ΑΕΚ

ΑΕΚ: Εξαιρετικός χειρισμός για μία σπουδαία μεταγραφή όπως αυτή του Ζούμπερ

Ο Ζούμπερ πανηγυρίζει γκολ με την εθνική Ελβετίας
Ο Ζούμπερ πανηγυρίζει γκολ με την εθνική Ελβετίας @ 2018 HEMBA HADEBE / ASSOCIATED PRESS

Ο τρόπος με τον οποίο η ΑΕΚ φέρνει εις πέρας τη μεταγραφή του διεθνούς Ελβετού εξτρέμ, Στίβεν Ζούμπερ, ενισχύει την άποψη ότι η φιλοσοφία του club αλλάζει προς το καλύτερο.

Ας μη γελιόμαστε, λίγες εβδομάδες νωρίτερα και συγκεκριμένα μετά το τέλος του Euro 2020, θα ήταν μία ανέκδοτη ιστορία το να ισχυριστεί κάποιος ότι η ΑΕΚ θα ήταν σε θέση να αποκτήσει εν ενεργεία διεθνή ποδοσφαιριστή ο οποίος διακρίθηκε με τη φανέλα της εθνικής Ελβετίας στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Θα ηχούσε ως κωμικό στα αυτιά πολλών να υπονοήσει έστω κάποιος ότι η ΑΕΚ θα μπορούσε να φέρει στην Ελλάδα τον Στίβεν Zούμπερ, ειδικά μετά από όσα εκείνος παρουσίασε στο Euro.

Κι όμως, να που συμβαίνει! Στα τελειώματα των μεταγραφών η ΑΕΚ προσθέτει στο ρόστερ της τον πιο σημαντικό ποδοσφαιριστή από όλους όσους έχει αποκτήσει έως σήμερα. Ασφαλώς θα μπορούσε να θεωρηθεί τέτοιος και ο Νορντίν Άμραμπατ με το πιο βαρύ βιογραφικό, όμως τέσσερα χρόνια πριν στα 30 του, δεν θα σκεφτόταν ποτέ να έρθει στην ΑΕΚ.

Εν προκειμένω, δεν προσγειώνεται στη χώρα απλά ένας καλός ποδοσφαιριστής. Έρχεται ένας από τη γερμανική Bundesliga στα 30 χρόνια του, βασικός στην εθνική ομάδα της χώρας του η οποία είναι σε εξαιρετικό επίπεδο τα τελευταία έτη κι έχοντας ο ίδιος κάνει εντυπωσιακό Euro.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Για να συμβεί αυτό η ΑΕΚ έπρεπε να κάνει υπομονή και να προβεί σε πολύ ευέλικτους χειρισμούς, διότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν αρκεί μόνο το χρήμα που εξαρχής ήταν αποφασισμένη να δώσει.

Μεγαλύτερη σημασία έχει το να πειστεί ο παίκτης για την προοπτική του club και τη χαρά για το παιχνίδι που μπορεί να βιώσει μέσα από αυτό, σε μία περίοδο μάλιστα που η Ένωση μετράει ακόμα τις συνέπειες του πιο οδυνηρού ευρωπαϊκού αποκλεισμού στην ιστορία της. Συμπερασματικά λοιπόν, δεν παίζει ρόλο μόνο το χρήμα που διαθέτεις αλλά και η προσέγγιση που κάνεις.

Υπόθεση στην οποία παίρνει άριστα

Ασφαλώς όλα παίζουν το ρόλο τους και για να πετύχεις μία σημαντική μεταγραφή πρέπει να ευνοηθείς από τις συγκυρίες. Ο Τσούμπερ δεν είχε κάτι καλύτερο από την ΑΕΚ εκτός αν ήθελε να μεταβεί στη Serie A για να παλεύει με την τελευταία της βαθμολογίας Βενέτσια μήπως και σώσει την κατηγορία. Θα ήταν απλά μία επιλογή συμμετοχής σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα, αλλά σε υποδεέστερο club από την ΑΕΚ και με χαμηλότερες οικονομικές απολαβές.

Σημασία όμως έχει η λεπτομέρεια: την κρίσιμη ώρα του διλήμματος, η τακτική που οι υπεύθυνοι του μεταγραφικού σχεδιασμού ακολούθησαν, αποδείχθηκε καταλυτική στην επίτευξη του deal. Το ταξίδι που πραγματοποίησαν στη Γερμανία ο Γιάννης Παπαδημητρίου και ο Παναγιώτης Κονέ μόλις συνειδητοποίησαν ότι η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχό τους, ήταν αυτό που καθόρισε την ιστορία του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η προσωπική επαφή και η απάντηση σε κάθε απορία που γεννήθηκε στο μυαλό του ποδοσφαιριστή για το αν η επιλογή της Ελλάδας είναι η πρέπουσα στα 30 χρόνια του, απέτρεψαν μία αρνητική εξέλιξη στην υπόθεση, την οποία δεν θα μπορούσε να σηκώσει πλέον ο κιτρινόμαυρος οργανισμός μετά από άλλες χαμένες, αντιστοίχου βεληνεκούς, υποθέσεις.

Η συγκεκριμένη είναι μία πολύ μεγάλη νίκη για την ΑΕΚ έξω από τα γήπεδα αν και περισσότερο αφορά την εικόνα της μέσα σε αυτά. Είναι ένα deal το οποίο δείχνει ικανότητα για τη σωστή διαχείριση μιας δύσκολης κατάστασης.

Πέραν του ότι εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας ένας καταξιωμένος ενεργεία διεθνής ποδοσφαιριστής, τα στελέχη της ομάδες που ασχολήθηκαν με την υπόθεση δικαιούνται να απολαύσουν την επιτυχία τους και τα εύσημα του ανθρώπου που τους επέλεξε για τη συγκεκριμένη δουλειά.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ