ΑΕΚ

ΑΕΚ: Όταν ο Ζούμπερ έβαλε το όνομά του δίπλα στον Λάουντρουπ και τον Ρούι Κόστα

Ο Ζούμπερ μαρκάρει τον Εμπαπέ στο Γαλλία - Ελβετία για το Euro 2020.
Ο Ζούμπερ μαρκάρει τον Εμπαπέ στο Γαλλία - Ελβετία © 2021 DANIEL MIHAILESCU/ASSOCIATED PRESS

Ο Στίβεν Ζούμπερ, ο οποίος είναι ο μεγάλος στόχος της ΑΕΚ, είχε εντυπωσιάσει στο 3-1 της Ελβετίας απέναντι στην Τουρκία, έδωσε τις τρεις ασίστ και έτσι μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ ποδοσφαιριστών στην ιστορία των Euro.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, η ΑΕΚ κινείται δυναμικά για την απόκτηση του Ελβετού εξτρέμ, Στίβεν Ζούμπερ (ύψους 1,82) από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Ο Ζούμπερ είχε πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικό Euro, προσφέροντας τέσσερις ασίστ στους συμπαίκτες του και βοηθώντας τα μέγιστα προκειμένου η Ελβετία να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκε με 4-2 στα πέναλτι από την Ισπανία.

Στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων η Ελβετία είχε επικρατήσει 3-1 της Τουρκίας τερματίζοντας πρώτη. Πολλοί ήταν οι Ελβετοί παίκτες που ξεχώρισαν στην εν λόγω αναμέτρηση. Πρώτος κατά κύριο λόγο ήταν ο Σερντάν Σακίρι, ο οποίος σκόραρε τα δύο γκολ της ομάδας του Πέτκοβιτς. Ωστόσο, ένας ακόμη πρωταγωνιστής για την Ελβετίας ήταν ο Στίβεν Ζούμπερ.

Έγραψε ιστορία μπαίνοντας σε κλειστό κλαμπ ποδοσφαιριστών

Ο Στίβεν Ζούμπερ δημιούργησε συνολικά 5 ευκαιρίες, οι 3 εξ αυτών οδήγησαν και στα τρία γκολ που πέτυχαν οι Ελβετοί. Στο σχετικό γράφημα της Opta / Stats Perform μπορείτε να δείτε τα σημεία απ' τα οποία ο 29χρονος μέσος έβγαλε τις ασίστ σε Σεφέροβιτς και Σακίρι.

Οι ευκαιρίες και οι τρεις ασίστ του Ζούμπερ στο 3-1 της Ελβετίας με την Τουρκία
Οι ευκαιρίες και οι τρεις ασίστ του Ζούμπερ στο 3-1 της Ελβετίας με την Τουρκία STATS PERFORM / SPORT24

Μάλιστα ο Ζούμπερ έγινε μόλις ο τρίτος ποδοσφαιριστής απ' το 1980 που σημειώνει τρεις ασίστ σε ένα παιχνίδι μπαίνοντας σε ένα κλειστό κλαμπ ποδοσφαιριστών.

Σε αυτή τη λίστα βρίσκονται επίσης ο Ρουί Κόστα στην αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Αγγλία το 2000 και Μίχαελ Λάουντρουπ στο ματς κόντρα στη Γιουγκοσλαβία το 1984.

Οι τρεις ευκαιρίες που δημιούργησε ο Ζούμπερ μετά από κουβάλημα μπάλας στο Τουρκία - Ελβετία
Οι τρεις ευκαιρίες που δημιούργησε ο Ζούμπερ μετά από κουβάλημα μπάλας στο Τουρκία - Ελβετία STATS PERFORM / SPORT24


Εκτός απ' τις τρεις αυτές ασίστ, ο Ζούμπερ ήταν ιδιαίτερα ενεργός στα 85 λεπτά που αγωνίστηκε απέναντι στην Τουρκία. Συγκεκριμένα, ο 29χρονος Ελβετός πραγματοποίησε 69 ενέργειες με την μπάλα, ενώ έβγαλε 38 επιτυχημένες πάσες, με ποσοστό 84.4%. Οι 22 εκ των 38 μεταβιβάσεων έγιναν πάνω από τη σέντρα, δείχνοντας τη συνεισφορά του στο επιθετικό κομμάτι. Επιπλέον μέτρησε 4 σουτ συνολικά, 2 εκ των οποίων είχαν κατεύθυνση προς τα δίχτυα. Επίσης, βγήκε κερδισμένος σε 8 απ' τις 14 μονομαχίες που ενεπλάκη και μέτρησε 5 ανακτήσεις κατοχής.

Επιπλέον, ο Ζούμπερ πατούσε συχνά στην περιοχή της Τουρκίας, αφού είχε 9 ενέργειες με την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Καταληκτικά, ο Ζούμπερ, είναι ένας παίκτης που βάσει όσων έδειξε στο Euro, αλλά και γενικότερα στην καριέρα του, μπορεί να βοηθήσει και να αναβαθμίσει την επιθετική γραμμή της ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ