LA LIGA

Μπαρτσελόνα - Μπέτις 5-2: Ονειρεμένο πάρτι με σόου Γκριεζμάν

Barcelona's Antoine Griezmann, right, celebrates after scoring with his teammate Barcelona's Sergi Roberto his side's first goal during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Betis at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Aug. 25, 2019. (AP Photo/Joan Monfort)
Barcelona's Antoine Griezmann, right, celebrates after scoring with his teammate Barcelona's Sergi Roberto his side's first goal during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Betis at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Aug. 25, 2019. (AP Photo/Joan Monfort) AP PHOTO/JOAN MONFORT

Με ηγέτη τον Γκριεζμάν που πέτυχε δύο γκολ και είχε και ασίστ, η Μπαρτσελόνα συνέτριψε με 5-2 την Μπέτις με ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο και πανηγύρισε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα (VIDEOS).

Τι και αν παρατάχτηκε χωρίς τον Λιονέλ Μέσι αλλά και τους Σουάρες και Ντεμπελέ; Η Μπαρτσελόνα ευτύχησε να διαθέτει έναν μαγικό και αφιονισμένο Αντουάν Γκριεζμάν που την σήκωσε στις πλάτες του και με τα πρώτα του επίσημα γκολ με την μπλαουγκράνα φανέλα την οδήγησε σε έναν θρίαμβο με 5-2 επί της Μπέτις.

Αυτό ήταν το πρώτο τρίποντο για τους πρωταθλητές Ισπανίας στη φετινή ισπανική Λίγκα μετά από την ήττα τους στην πρεμιέρα στην έδρα της Μπιλμπάο, ενώ στον αντίποδα η Μπέτις μετράει δύο ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές.

Παρά τις σημαντικές απουσίες των Μέσι, Σουάρες και Ντεμπελέ από την επίθεση (όλοι τους τραυματίες), η Μπαρτσελόνα μπήκε πολύ δυνατά στο ματς έχοντας εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και στο πρώτο τέταρτο μέτρησε δύο καλές στιγμές, με τα σουτ του Αντουάν Γκριεζμάν στο 7' 'και στο 14.

Ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα στο ξεκίνημα η Μπέτις ήταν εκείνη που βρήκε πρώτη δίχτυα, στην πρώτη της επικίνδυνη επίσκεψη στα μπλαουγκράνα καρέ. Ο Κανάλας έκλεψε τη μπάλα στον άξονα και την κουβάλησε μερικά μέτρα για να τροφοδοτήσει τον Μορόν, ο σέντερ φορ των Σεβιγιάνων έβγαλε έξοχη κάθετη πάσα για τον Φεκίρ και ο Γάλλος εκτέλεσε με διαγώνιο αριστερό σουτ τον Τερ Στέγκεν (0-1).

Το γκολ αυτό επηρέασε αρνητικά τους γηπεδούχους που στη συνέχεια αδυνατούσαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα με γρήγορη ταχύτητα, για να έρθει η φάση του 37' όταν και άγγιξαν την ισοφάριση: Μπουσκέτς και Άλμπα έκρυψαν τη μπάλα και ο Ραφίνια έκανε το πλασέ από ιδανική θέση μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να χτυπάει στο γόνατο του Σίντνεϊ και να φεύγει κόρνερ.

Ό,τι δεν κατάφερε πάντως ο Ραφίνια το πέτυχε ο Γκριεζμάν στο 41'. Ο Σέρτζι Ρομπέρτο έκανε τη σέντρα και ο Γάλλος πετάχτηκε στην πλάτη του Μπάρτρα, για να νικήσει με σουτ στην κίνηση τον Μαρτίν και να κάνει το 1-1.

Αυτό ήταν το πρώτο επίσημο γκολ του Γάλλου με την Μπαρτσελόνα και πρώτο του στο "Καμπ Νόου" στη 10η παρουσία του σε αυτό το γήπεδο, αφού δεν είχε πετύχει γκολ στις εννέα προηγούμενες επισκέψεις του ως αντίπαλος, με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το παρθενικό γκολ του Γκριεζμάν ήταν ουσιαστικά ορεκτικό ενόψει του δευτέρου ημιχρόνου, με τους Καταλανούς να παίζουν κυριαρχικό ποδόσφαιρο και να φτάνουν στην επίτευξη τριών τερμάτων μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών για να μετατρέψουν ένα ματς που είχε την εικόνα του ντέρμπι σε περίπατο!

Το γκολ που άλλαξε ουσιαστικά τα δεδομένα ήρθε στο 50' και είχε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Γκριεζμάν, με τον πρώην αρχηγό της Ατλέτικο να παίρνει τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και να τη στέλνει συστημένη στη δεξιά γωνιά του Μαρτίν με φανταστικό φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό!

Η ανατροπή αυτή πανηγυρίστηκε μάλιστα με ιδιαίτερο τρόπο από τον Γάλλο παγκόσμο πρωταθλητή, καθώς δανείστηκε μερικά κομφετί και τα πέταξε ψηλά για να γνωρίσει την αποθεωση από το κοινό.

Έξι λεπτά αργότερα (56') ήταν η σειρά του νεαρού Κάρλος Πέρεθ να χριστεί σκόρερ με συρτό αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχής και να κάνει το 3-1 ενώ το δεκάλεπτο κρεσέντο των μπλαουγκράνα ολοκληρώθηκε στο 60', με τον Μπουσκέτς να βγάζει υπέροχη ασίστ και τον Τζόρντι Άλμπα να εκτελεί με πλασέ (4-1).

Στη συνέχεια, το ματς "έσβησε", όμως η επόμενη ευκαιρία που έφτιαξε η Μπαρτσελόνα μεταφράστηκε και εκείνη σε γκολ: δράστης ο Αρτούρο Βιδάλ που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 73' στη θέση του Μπουσκέτς και στο 77' εκτέλεσε τον Μαρτίν με άπιαστο σουτ αξιοποιώντας ασίστ του Γκριεζμάν (5-1).

Παρηγοριά για την Μπέτις ήταν το εκπληκτικό γκολ του Μορόν στο 80' με ασύλληπτο σουτ που διαμόρφωσε το 5-2, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το φινάλε και σήμανε την πρώτη νίκη της Μπαρτσελόνα στη φετινή La Liga.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης και η είσοδος του Ανσουμανί Φατί στον αγωνιστικό χώρο αντί του Κάρλος Πέρεθ στο 78', με τον εξτρέμ από την Γουινέα-Μπισάου να γίνεται ο δεύτερος νεότερος παίκτης που αγωνίζεται για τους "μπλαουγκράνα" σε ηλικία 16 ετών και 9 μηνών!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 2ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 23 Αυγούστου

Γρανάδα -Σεβίλλη 0-1 (52' Χορδάν)

Λεβάντε - Βιγιαρεάλ 2-1 (68' πεν. 73' πεν. Μάρτι / 3' Μορένο)

Σάββατο 24 Αυγούστου

Οσασούνα - Έιμπαρ 0-0

Ρεάλ Μαδρίτης - Βαγιαδολίδ 1-1 (82' Μπενζεμά / 88' Γκουαρδιόλα)

Χετάφε - Μπιλμπάο 1-1 (12' Μάτα / 6' Ραούλ Γκαρθία)

Θέλτα - Βαλένθια 1-0 (15' Φερνάντεθ)

Κυριακή 25 Αυγούστου

Αλαβές - Εσπανιόλ 0-0

Μαγιόρκα - Σοθιεδάδ 0-1 (83' Έντεργκαρντ)

Λεγκανές - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1 (71' Βιτόλο)

Μπαρτσελόνα - Μπέτις 5-2 (41' 50' Γκριεζμάν, 56' Κάρλος Πέρεθ, 60' Τζόρντι Άλμπα, 77' Βιδάλ / 15' Φεκίρ, 80' Μορόν)

Photo Credits: AP Photo/Joan Monfort

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ