ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η αρχηγική συμπεριφορά του Αραούχο έχει ανάγκη από συμπαραστάτες

Ο Σέρχιο Αραούχο πανηγυρίζει
Ο Σέρχιο Αραούχο πανηγυρίζει EUROKINISSI

Ο Σέρχιο Αραούχο δεν χρειάζεται το περιβραχιόνιο για να ηγείται της ΑΕΚ εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών, το αποδεικνύει κάθε τόσο. Μόνο που ο Τσίνο χρειάζεται συμπαίκτες που ν' ακολουθήσουν το παράδειγμά του στη συνέχεια των playoffs προκειμένου να σωθεί η χρονιά για την Ένωση.

Ο Σέρχιο Αραούχο διανύει την πιο ώριμη και μεστή περίοδό του συγκρίνοντας την εφετινή παρουσία του με τις προηγούμενες θητείες του στην ΑΕΚ. Πιο ώριμη ακόμη και από την πρωταθληματική σεζόν της Ένωσης, μετρώντας ήδη διψήφιο αριθμό τερμάτων (11) στη Super League Interwetten, δίχως μάλιστα κάποιο εξ αυτών να έχει έρθει από εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Ο Αργεντινός φορ ακόμα και όταν δεν είναι στη "μέρα του" καταφέρνει να κάνει αισθητή την παρουσία του, δίνοντας τα πάντα για το κιτρινόμαυρο σύνολο, καθώς προσφέρει τρεξίματα είτε κοντά είτε μακριά από τον χώρο δράσης του.

Παρόλα αυτά η πιο σημαντική διαφορά του Αραούχο σε σχέση με τις προηγούμενες θητείες του είναι ότι βγάζει την απαιτούμενη αντίδραση στα άσχημα αποτελέσματα και κυρίως για την κακή εικόνα, προσπαθώντας αφενός ν' αφυπνίσει τόσο στους συμπαίκτες του αφετέρου να εμψυχώσει τον κόσμο.

Λίγο μετά τη λήξη της αναμέτρησης κι ενώ ο κόσμος αποδοκίμασε τους υπόλοιπους, χειροκρότησε τον Τσίνο. Εκείνος ανταποκρίθηκε, όντας συγκινημένος, στα αποδυτήρια πάντως δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για τη νέα ήττα που υπέστη η Ένωση από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια της έχει πάρει τον αέρα.

Όπως διέρρευσε σχετικώς, ο Αραούχο στο εντός των τειχών ξέσπασμά του τόνιζε ότι δεν γίνεται να μην μπορούν να προσφέρουν μια χαρά στον κόσμο της ομάδας. "Δεν γίνεται να μην μπορούμε να δώσουμε μία χαρά στον κόσμο", ανέφερε χαρακτηριστικά, όντας νευριασμένος και απογοητευμένος.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Αραούχο δρα έτσι

Ο Αραούχο είχε εκφράσει την επιτακτική ανάγκη για αλλαγή σε πιο ήπιο τόνο και μετά την ήττα από τον Άρη στο Βικελίδης, όχι υπό μορφή ξεσπάσματος, αλλά υπό μορφή δήλωσης. Σε εκείνο το παιχνίδι προτίμησε να μην "ασχοληθεί" πολύ με την απόδοση της ΑΕΚ, αλλά να τιμήσει τη μνήμη του 19 χρονου Άλκη.

Για την αλλαγή που χρειάζεται η Ένωση είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: "Πρέπει να αλλάξουμε άμεσα, γιατί αν συνεχίσουμε έτσι μπορεί να χάσουμε και τα υπόλοιπα παιχνίδια. Πρέπει να γίνει ριζική αλλαγή για να αντιδράσουμε".

Η συγκεκριμένη κίνηση από πολλούς ερμηνεύθηκε ότι στόχευε τον Γιαννίκη, όμως οι άνθρωποι της ομάδας ανέφεραν ότι η στόχευσή του δεν είχε να κάνει με τον τότε προπονητή του. Αν δεν είχε να κάνει με αυτόν, τότε σίγουρα μιλούσε για την αλλαγή που χρειαζόταν η ομάδα.

Από τη μέρα της συγκεκριμένης δήλωσής του δεν έχουν αλλάξει πολλά στην ομάδα (πλην της αλλαγής προπονητή προφανώς), που πλέον κινδυνεύει να χάσει ακόμα και το ελάχιστο "κειμήλιο" από την τρέχουσα σεζόν για την επόμενη, αυτό της εξασφάλισης του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Η ΑΕΚ μόνο δεδομένη δεν πρέπει να θεωρεί την έξοδό της στα προκριματικά του Conference League, με τον τρόπο που παίζει στα τελευταία της παιχνίδια.

Πρέπει να βγουν και άλλοι μπροστά

Η αρχηγική συμπεριφορά του Αραούχο και η εξαιρετική παρουσία του εντός των τεσσάρων γραμμών δεν είναι αρκετή για την ΑΕΚ, μιας και ο Τσίνο έχει ανάγκη από συμπαραστάτες.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν υπάρχουν οι συμπαραστάτες στο ρόστερ της ΑΕΚ, το αντίθετο μάλιστα, ειδικά στη μεσοεπιθετική της γραμμή. Το κύριο πρόβλημα είναι ότι κανείς άλλος ποδοσφαιριστής της, δεν έχει εμφανίσει τη συνέπειά του στις καλές εμφανίσεις.

Ο Τσούμπερ για παράδειγμα, για τον οποίο έχει ανοίξει η κουβέντα για το αν η ΑΕΚ πρέπει να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του ή όχι, είχε κάνει μια εκπληκτική εκκίνηση στο πρωτάθλημα, ωστόσο η συνέχεια ήταν εξίσου απογοητευτική με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ο Άμραμπατ έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, αν και έχει δείξει ότι έχει την προσωπικότητα να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες.

Στην ίδια μοίρα και ο Λιβάι Γκαρσία με τον Πέτρο Μάνταλο. Ο πρώτος δεν ενθουσίασε σε πολλά παιχνίδια, ωστόσο οι τραυματισμοί που υπέστη δεν το βοήθησαν στο να βρει ρυθμό και να μπορέσει να κάνει διαδοχικά παιχνίδια σε υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός από την άλλη για πρώτη χρονιά δεν είχε σίγουρη τη θέση του στην ενδεκάδα, ενώ τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του δεν είναι κάτι που θίγεται για πρώτη φορά.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ