ΙΣΠΑΝΙΑ

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ: Προς Δεκέμβριο πηγαίνει το πρώτο φετινό Clasico

Barcelona forward Lionel Messi, right, passes the ball as Real midfielder Toni Kroos defends during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and FC Barcelona at the Bernabeu stadium in Madrid, Saturday, March 2, 2019. (AP Photo/Andrea Comas)
Barcelona forward Lionel Messi, right, passes the ball as Real midfielder Toni Kroos defends during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and FC Barcelona at the Bernabeu stadium in Madrid, Saturday, March 2, 2019. (AP Photo/Andrea Comas) AP PHOTO/ANDREA COMAS

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ είναι αντίθετες στη διεξαγωγή του Clasico στις 26 Οκτωβρίου και η ισπανική ομοσπονδία εξετάζει το ενδεχόμενο για τη μετάθεσή του στις 4 ή 18 Δεκεμβρίου.

Και ξαφνικά το μεγαλύτερο ντέρμπι του ισπανικού ποδοσφαίρου είναι στον αέρα! Οι αναταραχές στην Βαρκελώνη εξαιτίας της φυλάκισης εννέα αυτονομιστών Καταλανών πολιτικών ανάγκασαν την ισπανική Λίγκα να αιτηθεί την αλλαγή έδρας στο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 26 Οκτωβρίου στο Καμπ Νόου, όμως κανένας από τους δύο συλλόγους δεν συναινεί στο να γίνει πρώτο φετινό Clasico στο Μπερναμπέου και το δεύτερο στο Καμπ Νόου τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ενάντια στη μετάθεση του αγώνα έχει ταχτεί και η ισπανική κυβέρνηση, με αποτέλεσμα οι ισπανικές ποδοσφαιρικές αρχές να αναζητούν ήδη εναλλακτικές ημερομηνίες που θα "φιλοξενήσουν" το μεγάλο παιχνίδι. Όπως μάλιστα αποκάλυψε ο καταλανικός ραδιοφωνικός σταθμός "Cadena Ser" δύο είναι οι ημερομηνίες που εξετάζονται: η 4η και η 18η Δεκεμβρίου.

Αμφότερες οι ημερομηνίες εντάσσονται στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, κάτι που σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί να γίνει αλλαγή έδρας (κάτι που είναι ενάντια στην προκήρυξη του πρωταθλήματος, με την τελική απόφαση να αναμένεται να παρθεί την ερχόμενη Δευτέρα όπου θα υπάρχει συνάντηση των ανθρώπων της ομοσπονδίας με διοικούντες την Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα.

Barcelona forward Luis Suarez, right, smiles as Real midfielder Casemiro touches him during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and FC Barcelona at the Bernabeu stadium in Madrid, Saturday, March 2, 2019. (AP Photo/Andrea Comas)
Barcelona forward Luis Suarez, right, smiles as Real midfielder Casemiro touches him during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and FC Barcelona at the Bernabeu stadium in Madrid, Saturday, March 2, 2019. (AP Photo/Andrea Comas) AP PHOTO/ANDREA COMAS

Σε περίπτωση που το Clasico διεξαχθεί στις 4 Δεκεμβρίου, η Μπαρτσελόνα θα το δώσει αμέσως μετά το (εκτός έδρας) ντέρμπι με την Ατλέτικο και πριν από τον (εντός έδρας) αγώνα της με την Μαγιόρκα, ενώ για την Ρεάλ θα είναι μεταξύ των αγώνων της με Αλαβές (εκτός) και Εσπανιόλ (εντός).

Εάν τελικά επικρατήσει η δεύτερη πρόταση για τις 18 Δεκεμβρίου, τότε για την Μπαρτσελόνα θα είναι μεταξύ των παιχνιδιών της με Ρεάλ Σοσιεδάδ (εκτός έδρας) και Αλαβές (εντός), ενώ για την Ρεάλ θα είναι μεταξύ των παιχνιδιών της με Βαλένθια στο Μεστάγια και Μπιλμπάο στο Μπερναμπέου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ