LA LIGA

Σεβίλλη - Μπαρτσελόνα 2-4: Ο διαστημικός Μέσι έδωσε νίκη τίτλου στους "μπλαουγκράνα"

Barcelona forward Lionel Messi with his teammate Luis Suarez celebrate after scoring his side's third goal during La Liga soccer match between Sevilla and Barcelona at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Seville, Spain. Saturday, February 23, 2019. (AP Photo/Miguel Morenatti)
Barcelona forward Lionel Messi with his teammate Luis Suarez celebrate after scoring his side's third goal during La Liga soccer match between Sevilla and Barcelona at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Seville, Spain. Saturday, February 23, 2019. (AP Photo/Miguel Morenatti) AP PHOTO/MIGUEL MORENATTI

Με ηγέτη τον Λιονέλ Μέσι που είχε τρία γκολ και μία ασίστ, η Μπαρτσελόνα νίκησε 4-2 την Σεβίλλη με ανατροπή στο "Σάντσεθ Πιθχουάν" και έκανε τεράστιο βήμα τίτλου (VIDEOS).

Μία πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθειά της για το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα πανηγύρισε το απόγευμα του Σαββάτου στο "Σάντσεθ Πιθχουάν" η Μπαρτσελόνα, επικρατώντας με 4-2 της Σεβίλλης.

Οι Σεβιγιάνοι προηγήθηκαν 2-1 στο ημίχρονο και έδειχναν ικανοί να υποχρεώσουν τους Καταλανούς στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα μετά από 12 ματς, όμως στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε κυριάρχησε και με τον Λιονέλ Μέσι να τελειώνει το παιχνίδι με χατ-τρικ και ασίστ (γκολ ο Σουάρες) έφτασε πανάξια στο 4-2 που την κρατάει σε απόσταση ασφαλείας από τις διώκτριές της, Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης.

Το ματς στην Ανδαλουσία άρχισε εντυπωσιακά καθώς πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου και οι δύο ομάδες είχαν βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Η Σεβίλλη άνοιξε το σκορ στο 22' με τον Χεσούς Νάβας να νικάει τον Τερ Στέγκεν με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, για να έρθει η απάντηση των Καταλανών στο 26': σέντρα του Ράκιτιτς από τα αριστερά και εκπληκτικό μονοκόμματο βολέ με το αριστερό από τον Μέσι για το 1-1.

Δεν ήταν όμως αυτό το σκορ ημιχρόνου, καθώς η Σεβίλλη προηγήθηκε δεύτερη φορά, πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα των φιλοξενουμένων. Κάθετη πάσα από τον Χεσούς Νάβας, γύρισμα από τον Σανάμπρια και διαγώνιο σουτ από τον Μερκάδο για το νέο προβάδισμα της ομάδας του Ματσίν (2-1).

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως και ειδικά στο τελευταίο ημίωρο, το γήπεδο έγειρε, με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να παίρνει τα ηνία και να πολιορκεί έχοντας για αδιαμφισβήτητο ηγέτη τον Λιονέλ Μέσι.

Ο "Pulga" ήταν μάλιστα εκείνος που υπέγραψε τη μεγάλη ανατροπή. Στο 67' ισοφάρισε σε 2-2 με άπιαστο δεξί σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ενώ μετά από δύο εντυπωσιακά σουτ του στο 71' και στο 79' με τα οποία "προειδοποίησε" τον Βάτσλικ, "χτύπησε" στο 85' με υπέροχο πλασέ, γράφοντας το 3-2 για τους "μπλαουγκράνα".

Με το γκολ μάλιστα αυτό, ο 31χρονος σούπερ σταρ έφτασε τα 36 γκολ στην καριέρα του σε 35 ματς κόντρα στην Σεβίλλη και τα 50 χατ-τρικ (συνολικά μετράει 650 γκολ), με τα 44 εξ αυτών να είναι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα!

Όσο για το κερασάκι στην τούρτα, αυτό προστέθηκε στις καθυστερήσεις, με τον Μέσι να βγάζει αριστουργηματική ασίστ στον Σουάρες στο 93' και τον Ουρουγουανό να περνάει τη μπάλα πάνω από τον κίπερ της Σεβίλλης για να διαμορφώσει το τελικό 4-2.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Βάτσλικ, Μερκάδο (51' Βάθκεθ), Κιάερ, Σέρτζι Γκόμες, Ρογκ (62' Ρόκε Μέσα), Μπανέγα, Χεσούς Νάβας, Βέμπερ (58' Αμαντού), Σαράμπια, Πρόμες, Μπεν Γεντέρ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο (46' Σέρτζι Ρομπέρτο), Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Βιδάλ (46' Ντεμπελέ), Μέσι, Σουάρες, Κουτίνιο (79' Αλενιά)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 25ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου

Εσπανιόλ - Ουέσκα 1-1 (20' Γρανέρο / 47' Ετσέιτα)

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου

Χετάφε - Ράγιο Βαγεκάνο 2-1 (28' Μάτα, 68' Μολίνα / 58' Ντε Τομάς)

Σεβίλλη - Μπαρτσελόνα 2-4 (22' Χεσούς Νάβας, 42' Μερκάδο / 26' 67' 85' Μέσι, 93' Σουάρες)

Αλαβές - Θέλτα 0-0

Μπιλμπάο - Έιμπαρ 1-0 (1' Ραούλ Γκαρθία)

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου

Λεγανές - Βαλένθια (13:00)

Ατλέτικο - Βιγιαρεάλ (17:15)

Βαγιαδολίδ - Μπέτις (19:30)

Λεβάντε - Ρεάλ (21:45)

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου

Ζιρόνα - Σοθιεδάδ (22:00)

Photo Credits: AP Photo/Miguel Morenatti

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ