ΑΕΚ

ΑΕΚ: Έρχεται Ελλάδα ο Αλμέιδα, τελικές επαφές με 4 περιπτώσεις

Ο Ματίας Αλμέιδα
Ο Ματίας Αλμέιδα © 2017 TOMAS STARGARDTER/AP IMAGES

Ο Ματίας Αλμέιδα έρχεται στην Ελλάδα για να συζητήσει με τους ανθρώπους της ΑΕΚ το ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας, ενώ η Ένωση είναι σε τελικές επαφές με άλλες τέσσερις περιπτώσεις προπονητών.

Η ΑΕΚ έχει εντείνει τις προσπάθειές της για να βρει τον προπονητή της ενόψει της νέας ιστορικής χρονιάς. Ο 48χρονος Αργεντινός τεχνικός, Ματίας Αλμέιδα που έμεινε ελεύθερος από τη Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς, έρχεται στην Ελλάδα προκειμένου να διαπραγματευτεί με τους ανθρώπους της Ένωσης το ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Αυτή τη στιγμή έχουν προκριθεί τέσσερις περιπτώσεις, οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί σε επίπεδο τελικής συζήτησης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και απομένει η εξέταση μιας ακόμα περίπτωσης, προκειμένου να παρθεί η τελική απόφαση. Μάλιστα στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο τονίζουν ότι καμία περίπτωση από αυτές δεν θεωρείται φαβορί ούτε αουτσάιντερ, τουλάχιστον για την ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι το SPORT24 είχε αποκαλύψει το όνομα του Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο, ο οποίος είναι θετικός στην προοπτική της Ένωσης και έχει επισκεφτεί μάλιστα τις εγκαταστάσεις της ομάδας στα Σπάτα.

Ως ποδοσφαιριστής ο Ματίας Αλμέιδα έπαιξε στις Σεβίλλη, Λάτσιο, Πάρμα, Ίντερ και Μπρέσια στην Ευρώπη, καθώς και στις Ρίβερ Πλέιτ, Κίλμες, Λιν και Ατλέτικο Φένιξ, ενώ υπήρξε και διεθνής με την αλμπιτσελέστε. Με τη Ρίβερ κατέκτησε τρια πρωταθλήματα και ένα Copa Libertadores, ενώ με τη Λάτσιο πήρε ένα πρωτάθλημα, δύο Κύπελλα και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων.

Ως προπονητής, έχει εργαστεί στη Ρίβερ, στη Μπάνφιλντ, στην Γουαδαλαχάρα, ενώ απ' το 2018 είναι στους Έρθκουεϊκς. Έχει αναδειχθεί κορυφαίος προπονητής στο πρωτάθλημα Clausura του Μεξικό τη σεζόν 2016-17, όταν πήρε και το πρωτάθλημα, αλλά και κορυφαίος τεχνικός από την CONCACAF το 2018 όταν κέρδισε το Champions League της Κεντρικής Αμερικής.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ