THE SPORTS ECONOMIST

Αδιαπραγμάτευτος στην Άλκμααρ ο Παυλίδης, όχι δανεικός ο Χατζηδιάκος

Ο Παυλίδης με τον Χατζηδιάκο
Ο Παυλίδης με τον Χατζηδιάκο EUROKINISSI SPORTS

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΖ, Μαξ Χάουμπερτς δημοσιοποίησε τη στάση του ολλανδικού club ως προς το υπαρκτό ενδιαφέρον για τους Έλληνες διεθνείς, Βαγγέλη Παυλίδη και Παντελή Χατζηδιάκο, με το SPORT24 να αποκαλύπτει τι περιλάμβαναν οι προτάσεις της Λέτσε για τον 25χρονο στόπερ, αλλά και το μίνιμουμ των απαιτήσεων για την παραχώρησή του.

Πολυάσχολος ο Μαξ Χάουμπερτς. Εκ της θέσης του, τεχνικός διευθυντής της ΑΖ γαρ, εξαιτίας της στιγμής -στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου βρισκόμαστε- και φυσικά εξαιτίας των… ασημικών που υπάρχουν στη βιτρίνα του ολλανδικού συλλόγου και έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων.

Μεταξύ αυτών και οι δύο Έλληνες διεθνείς, ο Βαγγέλης Παυλίδης και ο Παντελής Χατζηδιάκος.

Τι υπονόησε για τον Παυλίδη

Ο λιγομίλητος και ακριβοθώρητος Ολλανδός παράγοντας εμφανίστηκε στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της χώρας προκειμένου να δώσει στίγμα. Αφορμή η σεναριολογία για τον Γέσπερ Κάρλσον και το ενδιαφέρον της Θέλτα.

Στην απάντηση του Χάουμπερτς για τον Σουηδό εξτρέμ (δεύτερος σκόρερ και πρώτος σε ασίστ της ΑΖ στο περυσινό πρωτάθλημα) ξεκαθαρίζονταν - χωρίς να κατονομάζεται - και η απόφαση του club ως προς το στάτους και τη μεταγραφική διαθεσιμότητα του Παυλίδη.

"Αυτή την στιγμή για τον Γέσπερ, αλλά και τους υπόλοιπους βασικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας, δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση από πλευράς μας. Σκοπεύουμε να παραμείνουν στην ομάδα και το έχουμε ξεκαθαρίσει", το χαρακτηριστικό σχόλιο του τεχνικού διευθυντή της ΑΖ, με το οποίο έτσι επιβεβαίωσε και το προ ημερών ρεπορτάζ του SPORT24 ως προς την άρνηση του ολλανδικού συλλόγου να συζητήσει πρόταση 12 εκατ. ευρώ της Σαλερνιτάνα για τον Παυλίδη.

Ποια η τιμή για τον Χατζηδιάκο

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί ο Χάουμπερτς, απαντώντας και σε ερώτηση αναφορικά με την πρόσφατη ειδησεογραφία περί ενδιαφέροντος της Λέτσε για τον Χατζηδιάκο. Εδώ η στάση του ήταν διαφορετική, όπως άλλωστε και η προσέγγιση της ΑΖ για τον Έλληνα αμυντικό, για τον οποίο αν έρθει πρόταση που ικανοποιεί, τότε παραχωρείται.

Ο τεχνικός διευθυντής λοιπόν της ολλανδικής ομάδας επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον, τόνισε όμως πως για έναν παίκτη με "πάνω από 200 παιχνίδια με την ΑΖ, διεθνή με την Ελλάδα, δεν μπορούμε να δεχθούμε προτάσεις που αφορούν δανεισμό του".

Και τέτοιες, σύμφωνα με τις πληροφορίες του SPORT24, ήταν και οι δύο προσφορές που κατέθεσε ο νεοφώτιστος στη Serie A σύλλογος. Η πρώτη στα τέλη Ιουνίου, με εξαιρετικά χαμηλή option αγοράς, η τελευταία πριν δύο εβδομάδες, περιλαμβάνοντας στη συγκεκριμένη περίπτωση βελτιωμένη option αγοράς, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Προφανές όμως από τις δηλώσεις του μεταγραφικού κουμανταδόρου της ΑΖ πως τέτοιου είδους και τέτοιου ύψους προτάσεις δεν αξιολογούνται ως ούτε καν συζητήσιμες, ειδικά συνυπολογίζοντας το ενδιαφέρον που υπάρχει για τον Χατζηδιάκο και από άλλες ομάδες (πιο σοβαρό από μια δεύτερη ιταλική), αλλά και την τιμολόγηση που ολλανδικού club, το οποίο και δεν "ακούει" τίποτα λιγότερο από τα 2-2,5 εκατ. ευρώ.

Όποιος ενδιαφερόμενος προσφέρει το συγκεκριμένο ποσό - συμπεριλαμβανομένης και της Λέτσε, η οποία εξακολουθεί να ασχολείται και μένει πλέον να διαπιστωθεί αν μπορεί να ικανοποιήσει το μίνιμουμ των απαιτήσεων της ΑΖ - τότε θα έχει, τουλάχιστον, την προσοχή του Χάουμπερτς για μια ουσιαστικά διαπραγμάτευση για τον Χατζηδιάκο.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ