STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Άρης 3-0: Η Ένωση έστησε πάρτι στην OPAP Arena και ανέβηκε μόνη πρώτη στην κορυφή

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε
Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από τον Άρη στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς και επικράτησε με 3-0 στην OPAP Arena. Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς και Πινέδα ήταν οι σκόρερ για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, με τον Αραούχο να κερδίζει πέναλτι και να μοιράζει δύο ασίστ.

Η ΑΕΚ κράτησε το απόλυτο που έχει χτίσει στην OPAP Arena, καθώς νίκησε τον Άρη 3-0 και σκαρφάλωσε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Stoiximan Super League και θα περιμένει πιθανή βαθμολογική απώλεια του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη τη Δευτέρα (30/01).

ΑΕΚ - Άρης 3-0: Η Ένωση έστησε πάρτι στην OPAP Arena και ανέβηκε μόνη πρώτη στην κορυφή
SPORT24

Η Ένωση κυριάρχησε στο πρώτο μέρος χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα τα καρέ του Άρη, τον οποίο παρόπλισε εντελώς επιθετικά. Στη δεύτερη καλή στιγμή της στο ματς σκόραρε με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Άμραμπατ, σε πέναλτι που κέρδισε ο Αραούχο για μαρκάρισμα του Οντουμπάτζο.

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης ανέβηκε, όμως ο Ετέμπο αποβλήθηκε στο 60ο λεπτό, άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες και του έκοψε τα φτερά, με την Ένωση να πετυχαίνει άλλα δύο γκολ και να καθαρίζει το ματς. Αρχικά στο 77ο λεπτό ο Αραούχο έκλεψε την μπάλα και μοίρασε στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος με πλασέ μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Τον θρίαμβο των κιτρινόμαυρων σφράγισε ο Πινέδα στο 89ο λεπτό. Έπειτα από ολέθριο λάθος του Νταμπό, ο Αραούχο έκλεψε και πάλι την μπάλα και βγήκε απέναντι από τον Κουέστα. Αντί να εκτελέσει προτίμησε να πασάρει στον Μεξικανό και αυτός από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ έφτασε τους 47 βαθμούς και προσπέρασε τον Παναθηναϊκού που έχει 45 και αντιμετωπίζει αύριο (30/01) τον Αστέρα στην Τρίπολη. Ο Άρης παρέμεινε στην πέμπτη θέση και τους 31 βαθμούς.

Το ματς

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ κατάφερε να κυριαρχήσει και να επιβάλει τον ρυθμό της κόντρα στον Άρη, ο οποίος δεν κατάφερε να απειλήσει καθόλου τον Γιώργο Αθανασιάδη, μιας και δεν είχε ούτε μια τελική προσπάθεια.

Η πρώτη επιθετική προσπάθεια της Ένωσης έγινε στο 12ο λεπτό. Ο Χατζισαφί εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο Σιμάνσκι πλάσαρε αφύλακτος μέσα από την περιοχή με την μπάλα να περνάει άουτ.

Στη δεύτερη επιθετική της προσπάθεια η ΑΕΚ κέρδισε το πέναλτι με τον Αραούχο και ο Άμραμπατ ευστόχησε. Οι παίκτες του Αλμέιδα δε σταμάτησαν εκεί και προσπάθησαν να πετύχουν ένα ακόμα γκολ, ωστόσο δυσκολευόντουσαν στο να απειλήσουν τα καρέ του Κουέστα.

Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν στο 36ο λεπτό όταν ο Πινέδα με ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον Γκαρσία και αυτός έκανε το σουτ, αλλά ο Κουέστα διάβασε τη φάση και τον σταμάτησε με το κορμί του.

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στο ματς και πήρε την μπάλα στα πόδια του, προσπαθώντας να απειλήσει τα καρέ της ΑΕΚ. Στο 52' ήταν η πρώτη του απειλητική προσπάθεια, όταν ο Αθανασιάδης στην έξοδό του χτύπησε τον Φαμπιάνο και ο Γκρέι που πήρε το ριμπάουντ δεν μπόρεσε να σκοράρει, καθώς ο Χατζισαφί απομάκρυνε την μπάλα.

Οι ισορροπίες του ματς άλλαξαν στο 60ο λεπτό όταν ο Ετέμπο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Παρ' όλα αυτά ο Άρης έφτασε κοντά στο να ισοφαρίσει στο 68ο λεπτό όταν οι δύο στόπερ του έγιναν... εξτρέμ και φορ. Ο Φαμπιάνο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μπράμπετς έκανε μια ωραία σκαστή κεφαλιά, την οποία απομάκρυνε ο Αθανασιάδης με ωραία επέμβαση.

Σταδιακά όμως ο Άρης έπεσε στην απόδοσή του και η ΑΕΚ απείλησε με δύο καλές τελικές προσπάθειες του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Μάλιστα η δεύτερη τελική του προσπάθεια ήταν αυτή που κατέληξε στα δίχτυα και σφράγισε τη νίκη της ΑΕΚ.

Η τελευταία επιθετική προσπάθεια του Άρη ήταν στο 81ο λεπτό. Η τελική προσπάθεια του Νταρίντα δεν βρήκε στόχο και πέρασε άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Μάνταλου. Στο 85' ο Ιτούρμπε εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει σταθερά.

Στο φινάλε του ματς η ΑΕΚ πέτυχε και το τρίτο γκολ, το οποίο ήταν το κερασάκι στην τούρτα της νίκης της ΑΕΚ.

ΑΕΚ - Άρης 3-0: Η Ένωση έστησε πάρτι στην OPAP Arena και ανέβηκε μόνη πρώτη στην κορυφή
SPORT24

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (79' Σιντιμπέ), Σιμάνσκι (70' Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (80' Μάνταλος), Άμραμπατ (70' Ελίασον), Πινέδα, Αραούχο, Γκαρσία (80' Τσούμπερ).

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο (70' Μαζικού), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Νταρίντα, Ετέμπο, Ντουκουρέ, Ματέο Γκαρσία (90+4' Σγουρός), Ιτούρμπε, Γκρέι (61' Νταμπό).

Δείτε τη Game Night με LIVE σύνδεση από την OPAP Arena:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ