STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - ΟΦΗ 1-2: Με ανατροπή οι Κρητικοί έστειλαν την Ένωση στο -11 από την κορυφή

ΑΕΚ - ΟΦΗ 1-2: Με ανατροπή οι Κρητικοί έστειλαν την Ένωση στο -11 από την κορυφή
EUROKINISSI

Ο ΟΦΗ κέρδισε την ΑΕΚ και μάλιστα με ανατροπή μέσα στο ΟΑΚΑ με το τελικό 2-1 να δίνει στους φιλοξενούμενους την πρώτη τους νίκη επί της Ένωσης μετά από 20 χρόνια και την έστειλε στο -11 από την κορυφή.

Ο ΟΦΗ με ανατροπή πήρε σπουδαίο διπλό μέσα στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ επικρατώντας με 2-1 και έστειλε την Ένωση στο -11 από την κορυφή στην οποία βρίσκεται ο Ολυμπιακός ενώ ο ίδιος με το τρίποντο που κατέκτησε βρέθηκε στην πρώτη πεντάδα, ισόβαθμος με τον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά με παιχνίδι λιγότερο.

Αυτή ήταν η πρώτη επικράτηση της ομάδας της Κρήτης επί των "κιτρινόμαυρων" μετά από είκοσι χρόνια και το 2001 όταν ο Νίκος Νιόπλιας αγωνιζόταν στον ΟΦΗ. Παράλληλα συνεχίστηκε η παράδοση που θέλει την ΑΕΚ από το 2008 να μην κερδίζει στο τελευταίο ματς της σεζόν στο πρωτάθλημα.

Απομηχανής ήρωας για τον ΟΦΗ ήταν ο Καμάου ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο 58' της αναμέτρησης και τρία λεπτά αργότερα, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα για το νικητήριο γκολ της ομάδας του Νίκου Νιόπλια.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της που πίεσε και τα έπαιξε όλα για όλα μετά το 2-1 έχασε και πάλι στο 87' με τον Άμραμπατ να αστοχεί και να στέλνει τη μπάλα έξω από την εστία του Επασί.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, απείλησαν αρκετά την εστία του Επασί αλλά ήταν ευάλωτοι στις αντεπιθέσεις με τον ΟΦΗ να εκμεταλλεύεται στο απόλυτο το γρήγορο τρανζίσιον και να βρίσκει και τα δύο γκολ που σημείωσε στην κόντρα. Είναι χαρακτηριστικό πως η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το ματς με 18 τελικές εκ των οποίων οι έξι στην εστία την ίδια ώρα που ο ΟΦΗ είχε ακριβώς τις μισές τελικές 9 εκ των οποίων οι 3 στην εστία.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Προβάδισμα με Βράνιες, ισοφάριση με Λάμπρου

Το παιχνίδι ξεκίνησε με φάση και για τις δύο ομάδες μόλις στα πρώτα λεπτά του αγώνα ενώ η ΑΕΚ ήταν αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 14' με ωραίο... πλασέ του Βράνιες από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από ωραία ενέργεια και γύρισμα του Μάνταλου από τα αριστερά.

Οι κιτρινόμαυροι μάλιστα θα μπορούσαν να κάνουν δύο τα τέρματα τους στο 19' αλλά ο Αραούχο είδε τον Επασί να αποκρούει το πλασέ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι.

Ότι δεν κατάφερε η ΑΕΚ το κατάφερε ο ΟΦΗ στο 23' όταν πίεσε, έκλεψε τη μπάλα ψηλά, βγήκε από τα δεξιά με τον Μαρινάκη ο οποίος γύρισε στον Λάμπρου που έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι για το 1-1.

Απίστευτη ευκαιρία του Τοράλ

Έξι λεπτά αργότερα ο ΟΦΗ θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα στο σκορ όταν και πάλι βγήκε σε ωραία αντεπίθεση από τα δεξιά με τον Λάμπρου να μπαίνει στην περιοχή, να γυρνάει παράλληλα και τον Τοράλ από το ύψος της μικρής περιοχής να αστοχεί και τον Νίκο Νιόπλια να μην πιστεύει την ευκαιρία που έχασε η ομάδα του.

Αυτή μάλιστα ήταν η τελευταία ουσιαστικά καλή στιγμή στο πρώτο μέρος καθώς οι φιλοξενούμενοι μετά το 30 ισορρόπησαν το παιχνίδι και δεν άφησαν την ΑΕΚ να φτιάξει άλλες καθαρές ευκαιρίες.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Βρήκε την ανατροπή ο ΟΦΗ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με φάσεις και για τις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ μάλιστα βρήκε και ένα γκολ με τον Σιμόες στο 48' το οποίο σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Βράνιες ο οποίος ήταν μπροστά από την άμυνα και έκανε κίνηση προς τη μπάλα. Στο 50' ο Μάνταλος βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν κακό.

Από την άλλη ο ΟΦΗ με τον Ντε Γκουζμάν δύο φορές απείλησε με τον Τσιντώντα στην πρώτη να αντιδράει σωστά και στη δεύτερη να βλέπει τη μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του.

Στο 57' ο Νιόπλιας έβγαλε από το ματς τον Ντε Γκουζμάν και πέρασε στη θέση του τον Καμάου ο οποίος στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα τέσσερα λεπτά αργότερα ολοκλήρωσε με υπέροχο τρόπο μια αντεπίθεση της ομάδας του και την ασίστ του Τοράλ.

Τριπλή αλλαγή ο Γιαννίκης

Με την ΑΕΚ πίσω στο σκορ ο Αργύρης Γιαννίκης έκανε τριπλή αλλαγή με τους Ανσαριφάρντ, Σιμάνσκι και Ρότα στο ματς αντί των Μάνταλου, Σιμόες και Μισελέν ενώ άλλαξε και το σύστημα της ομάδας του παίζοντας με δύο επιθετικούς.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεση τους και προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Επασί χωρίς όμως να φτιάξουν καλές τελικές ευκαιρίες για να μπορέσουν να ισοφαρίσουν στο σκορ. Για αυτό στο 77' ο Γιαννίκης έβγαλε από το ματς τον Σάκχοβ και πέρασε τον Γκαρσία στη θέση του με την ΑΕΚ να παίζει με ένα 4-2-4 την ώρα που ο Νιόπλιας απαντούσε με την είσοδο του Γιαννούλη αντί του Τοράλ και τη χρησιμοποίηση τριών στόπερ.

Η Ένωση κέρδισε πέναλτι στο 86' όταν ο Άμραμπατ σούταρε με τον Μπαλογιάννη να βάζει το χέρι του για να σταματήσει τη μπάλα και τον διαιτητή να δίνει την εσχάτη των ποινών. Ο επιθετικός της ΑΕΚ εκτέλεσε αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Επασί και η ομάδα του έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΟΦΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ