ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η έμπρακτη στήριξη στον Γιαννίκη και τα επόμενα βήματα

Ο Αργύρης Γιαννίκης στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο
Ο Αργύρης Γιαννίκης στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο PHOTO CREDITS: INTIME

Η ΑΕΚ ενεργοποίησε την οψιόν επέκτασης της συνεργασίας της με τον Αργύρη Γιαννίκη, δείχνοντας πίστη στη δουλειά του, ωστόσο χρειάζεται ανάλογη συνέχεια κι από τις δύο πλευρές, στήριξη από τη μία και διαρκής δουλειά από την άλλη, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι.

Η ΑΕΚ αποφάσισε ότι θα μπει στο νέο της σπίτι με τον Αργύρη Γιαννίκη, δείχνοντας ότι τον εμπιστεύεται από τα πρώτα πειστήρια που έχει εμφανίσει με τη δουλειά του ο 41χρονος τεχνικός στον πάγκο της Ένωσης.

Μπορεί από την άποψη των αποτελεσμάτων να μην είχε και την καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή, καθώς ο Ολυμπιακός ξέφυγε στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League Interwetten, ωστόσο υπήρχαν κάποια καλά διαστήματα που είδαμε την μπάλα που αυτός θα ήθελε να παίζει η ομάδα του. Απλώς για εκείνον, το υπάρχον υλικό δεν μπορεί να υπηρετήσει το σχέδιό του για 90 λεπτά.

Αυτός ήταν ο λόγος που η Ένωση αποφάσισε να ασκήσει το δικαίωμα ενεργοποίησης της οψιόν στη συμφωνία της με τον Γιαννίκη, αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη και τη στήριξη, όχι μόνο στη δουλειά του, αλλά κατά βάση στο πρότζεκτ που ξεκίνησε από το καλοκαίρι με την ενίσχυση και την αναμόρφωση του ρόστερ. Βέβαια άρχισε με άλλον κουμανταδόρο (Μιλόγεβιτς), ο οποίος έχει διαφορετική φιλοσοφία από τον Γιαννίκη, κάτι που εκ του αποτελέσματος φαίνεται στη διαχείριση του ρόστερ που διαθέτει η ομάδα.

Απέφυγε την εσωστρέφεια που είχε γίνει "συνήθεια" σε ανάλογες καταστάσεις

Τα προηγούμενα χρόνια, όταν η ΑΕΚ έχανε την επαφή με την κορυφή, αυτό προκαλούσε μια στεναχώρια και μια εσωστρέφεια στον κιτρινόμαυρο οργανισμό. Συνήθως δε αυτός που "πλήρωνε το μάρμαρο" ήταν ο προπονητής. Αυτό δεν συνέβη αυτή τη φορά, αλλά ακριβώς το αντίθετο.

Ο Αργύρης Γιαννίκης γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί, είχε μιλήσει αρκετές φορές το προηγούμενο διάστημα με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και φυσικά είχε συναινέσει σε αυτό, αν και στη συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο πλευρές τον Οκτώβριο, η Ένωση μπορούσε μονομερώς να επεκτείνει τη συνεργασία τους, δίχως δηλαδή τη συγκατάθεσή του.

Η ήττα από τον ΟΦΗ σίγουρα άφησε πίκρα και έφερε τον ΠΑΟΚ σε απόσταση αναπνοής στον βαθμολογικό πίνακα, ωστόσο έδωσε μια "ευκαιρία" να φανεί έμπρακτα η στήριξη στο πρόσωπό του. Η ανακοίνωση της επέκταση της συνεργασίας τους μια μέρα αργότερα αυτό το μήνυμα απέστειλε: ότι αυτός είναι ο εκλεκτός.

Άλλωστε στο συγκεκριμένο παιχνίδι η ΑΕΚ τα έκανε όλα μόνη της, με τον προπονητή να μην είναι άμοιρος ευθυνών, λόγω των κινήσεών του από τον πάγκο. Η Ένωση έφτιαξε τις προϋποθέσεις για να νικήσει μόνη της και από μόνη της και το έχασε από δικά της λάθη, δίχως να αδικούμε φυσικά την προσπάθεια του ΟΦΗ, που είχε μια θετική παρουσία και στο ΟΑΚΑ πριν από δύο ημέρες (20/12).

Για να πετύχει η συνταγή Γιαννίκη χρειάζεται τα κατάλληλα υλικά

Φυσικά για να συνεχιστεί αυτό το έργο πρέπει να υπάρξει ανάλογη συνέχεια και από τις δύο πλευρές, διότι και οι δύο έχουν βήματα να κάνουν, προκειμένου η Ένωση να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο που θα ήθελε να δει η διοίκηση και ο κόσμος.

Ήδη μετά την επέκταση της οψιόν και μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών της για το 2021 (εξαίρεση αποτελεί ο επαναληπτικός με την Κηφισιά για το Κύπελλο ο οποίος έχει διαδικαστικό χαρακτήρα) έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για το ρόστερ.

Ως προς το κομμάτι της ενίσχυσης, διακαής πόθος είναι ένας κεντρικός χαφ που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της ομάδας, με ένταση (τέτοιους παίκτες θέλει ο προπονητής) και ικανότητα στη δημιουργία. Κάτι που λείπει από τους Σιμάνσκι και Σιμόες, τους ποδοσφαιριστές δηλαδή που χρησιμοποιεί περισσότερο ως κεντρικούς μέσους ο Γιαννίκης. Αυτό δεν είναι το μόνο που λείπει από το υπάρχον ρόστερ, αλλά τον Ιανουάριο δεν ευδοκιμούν οι περιστάσεις για "καλές" μεταγραφές, συγκριτικά τουλάχιστον με το καλοκαίρι.

Μαζί με αυτό είναι και η διαχείριση ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζονται, όπως οι Ινσούα και Νταντσένκο, τους οποίους η ΑΕΚ θέλει να ξεφορτωθεί έστω με δανεισμό για να απαλλαγεί από τα συμβόλαιά τους και φυσικά παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ με περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, που δεν θα έβλεπαν με κακό μάτι την προοπτική της αποχώρησης από την ομάδα.

Τέτοιες περιπτώσεις είναι οι Σβάρνας, Μπακάκης, Τάνκοβιτς, χωρίς να αποκλείονται και άλλοι ποδοσφαιριστές από αυτή την κατηγορία.

Να βελτιωθεί (και) στο ανασταλτικό κομμάτι

Ο Αργύρης Γιαννίκης ξέρει ότι έχει πολλή δουλειά ακόμα, κάτι που το γνώριζε και ο ίδιος και φάνηκε και από τις πρώτες του δηλώσεις, μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας.

Με σκληρή δουλειά έχει ξεκινήσει, για αυτό άλλωστε χαίρει και της εμπιστοσύνης της διοίκησης, ωστόσο έχει πολύ δρόμο δουλειά. Στα πολύ κρίσιμα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Άρη κατάφερε να πάρει προβάδισμα, μπαίνοντας δυνατά στο γήπεδο και παίζοντας το ποδόσφαιρο που θέλει, για περίπου 20 λεπτά. Έκτοτε έδινε μέτρα στον αντίπαλο και προσπαθούσε να κρατήσει το αποτέλεσμα.

Ο στόχος του 41χρονου τεχνικού είναι αυτή η διάρκεια να ανέβει, αν και το πιθανότερο είναι ότι θα φτάσει στο επίπεδο που εκείνος επιθυμεί τη νέα χρονιά, όταν η ομάδα θα έχει κάνει προετοιμασία μαζί του.

Φυσικά πρέπει να περιορίσει και την απειλή που δέχεται, η οποία είναι μεγαλύτερη σε σχέση με την περσινή σεζόν. Εκτός από τη συνολική ανασταλτική λειτουργία, χρειάζεται δουλειά και στο αμυντικό τρανζίσιον, μιας και ο Γιαννίκης θέλει η ομάδα του να πιέζει ψηλά και να ανακτά γρήγορα την μπάλα.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ