ΙΣΠΑΝΙΑ

La Liga: Νίκη για Μπιλμπάο, έμειναν στο 1-1 Σεβίλη και Θέλτα

Bilbao's scorer Inaki Williams, 2nd left, and his teammates celebrate their side's 3rd goal during the Europa League Group J soccer match between Athletic Club Bilbao and Hertha BSC Berlin at the Estadio de San Mames in Bilbao, Spain, Thursday, Nov. 23, 2017. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Bilbao's scorer Inaki Williams, 2nd left, and his teammates celebrate their side's 3rd goal during the Europa League Group J soccer match between Athletic Club Bilbao and Hertha BSC Berlin at the Estadio de San Mames in Bilbao, Spain, Thursday, Nov. 23, 2017. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της La Liga ισοβαθμούν προσωρινά η Μπιλμπάο με την Σεβίλη. Οι Βάσκοι επικράτησαν με 2-0 επί της Σοθιεδάδ, ενώ οι Σεβιγιάνοι έμειναν στο 1-1 με την Θέλτα.

Με δύο παιχνίδια άνοιξε το πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής στη La Liga. Η Σεβίλλη στο πρώτο χρονικά ματς της ημέρας έμεινε στο 1-1 με την Θέλτα, ενώ η Αθλέτικ Μπιλμπάο επικράτησε με 2-0 κόντρα στη Σοθιεδάδ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στο "Ramon Sanchez-Pizjuan" έγινε ένα ματς για γέρα νεύρα με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα και ένταση μεταξύ των παικτών. Ουσιστικά όλα κρίθηκαν σε ένα τετράλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Στο 81' ο Βάθκεθ με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπανέγα άνοιξε το σκορ για τους Σεβιγιάνους, οι οποίοι πίστεψαν ότι θα ολοκληρώσουν και την τρίτη αγωνιστική έχοντας το απόλυτο των βαθμών. Υπολόγιζαν όμως χωρίς τον Ντένις Σουάρεθ.

Μετά από ασίστ του Μίνα, ο εξτρέμ της Θέλτα μπήκε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βάτσλικ κάνοντας το τελικό 1-1 στο 84'. Στη συγκεκριμένη φάση μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν οι παίκτες του άξονα της Σεβίλης αφού με δύο κάθετες πάσες οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν την άμυνα των γηπεδούχων και έφτασαν στο γκολ.

Έτσι, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από έναν βαθμό με την Σεβίλη να ανεβαίνει προσωρινά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με επτά βαθμούς και ένα ματς περισσότερο.

Στη δεύτερη αναμέτρηση της ημέρας η Μπιλμπάο καθάρισε το παιχνίδι με την Σοθιεδάδ στα πρώτα 22 λεπτά. Μόλις στο 11' ο Ινάκι Γουίλιαμς με πλασέ από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ. Στο 22' ήταν η σειρά του Ραούλ Γκαρσία να βρεί το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Με ένα σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Σοθιεδάδ παρά την προσπάθεια του Μογιά.

Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην επίθεση για να βρουν το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο ματς, είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά τίποτα περισσότερο. Αντίθετα, η Μπιλμπάο θα μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα. Το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης με την Μπιλμπάο να παίρνει τη δεύτερη νίκη της στη La Liga και να φτάνει την Σεβίλη.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 30/08

Σεβίλλη - Θέλτα 1-1 (81' Βάθκεθ / 84' Σουάρεθ)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σοθιεδάδ 2-0 (11' Γουίλιαμς, 22' Γκαρσία)

Σάββατο 31/08

18.00 Οσασούνα - Μπαρτσελόνα

20.00 Χετάφε - Αλαβές

20.00 Λεβάντε - Βαγιαδολίδ

22.00 Μπέτις - Λεγκανιές

Κυριακή 01/09

18.00 Βαλένθια - Μαγιόρκα

20.00 Ατλέτικο Μαδρίτης - Εϊμπαρ

20.00 Εσπανιόλ - Γρανάδα

22.00 Βιγιαρεάλ - Ρεάλ Μαδρίτης

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ