Βιάλι: "Νίκησα τον καρκίνο, αλλά το λέω χαμηλόφωνα"

Ο Τζανλούκα Βιάλι ολοκλήρωσε 17 μήνες χημειοθεραπειών και οι εξετάσεις για καρκίνο του πάγκρεας βγήκαν καθαρές, ωστόσο φοβάται να το φωνάξει. Το δυνατό μήνυμα του Ιταλού για την υγεία.

Ολοκλήρωσε τους δύο κύκλους χημειοθεραπειών - συνολικής διάρκειας 17 μηνών - και πλέον είναι καλά. Ο Τζανλούκα Βιάλι τόνισε ότι οι τελευταίες εξετάσεις για καρκίνο στο πάγκρεας είναι καθαρές ωστόσο προτιμά να μην πανηγυρίζει δυνατά.

Ο πρώην επιθετικός των Κρεμονέζε, Σαμπντόρια, Γιουβέντους και Τσέλσι σε συνέντευξη στη Reppublica υποστήριξε ότι είναι και πάλι χαρούμενος και έστειλε δυνατά μηνύματα.

Η υγεία, όπως τόνισε, πρέπει να γίνει κεντρικό σύνθημα, ενώ δεν πρέπει να επιτραπεί καμία περικοπή δαπάνης προς το εθνικό σύστημα της χώρας του, η οποία μαστίζεται από τον κορονοϊό.

"Τον Δεκέμβριο ολοκλήρωσα 17 μήνες χημειοθεραπειών σε δύο κύκλους. Ο πρώτος ήταν οκτώ μήνες και ο δεύτερος εννιά. Ήταν σκληρό, ακόμη και για μένα που είμαι δυνατός.

Οι εξετάσεις που έκανα ήταν καθαρές, χωρίς σημάδια. Είμαι ευτυχισμένος, αν και το λέω χαμηλόφωνα. Νίκησα, αλλά φοβάμαι να το φωνάξω ακόμη. Αναγνωρίζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη, βγάζω ξανά τρίχες, δεν χρειάζεται να ζωγραφίζω με το μολύβι τα φρύδια μου.

Θέλω αυτή η διάσημη φράση "το μόνο που μετρά είναι η υγεία" να γίνει το κεντρικό νόημα της ζωή μας. Θα ήθελα να μην κοπεί πλέον καμία δαπάνη για τη δημόσια υγεία. Θα ήθελα η ασφάλειά μας να γίνει προτεραιότητά μας.

Θα πρέπει να ξεχάσουμε τα συμφέροντά μας και να βάλουμε στην άκρη τους εγωισμούς μας. Καταλαβαίνω τους προέδρους των ομάδων της Serie A που θέλουν να παίξουν, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με μια κρίση που δεν έχει δει ο κόσμος παρόμοια τελευταία.

Δεν πρέπει να υπάρξει βιασύνη. Κάποιος θα χάσει από όλη αυτή την ιστορία. Αλλά πρέπει να παίξουμε ότι πουν οι ειδικοί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος. Πρώτα η υγεία και μετά το ποδόσφαιρο", υποστήριξε ο 55χρονος Λομβαρδός.

Photo credits: AP Images

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.