ΙΤΑΛΙΑ

Ανιέλι: "Είναι σωστό να παίζει η Αταλάντα Champions League με μία καλή χρονιά;"

Ανιέλι: "Είναι σωστό να παίζει η Αταλάντα Champions League με μία καλή χρονιά;"

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, προχώρησε σε μία αμφιλεγόμενη δήλωση και αναρωτήθηκε αν η συμμετοχή της Αταλάντα στο Champions League είναι σωστή.

Η μεγάλη έκπληξη του φετινού Champions League είναι η Αταλάντα. Οι Μπεργκαμάσκι βρίσκονται στη φάση των "16" της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και έχοντας επικρατήσει 4-1 της Βαλένθια στον πρώτο παιχνίδι έχουν θέσει τις βάσεις για πρόκριση στα προημιτελικά.

Στο πρωτάθλημα η Αταλάντα είναι στην 4η θέση και στοχεύει ακόμη μία πρόκριση στο Champions League και την επόμενη σεζόν. Την παρουσία της ομάδας του Γκασπερίνι στα "αστέρια" δεν φαίνεται να καλοβλέπει ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι.

Ο Ανιέλι μίλησε σε εκδήλωση των Financial Times για το ποδόσφαιρο και προχώρησε σε μία αρκετά αμφιλεγόμενη δήλωση. Συγκεκριμένα αναρωτήθηκε αν είναι σωστό η Αταλάντα να βρίσκεται στο Champions League, εφόσον δεν έχει ιστορία στις διεθνείς διοργανώσεις, επειδή απλά έκανε μία καλή σεζόν.

"Έχω μεγάλο σεβασμό για ό,τι κάνει η Αταλάντα, αλλά χωρίς διεθνή ιστορία και χάρη σε μία σεζόν, πήραν απευθείας πρόκριση στην βασική διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είναι αυτό σωστό ή λάθος;" ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχει ανέπτυξε το σκεπτικό του, τονίζοντας ότι θα πρέπει να προστατεύονται οι επενδύσεις: "Σκέφτομαι τη Ρόμα που συνείσφερε στην ευρωπαϊκή βαθμολογία της Ιταλίας. Είχαν μία κακή σεζόν και είναι εκτός με όλα τα οικονομικά επακόλουθα. Πρέπει να προστατεύσουμε τις επενδύσεις. Αυτό θα σήμαινε ότι η Αταλάντα θα είχε λιγότερες πιθανότητες να παίξει στο υψηλό επίπεδο; Δεν έχω εγώ την απάντηση".

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ