LA LIGA

Μπαρτσελόνα - Γρανάδα 1-0: Ο Μέσι έσωσε το ντεμπούτο του Σετιέν

Barcelona's Lionel Messi, left, celebrates with Ansu Fati after scoring the opening goal during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Granada at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Jan. 19, 2020. (AP Photo/Joan Monfort)
Barcelona's Lionel Messi, left, celebrates with Ansu Fati after scoring the opening goal during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Granada at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Jan. 19, 2020. (AP Photo/Joan Monfort) AP

Η Μπαρτσελόνα δίχως να θέλξει με την απόδοσή της επικράτησε με 1-0 επί της Γρανάδα με τον Λιονέλ Μέσι να σώζει το ντεμπούτο του Κίκε Σετιέν στον πάγκο των "μπλαουγκράνα". (VIDEO)

Στην κορυφή της La Liga, παρέα πάντα με την Ρεάλ, παρέμεινε η Μπαρτσελόνα η οποία επικράτησε με 1-0 επί της Γρανάδα με τον Λιονέλ Μέσι να ολοκληρώνει υποδειγματικά εντυπωσιακό συνδυασμό των συμπαικτών του. Έτσι, ο Λίο έσωσε το ντεμπούτο του νέο προπονητή του.

Στο πρώτο ματς του Κίκε Σετιέν στον πάγκο τους οι “μπλαουγκράνα” έπαιξαν με 3-5-2 σε φάση άμυνας το οποίο γινόταν 3-4-3 στην επίθεση. Σέρτζι Ρομπέρτο, Ουμτιτί και Πικέ ήταν η τριάδα της άμυνας με τον Μπουσκέτς μπροστά τους. Ο Φάτι με τον Άλμπα ήταν στις δύο πτέρυγες, ενώ ο Ράκιτιτς μαζί με τον Βιδάλ ήταν στον άξονα. Στην επίθεση ήταν ο Μέσι παίζοντας αρκετές φορές ως ψεύτικο εννιάρι και δίπλα του ο Γκριεζμάν.

Όσα είχε στο μυαλό του ο νέος κόουτς των Καταλανών δεν βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Η Μπαρτσελόνα είχε την κατοχή της μπάλας, έφτανε μέχρι την περιοχή των φιλοξενούμενων, όμως οι περισσότερες αξιόλογες στιγμές της προήλθαν από σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Μοναδικές εξαιρέσεις οι φάσεις στην αρχή και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Μόλις στο επτά έπειτα από ωραίο συνδυασμό η μπάλα έφτασε στον Φάτι στα δεξιά που μπήκε στην περιοχή και σούταρε με τον Σίλβα να αποκρούει. Για να έχουμε ξανά κάτι το αξιόλογο έπρεπε να φτάσουμε στο 45'. Ο Ζόρντι Άλμπα γύρισε την μπάλα στον επερχόμενο Μέσι ο οποίος σούταρε με την μία στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.

Η πιο σπουδαία στιγμή ανήκει στους φιλοξενούμενους. Στο 66' η Γρανάδα είχε δοκάρι. Έπειτα από λάθος από την άμυνα της Μπαρτσελόνα, ο Ετέκι σούταρε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή με την μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι της εστίας του Τερ Στέγκεν.

Η Γρανάδα έμεινε με δέκα παίκτες στο 69΄με τον Χερμάν να βλέπει δύο κίτρινες μέσα σε δέκα λεπτά. Η αριθμητική υπεροχή της Μπαρτσελόνα φάνηκε αμέσως με τους Καταλανούς να βρίσκουν κενούς χώρους και να φτάνουν στο γκολ. Στο 76' Ο Πουτς έδωσε Μπουσκέτς, αυτός στον Μέσι που με την μία έκοψε στον Γκριεζμάν. Ο Γάλλος τσίμπησε την μπάλα προς τον Βιδάλ, αυτός πάτησε στον Μέσι και ο Αργεντινός με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Στο υπόλοιπο του αγώνα η Μπαρτσελόνα έψαξε ένα δεύτερο γκολ, όμως δεν τα κατάφερε. Το σημαντικό όμως ήταν ότι κατάφερε να πάρει τη νίκη και να μην ξεκινήσει τη θητεία του στον πάγκο της ομάδας ο Κίκε Σετιέν με γκέλα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 20ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου

Λεγκανές - Χετάφε 0-3 (12' Καμπρέρα, 21' Νιόμ, 33' Μάτα)

Σάββατο 18 Ιανουαρίου

Λεβάντε - Αλαβές 0-1 (64' Βιδάλ)

Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίλλη 2-1 (57' 69' Καζεμίρο / 64' Ντε Γιονγκ)

Οσασούνα - Βαγιαδολίδ 0-0

Έιμπαρ - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0 (10' Μπούργος, 90' Εξπόσιτο)

Κυριακή 19 Ιανουαρίου

Μαγιόρκα - Βαλένθια 4-1 (7' Ράιγιο, 22' 41' Μπούντιμιρ, 79' Ροντρίγκεθ / 82' Τόρες)

Μπέτις - Ρεάλ Σοσιεδάδ 3-0 (27' Ιγκλέσιας, 44' Χοακίν, 90+5' Κανάλες)

Βιγιαρεάλ - Εσπανιόλ 1-2 (62' πεν. Καθόρλα / 5' Λόπες, 47' Ντε Τομάς)

Μπιλμπάο - Θέλτα 1-1 (76' πεν. Γκαρσία / 56' Ραφίνια)

Μπαρτσελόνα - Γρανάδα 0-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ρεάλ - Σεβίλλη 2-1: Ο Καζεμίρο ντύθηκε Μπενζεμά

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ