ΑΕΚ

ΑΕΚ: Για τη νίκη και την εδραίωση στην κορυφή στο κομβικότερο ματς της χρονιάς κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ο Έκι Πόνσε
Ο Έκι Πόνσε PHOTO CREDITS: GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Η ΑΕΚ δίνει τον σημαντικότερο αγώνα στη μάχη του τίτλου καθώς φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena (24/04, 20:30, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) και θέλει τη νίκη για να παραμείνει και να εδραιωθεί στην κορυφή.

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της το πιο κομβικό παιχνίδι (μέχρι το επόμενο) ντέρμπι στη μάχη για τον τίτλο, καθώς φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena (24/04, 20:30, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) για την έβδομη αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League, έχοντας ως στόχο τη νίκη.

Η Ένωση χάρη στις δύο διαδοχικές νίκες της επί του Άρη επέστρεψε στην κορυφή, νιώθοντας όμως την ανάσα του τριφυλλιού που έχει έναν βαθμό λιγότερο. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα γνωρίζουν ότι θα κάνουν ένα σημαντικό βήμα σε περίπτωση νίκης, δεν θα είναι όμως το καθοριστικό καθώς έχει να δώσει δύο κρίσιμα ντέρμπι σε Τούμπα την Κυριακή και Καραϊσκάκης.

Ο Αργεντινός τεχνικός της ΑΕΚ μιλώντας στην COSMOTE TV ενόψει του αγώνα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι εκείνος και οι παίκτες του έχουν μια τρομερή διάθεση γι' αυτό το μεγάλο παιχνίδι, που όπως και τα υπόλοιπα είναι ένας τελικός για εκείνον.

Η OPAP Arena αναμένεται να είναι κατάμεστη, με τους φίλους της ΑΕΚ να έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το αθηναϊκό ντέρμπι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Άμραμπατ μετά τον Άρη, αλλά και του Ματίας Αλμέιδα.

Ως προς τα αγωνιστικά, ο "Πελάδο" σε σχέση με το παιχνίδι της Κυριακής με τον Άρη έχει στη διάθεσή του τους Γκαρσία, Μάνταλο, Στάνκοβιτς και Γκατσίνοβιτς, καθώς ξεπέρασαν τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν. Αποστολή δεν γνωστοποιήθηκε, επομένως μαζί με την ενδεκάδα θα γνωστοποιηθεί και η 20άδα που επέλεξε ο Αργεντινός κόουτς.

Εκτός δεδομένα παραμένουν οι Μουκουντί και Πισάρο που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού.

Η πιθανή ενδεκάδα κόντρα στον Παναθηναϊκό

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα η ενδεκάδα της ΑΕΚ αναμένεται να είναι η εξής. Κάτω από τα δοκάρια θα διατηρηθεί ο Αθανασιάδης, παρότι ο Στάνκοβιτς έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και προπονήθηκε την Τρίτη.

Ο Ρότα θα επιστρέψει στο δεξί άκρο της άμυνας, οι Βίντα και Κάλενς θα διατηρηθούν στο κέντρο της άμυνας και ο Χατζισαφί στα αριστερά.

Στον άξονα και τις πτέρυγες ο Πινέδα θα αποτελέσει τον ρυθμιστή των επιλογών. Ο Μεξικανός θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα και υπάρχει η επιλογή να παίξει στον άξονα μαζί με τον Σιμάνσκι ή τον Γιόνσον και τους Άμραμπατ - Ελίασον στις δύο πτέρυγες.

Ως επιλογή είναι να παίξει και στα άκρα μαζί με τον Ελίασον και τους Σιμάνσκι - Γιόνσον να παίζουν μαζί στον άξονα ή ακόμα και στο "δέκα". Στην κορυφή το πιθανότερο είναι να δούμε τον Τσούμπερ μαζί με τον Πόνσε ως δίδυμο. Φυσικά αν ο Γκαρσία κριθεί ότι μπορεί να παίξει βασικός δεν αποκλείεται να τον δούμε στο αρχικό σχήμα.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ