ΑΕΚ

ΑΕΚ: Έτοιμος ο φάκελος της Ένωσης για τον τελικό του Conference League 2023

Στιγμιότυπο από την εξέλιξη των έργων στην OPAP Arena
Στιγμιότυπο από την εξέλιξη των έργων στην OPAP Arena EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ θέλει να διοργανώσει στο νεότευκτο γήπεδό της τον τελικό της τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ κατέθεσε χθες (15/2) στην ΕΠΟ τον πλήρη φάκελο της υποψηφιότητας ως προς τις προϋποθέσεις του γηπέδου. Πλήρης και ογκώδης φάκελος με απαντήσεις και προϋποθέσεις και όλες τις λεπτομέρειες του γηπέδου σε όλους τους τομείς που αφορούν το γήπεδο και έναν τελικό. Με παρουσίαση όλων των χώρων στο γήπεδο, τους χώρους των εκδηλώσεων, τα στούντιο για την τηλεόραση, τους χώρους των media κοκ.

Κι όλα αυτά με αναλυτικούς χάρτες και για την παρουσίαση του γηπέδου και για τα πάρκινγκ και για την πρόσβαση στο γήπεδο, δρόμους, κλπ. Απαντήθηκαν όλα τα απαραίτητα νομικά ζητήματα με τα έγγραφα νομικής φύσης, καθώς και τα εμπορικά θέματα. Με επισήμανση της διαφορετικότητας του γηπέδου λόγω της λειτουργίας των δύο μουσείων, αλλά και αναφορά στο ξεχωριστό γλυπτό του αετού στην πρόσοψη του κτιρίου της Opap Arena.

Όλες οι προϋποθέσεις και η υφιστάμενη υποδομή με την απαραίτητη καλωδίωση για την πλέον άρτια και σύγχρονη τηλεοπτική κάλυψη του τελικού, όπως βεβαίως κι όλων των αγώνων στο νέο γήπεδο

Και όλα αυτά με πλήρη αποτύπωση όλων των χώρων σε αναλυτικούς χάρτες όπως τα ζήτησε η UEFA από την ΕΠΟ, στην πρώτη επί της ουσίας αναλυτική χαρτογράφηση του νέου γηπέδου και των απαραίτητων εγκαταστάσεων που το συνοδεύουν και το μετατρέπουν σε ένα πλήρως λειτουργικό γήπεδο που καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις από τα ερωτηματολόγια της UEFA για τη διοργάνωση ενός ευρωπαϊκού τελικού.

Όλα αυτά κατατέθηκαν από την ΑΕΚ στην ΕΠΟ και η ΕΠΟ πλέον μαζί με όλα τα υπόλοιπα που απαιτούνται για την υποψηφιότητα ενός ευρωπαϊκού τελικού (ζητήματα εκτός γηπέδου), θα τα καταθέσει στην UEFA για τον πλήρη φάκελο της υποψηφιότητας

Από εκεί και πέρα άσχετα με την υποψηφιότητα για τον τελικό του 2023 που είναι πλέον αρμοδιότητα της ΕΠΟ, η ΑΕΚ έχει ήδη έρθει σε επαφή με το αρμόδιο τμήμα της UEFA για τα γήπεδα προκειμένου να ξεκινήσει η ξεχωριστή διαδικασία ελέγχου και επιθεώρησης του γηπέδου από την UEFA στο πλαίσιο της διαδικασίας αδειοδότησης της Opap Arena για τους ευρωπαϊκούς αγώνες.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ