ΙΣΠΑΝΙΑ

Οπαδοί της Εσπανιόλ έντυσαν την Άννα Φρανκ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα

Οπαδοί της Εσπανιόλ έντυσαν την Άννα Φρανκ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα

Οπαδοί της Εσπανιόλ κόλλησαν αντισημιτικά αυτοκόλλητα της Άννα Φρανκ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα στο γήπεδο της Ζιρόνα προκαλώντας γενική κατακραυγή στην Ισπανία.

Η Εσπανιόλ έφυγε με τη νίκη (1-2) από το "Μοντιλίβι" επί της Ζιρόνα για την 31η αγωνιστική της ισπανικής Liga, οι οπαδοί της όμως κατάφεραν να προκαλέσουν αρνητικά τη φίλαθλη (κι όχι μόνο) κοινή γνώμη στην Ισπανία.

Κόλλησαν αντισημιτικά αυτοκόλλητα της Άννα Φρανκ - θύμα του Ολοκαυτώματος και της κτηνωδίας των ναζί - με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα (με την αντιπαλότητα των δύο ομάδων να ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια) στην κερκίδα από την οποία παρακολούθησαν την αναμέτρηση.

Η κατακραυγή από σύσσωμο τον ισπανικό Τύπο δεδομένη, αν και ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οπαδών που βρέθηκε στο γήπεδο της Ζιρόνα υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με το ειδεχθές συμβάν. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα αυτοκόλλητα αφαιρέθηκαν τη Δευτέρα (8/4) κιόλας.

Δεν είναι πρώτη φορά που παρατηρείται τέτοιο σκηνικό στο ποδόσφαιρο. Στις 24 Οκτωβρίου 2017 οπαδοί της Λάτσιο κόλλησαν αυτοκόλλητα της Άνα Φρανκ, τα οποία την απεικόνιζαν με τη φανέλα της Ρόμα, στην εντός έδρας αναμέτρηση της Λάτσιο με την Κάλιαρι (3-0) για την 9η αγωνιστική της Serie A.

Αμέσως μετά το φυσιολογικό θόρυβο που δημιουργήθηκε στη γειτονική χώρα, ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλάουντιο Λοτίτο και οι τότε ποδοσφαιριστές της ομάδας, Φελίπε Άντερσον και Ουάλας, επισκέφτηκαν συναγωγή στη Ρώμη για να ζητήσουν συγγνώμη για την πράξη των οπαδών της.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλάουντιο Λοτίτο, ανακοίνωσε ότι η διοίκηση θα οργάνωνε επίσκεψη νεαρών ultras της στο Άουσβιτς (στρατόπεδο συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας όπου βασανίστηκαν και βρήκαν φρικτό θάνατο εκατομμύρια άνθρωποι) για να μάθουν την ιστορία.

Photo credits: Twitter

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ