ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παραιτήθηκε από την εθνική των ΗΠΑ ο Μπρους Αρίνα

FILE - In this Oct. 10, 2017, file photo, United States coach Bruce Arena stands on the sideline during a 2018 World Cup qualifying soccer match against Trinidad and Tobago, in Couva, Trinidad. Arena has resigned in the wake of the teams U.S. national teams crash out of contention for the 2018 World Cup. We didnt get the job done, and I accept responsibility, Arena said in a statement on Friday, Oct. 13, 2017. (AP Photo/Rebecca Blackwell, File)
Μπρους Αρίνα AP

Οι ΗΠΑ απέτυχαν να προκριθούν στο Μουντιάλ της Ρωσίας και ο 66χρονος τεχνικός Μπρους Αρίνα παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία, δίχως να έχει ολοκληρώσει χρόνο στον πάγκο.

Στις 22 Νοεμβρίου 2016 οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας ανέλαβε ο Μπρους Αρίνα. Δεν πέρασε ούτε χρόνος και ο 66χρονος προπονητής αποφάσισε να παραιτηθεί, μετά την αποτυχία πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ 2018.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής τερμάτισαν στην 5η θέση της ζώνης της Κεντρικής Αμερικής και μετά την ήττα (1-2) από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο απήλθε ο αποκλεισμός. "Είναι το μεγαλύτερο προνόμιο για κάθε προπονητή να κοουτσάρει την εθνική του ομάδα. Καθώς φεύγω, νιώθω ευγνωμοσύνη και τιμή που είχα δύο φορές αυτή την ευκαιρία στην καριέρα μου" ανέφερε ο Αμερικανός.

Πρόσθεσε ακόμη: "Καμία δικαιολογία. Δεν ολοκληρώσαμε τη δουλειά και αναλαμβάνω την ευθύνη. Παρότι είναι μια δύσκολη στιγμή αυτή, πιστεύω ότι οι ΗΠΑ δουλεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Πιστεύω στον Αμερικανό παίκτη και στον Αμερικανό προπονητή και με προσπάθεια το μέλλον θα είναι λαμπρό".

Ο Αρίνα δούλεψε στην εθνική των ΗΠΑ και από το 1998 μέχρι το 2006. Αυτός είχε καθοδηγήσει την ομάδα στα Μουντιάλ 2002 και 2006.

(AP Photo/Rebecca Blackwell, File)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ