ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τορίνο - Γιουβέντους 0-1: Ο Ρονάλντο "καθάρισε" το ντέρμπι της πόλης

--ALTERNATIVE VERSION OF XLB133--Juventus forward Mario Mandzukic, left, celebrates with his teammate Cristiano Ronaldo after scoring during the Champions League group H soccer match between Juventus and Valencia at the Allianz stadium in Turin, Italy, Tuesday, Nov. 27, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni)
--ALTERNATIVE VERSION OF XLB133--Juventus forward Mario Mandzukic, left, celebrates with his teammate Cristiano Ronaldo after scoring during the Champions League group H soccer match between Juventus and Valencia at the Allianz stadium in Turin, Italy, Tuesday, Nov. 27, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Η ξέφρενη πορεία της Γιουβέντους στη φετινή Serie A συνεχίζεται, με την ομάδα του Αλέγκρι να νικάει 1-0 εκτός έδρας την Τορίνο στο τοπικό ντέρμπι με πέναλτι του Ρονάλντο και να αφήνει 11 πόντους πίσω την Νάπολι.

Ούτε η μεγάλη αντίπαλός της στο Πιεμόντε αποδείχτηκε ικανή να φρενάρει την Γιουβέντους και να την υποχρεώσει στη δεύτερη απώλειά της στη φετινή Serie A.

Η ομάδα του Μάσιμο Αλέγκρι επιβλήθηκε 1-0 της Τορίνο στο "Derby della Mole" και αύξησε τη διαφορά της από τη 2η της βαθμολογίας Νάπολι (παίζει το βράδυ της Κυριακής στην Σαρδηνία με την Κάλιαρι) στους 11 πόντους, με την "κυρία" να έχει φτάσει ήδη στους 46 πόντους με απολογισμό 15 νίκες και 1 ισοπαλία!

Το ματς στο "Ολίμπικο" δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας και είχε ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τη φάση που έκρινε το αποτέλεσμα υπέρ των "μπιανκονέρι" (περιορίστηκαν σημαντικά από τους αντιπάλους τους) να έρχεται στο 70'.

Ο Τζάτζα έκανε το μοιραίο λάθος καθώς γύρισε απρόσεκτα τη μπάλα προν τον Ιτσάσο, ο Μάντζουκιτς μπήκε στην πορεία της μπάλας και ανατράπηκε από τον κίπερ της Τορίνο και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από το σημείο του πέναλτι για να πανηγυρίσει το γκολ Νο 5.000 της ομάδας του στην Serie A!

Το πανηγύρισε μάλιστα με έναν ιδιαίτερο τρόπο καθώς πέρασε μπροστά από τον γκολκίπερ της Τορίνο (έπεσε στην αριστερή του γωνία και βρήκε λίγο τη μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει το πέναλτι) και τον βρήκε στον ώμο, με τον διαιτητή να δείχνει κίτρινη κάρτα στον Πορτογάλο για την ενέργειά του.

Σημειώνεται πως η Γιουβέντους έφτασε τις 11 νίκες στις 14 τελευταίες επισκέψεις της στην έδρα της συμπολίτισσας, με την Τορίνο από την πλευρά της να μετράει μόλις μία νίκη και δύο ματς να έχουν λήξει ισόπαλα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΤΟΡΙΝΟ: Σίριγκου (21' Ιτσάσο), Ίτσο, Ενκουλού, Τζιτζί, Άινα (85' Μπερενγκέρ), Μπαζέλι, Ρινκόν, Μεϊτέ, Ανσάλντι (76' Παριτζίνι), Μπελότι, Τζάτζα

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Περίν, Ντε Σίλιο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο, Τζαν, Ματουιντί, Πιάνιτς, Ντιμπάλα, Ρονάλντο, Μάντζουκιτς

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 16ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου

Ίντερ - Ουντινέζε 1-0 (76' πεν. Ικάρντι)

Τορίνο - Γιουβέντους 0-1 (70' πεν. Κριστιάνο Ρονάλντο)

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

SPAL - Κιέβο (13:30)

Φιορεντίνα - Έμπολι (16:00)

Φροζινόνε - Σασουόλο

Σαμπντόρια - Πάρμα

Κάλιαρι -Νάπολι (19:00)

Ρόμα - Τζενοα (21:30)

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου

Αταλάντα - Λάτσιο (21:30)

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου

Μπολόνια - Μίλαν (21:30)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ