ΙΣΠΑΝΙΑ

Μπάχαλο στη Segunda και υποβιβασμός για Λα Κορούνια 40 χρόνια μετά

Deportivo's fans celebrate under a board with the final score, after a Spanish La Liga soccer match between Deportivo and Barcelona at the Riazor stadium in A Coruna, Spain, Sunday, March 12, 2017. Deportivo won 2-1.(AP Photo/Paulo Duarte)
Deportivo's fans celebrate under a board with the final score, after a Spanish La Liga soccer match between Deportivo and Barcelona at the Riazor stadium in A Coruna, Spain, Sunday, March 12, 2017. Deportivo won 2-1.(AP Photo/Paulo Duarte) AP

Η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία μετά από 40 χρόνια, 20 μετά το πρωτάθλημα στην Primera. Το μπάχαλο στη Segunda, η απειλή για μηνύσεις και τα κρούσματα της Φουενλαμπράδα.

Τη Δευτέρα (20/7) είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί η 42η και τελευταία αγωνιστική της Segunda Division. Τα δέκα παιχνίδια διεξήχθησαν, όχι όμως και το Ντεπορτίβο Λα Κορούνια - Φουενλαμπράδα που είχε μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφερον. Ο λόγος; Τα κρούσματα κορονοϊού που βρέθηκαν στη Φουενλαμπράδα.

Με τη νίκη όμως της Λούγκο και της Αλμπαθέτε, η Λα Κορούνια υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια και 20 μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Primera. Ακόμη κι αν κερδίσει την Φουενλαμπράδα, όταν οριστεί το ματς, στην ισοβαθμία υστερεί της Πονφεραντίνα.

Από εκεί και πέρα όμως, στη Ντεπορτίβο είναι έξαλλοι με την απόφαση να γίνουν οι υπόλοιποι αγώνες. Ήθελαν να μην διεξαχθεί καθόλου η αγωνιστική, ώστε όλα τα παιχνίδια να γίνουν την ίδια ώρα. Δεν είναι μόνο η Ντέπορ που έχει περάσει στην αντεπίθεση, αλλά και η Έλτσε. Αυτό γιατί αν η Φουενλαμπράδα νικήσει ή αναδειχθεί ισόπαλη με τη Λα Κορούνια, θα μπει στην εξάδα των playoffs και θα μείνει εκτός η Έλτσε.

Φωνάζει διότι τώρα η Φουενλαμπράδα καλείται να παίξει απέναντι σε μια βαθμολογικά αδιαφορη ομάδα (Λα Κορούνια). Στη Ντεπορτίβο μιλούσαν για νομικές κινήσεις ώστε να ξαναπαιχτούν οι αγώνες ή να διεξαχθεί το πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου με 24 ομάδες (δηλαδή να μην υποβιβαστεί κανείς και να ανέβουν δύο από την τρίτη κατηγορία).

Ο πρόεδρος της Λα Κορούνια, Φερνάντο Βάθκεθ, υποστήριζε ότι αν κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί στην Primera Division, τότε δεδομένα θα είχαν αναβληθεί όλοι οι αγώνες, ενώ η δήμαρχος της πόλης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προβεί σε μηνύσεις για το ταξίδι της Φουενλαμπράδα, η οποία εξεδωσε ανακοίνωση την Τρίτη (21/7), στην οποία ανέφερε πως όσοι είχαν προσβληθεί από τον ιό δεν ταξίδεψαν στο Ριαθόρ για την αναμέτρηση και πως όσοι είχαν μπει στην αποστολή υποβλήθηκαν σε τεστ τα οποία ήταν αρνητικά.

Ακολούθησε η δήλωση του προέδρου της Λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι αγώνες δεν πρόκειται να γίνουν ξανά και πως δεν πρόκειται να γίνει κανένα παιχνίδι για τα playoffs μέχρι να βρεθεί ημερομηνία για το Λα Κορούνια - Πονφεραντίνα που αναβλήθηκε. Υπενθυμίζεται ότι στη μεγάλη κατηγορία ανέβηκαν οι Ουέσκα και Κάντιθ, ενώ υποβιβάστηκαν και οι Σανταντέρ, Εξτρεμαδούρα και Νουμάνθια.

Μπάχαλο στη Segunda και υποβιβασμός για Λα Κορούνια 40 χρόνια μετά
Μπάχαλο στη Segunda και υποβιβασμός για Λα Κορούνια 40 χρόνια μετά
TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ