ΙΤΑΛΙΑ

Εποχή Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις στη Μπάρι

Napoli President Aurelio De Laurentis gestures prior to the start of a Serie A soccer match between Udinese and Napoli, in Udine, Italy, Sunday, March 18, 2012. (AP Photo/Paolo Giovannini)
Napoli President Aurelio De Laurentis gestures prior to the start of a Serie A soccer match between Udinese and Napoli, in Udine, Italy, Sunday, March 18, 2012. (AP Photo/Paolo Giovannini) AP PHOTO/PAOLO GIOVANNINI

Στα χέρια του προέδρου της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, πέρασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Μπάρι, με τον 69χρονο να αναλαμβάνει την επιχείρηση "διάσωση" της ομάδας του ιταλικού λιμανιού, που πρόσφατα κήρυξε πτώχευση.

Ο δήμαρχος του Μπάρι μεταβίβασε τα "κλειδιά" του ομώνυμου συλλόγου της πόλης -όπως επιτάσσουν οι νόμοι στη γειτονική χώρα- στον ισχυρό άνδρα της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, ο οποίος καταφθάνει ως "σωτήρας" στην Απουλία, για να ανοικοδομήσει τους "μπιανκορόσι", που δεν άντεξαν το βάρος των υπέρογκων χρεών, κηρύσσοντας πτώχευση .

Το αφεντικό των "παρτενοπέι" κέρδισε την κούρσα για τον προεδρικό θώκο της Μπάρι από τον έτερο "μνηστήρα" και ιδιοκτήτη της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο, που επίσης είχε δείξει ενδιαφέρον για τον ιστορικό σύλλογο του ιταλικού Νότου ο οποίος, πλέον, θα μετέχει στα... χωράφια της Serie D.

Η ζωή κάνει κύκλους, με την ιστορία να επαναλαμβάνεται, καθώς ο 69χρονος Ντε Λαουρέντις -που διατηρεί παράλληλα και την ιδιότητα του παραγωγού ταινιών- είχε πράξει κάτι αντίστοιχο και πριν από 13 ολόκληρα χρόνια, όταν στρογγυλοκάθισε στην προεδρία της πτωχευμένης Νάπολι -που τότε αγωνιζόταν στη Serie C- για να την αναγεννήσει από τις στάχτες της.

Photo Credits: AP Photo/Paolo Giovannini

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ