ΙΤΑΛΙΑ

Κορονοϊός: Το μήνυμα του Μπερναρντέσκι για το μίσος και το ρατσισμό των ανθρώπων

Juventus' Federico Bernardeschi celebrates at the end of the Champions League round of 16, 2nd leg, soccer match between Juventus and Atletico Madrid at the Allianz stadium in Turin, Italy, Tuesday, March 12, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni)
Juventus' Federico Bernardeschi celebrates at the end of the Champions League round of 16, 2nd leg, soccer match between Juventus and Atletico Madrid at the Allianz stadium in Turin, Italy, Tuesday, March 12, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

O φορ της Γιουβέντους, Φεντερίκο Μπερναρντέσκι προχώρησε σε καυστική ανάρτηση στο Instagram, τονίζοντας πως το μίσος, ο ρατσισμός και οι διακρίσεις είναι πιο φονικές ακόμα και από τον κορονοϊό.

Η Ιταλία είναι μία από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη από τον κορονοϊό που έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε όλο τον κόσμο και ως αποτέλεσμα έχει αποφασιστεί όλες οι αθλητικές δραστηριότητες στη γειτονική χώρα να γίνονται σε άδεια γήπεδα μέχρι τις 3 Απριλίου.

Σύμφωνα πάντως με τον επιθετικό της Γιουβέντους, Φεντερίκο Μπερναρντέσκι, πιο επικίνδυνο από τον ίδιο τον κορονοϊό είναι το μίσος και ο ρατσισμός, στοιχεία που χαρακτήρισαν πολλούς ανθρώπους την ώρα που έβλεπαν συνανθρώπους τους να υποφέρουν από αυτή τη μάστιγα και απλά πίστευαν πως εκείνους δεν θα τους αγγίξει.

"Ένας ιός κυριαρχεί στους φόβους μας. Μας τρoμοκρατεί, περιορίζει την ελευθερία μας, μας κάνει να περιφρονούμε ο ένας τον άλλο. Κλείσαμε τα λιμάνια σε οποιονδήποτε για να κλειστούμε στον δικό μας πιστό κύκλο, επικρίνοντας τους άλλους το πρωί στο μπαρ ή στην ουρά στο σούπερ μάρκετ κατά τη διάρκεια της τρελής κούρσας για να αρπάξουμε το τελευταίο άχρηστο κομμάτι ψωμί, το οποίο πρέπει να είναι δικό μας και κανενός άλλου, λες και είναι το τέλος του κόσμου.

Αποφασίσαμε να προσβάλουμε, να κυνηγάμε, να απομακρύνουμε. Εμείς σκοτώσαμε γυναίκες και παιδιά, επειδή είχε προτεραιότητα η ασφάλειά μας, ο πλούτος μας και έπειτα οι ζωές τους. Και τώρα είμαστε εμείς οι περιθωριοποιημένοι, είμαστε εμείς οι οποίοι γίνονται εις βάρος τους διακρίσεις και εκδιώκονται, κλειδωμένοι στα σύνορα μιας χώρας που πάσχει.

Όταν όλα αυτά θα τελειώσουν, ας θυμηθούμε αυτές τις ημέρες, αυτό τον πόνο, αυτήν υστερία που μας έχει μεταμορφώσει σε ζώα που οδηγούνται μόνο από το ένστικτο για επιβίωση, χωρίς λόγο, χωρίς σεβασμό για κανέναν.

Ας θυμηθούμε έπειτα πώς μας μεταμορφώνουν η απόγνωση και ο φόβος του θανάτου. Ας θυμηθούμε πως όταν έχουμε φόβο θα είναι κάποιος άλλος που χρειάζεται τη βοήθειά μας", ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμά του μέσω του λογαριασμού του στο Instagram.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορονοϊός: Η Νυρεμβέργη δεν θέλει να φιλοξενήσει το Γερμανία-Ιταλία
Κορονοϊός: Τέλος οι χειραψίες πριν από τα ματς με απόφαση της Premier League
TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ