ΣΚΩΤΙΑ

"Ζέσταμα" για Σέλτικ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος πριν από την ΑΕΚ

"Ζέσταμα" για Σέλτικ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος πριν από την ΑΕΚ
JEFF HOLMES/PA VIA AP

Η Σέλτικ έκανε... προθέρμανση ενόψει ΑΕΚ, επικρατώντας με 3-1 της Λίβινγκστον στην πρεμιέρα της σκοτσέζικης Premier League.

Η Σέλτικ υποδέχθηκε τη "νεοφώτιστη" Λίβινγκστον και επιβλήθηκε με 3-1 στη Γλασκόβη, στην πρεμιέρα της σκοτσέζικης Premier League, πριν υποδεχθεί στο ίδιο γήπεδο την ΑΕΚ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Μπρένταν Ρότζερς παρέταξε την ομάδα σε 3-4-3 κι έκανε τέσσερις αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που απέσπασε 0-0 την Τετάρτη απέναντι στη Ρόζενμποργκ στη Νορβηγία. Μία εξ αυτών ήταν ο Τζόνι Χέιζ, ο οποίος επέστρεψε στη δράση μετά από το Boxing Day του 2017, όταν είχε σπάσει το πόδι του.

Μία άλλη αλλαγή, ο Τομ Ρόγκιτς, σημείωσε το πρώτο τέρμα του αγώνα, μόλις στο 8ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί, σκόραραν ξανά με τον Οντσόν Εντουάρ στο 26' και με πέναλτι του Ολιβιέ Εντσάμ στο 50', ενώ δεν κινδύνεψε καθόλου από την ομάδα του πρώην επιθετικού της, Κένι Μίλερ, ο οποίος έκανε ντεμπούτο ως παίκτης προπονητής.

Στο 2ο ημίχρονο, η Σέλτικ χαμήλωσε το τέμπο, αν και έχασε ευκαιρίες, με τον Μίκαελ Λούστιγκ να έχει προσπάθεια που διώχθηκε πάνω στη γραμμή. Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Σκοτ Ρόμπινσον μείωσε για τους φιλοξενούμενους.

Η σύνθεση της Σέλτικ: Γκόρντον, Λούστιγκ, Σιμούνοβιτς, Άγερ, Φόρεστ, Μπράουν, Εντσάμ, Χέιζ (61' Τίερνι), Ρόγκιτς (73' Τζόνστον), Εντουάρ (61' Γκρίφιθς), Μακγκρέγκορ

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Σέλτικ - Λίβινγκστον 3-1 (8' Ρόγκιτς, 26' Εντουάρ, 50' πέν. Εντσάμ / 90+3' Ρόμπινσον)

Σεντ Μίρεν - Νταντί 2-1 (8', 83' Μάλεν / 12' Ενγκουαταλά)

Κιλμάρνοκ - Σεντ Τζόνστοουν 2-0 (58' Μπόιντ, 85' Εντζολί)

Χάμιλτον - Χαρτς 1-4 (17' Μίλερ / 20', 58' Χάρινγκ, 49' πέν. Νέισμιθ, 62' Μακλίν)

05/08 15:00 Αμπερντίν - Ρέιντζερς

05/08 17:00 Χιμπέρνιαν - Μάδεργουελ

Photo credits: Jeff Holmes/PA via AP

TAGS ΣΚΩΤΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ