο αυτό.

Στην περίπτωση που ο προπονητής επιλέξει να επαναφέρει τον Γκαρσία σε ρόλο φορ και να αφήσει τον Φαν Βερτ στον πάγκο, τότε πιθανότητες να παίξει ως βασικός, για πρώτη φορά, έχει ο διαθέσιμος πλέον Φερνάντες, αν και ο Άμραμπατ έχει αποκτήσει ξανά την απαιτούμενη ετοιμότητα, όπως έδειξε στο παιχνίδι με τον Βόλο.

Σίγουροι για την ενδεκάδα πρέπει να θεωρούνται οι: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Χατζισαφί, Μήτογλου, Μουκουντί, Γιόνσον, Πινέδα, Γκαρσία και Αραούχο.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ