SERIE A

Serie A: Ο Ντοναρούμα έπιασε πέναλτι και κράτησε ζωντανό το όνειρο της Μίλαν

AC Milan's Krzysztof Piatek, left, celebrates with teammate Patrick Cutrone after scoring his side's opening goal during the Serie A soccer match between AC Milan and Udinese, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Tuesday, April 2, 2019. (AP Photo/Luca Bruno)
AC Milan's Krzysztof Piatek, left, celebrates with teammate Patrick Cutrone after scoring his side's opening goal during the Serie A soccer match between AC Milan and Udinese, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Tuesday, April 2, 2019. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Η Μίλαν έριξε στο καναβάτσο με 2-0 την Φροζινόνε με τα γκολ των Πιάτεκ και Σούσο και έμεινε ζωντανή στη μάχη για την 4η θέση που δίνει το τελευταίο εισιτήριο για το νέο Champions League.

Το όνειρο της κατάκτησης της 4ης θέσης στην Serie A που οδηγεί στο Champions League έμεινε ζωντανό για την Μίλαν αφού έστω και δύσκολα λύγισε με 2-0 την αντίσταση της Φροζινόνε στο "Σαν Σίρο" και έπιασε στη βαθμολογια την Αταλάντα, έστω και με ματς περισσότερο.

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε σχεδόν αθόρυβα, με αποτέλεσμα οι παικτες του Τζενάρο Γκατούζο να αποδοκιμαστούν από μερίδα του κόσμου, για να έρθει το δεύτερο ημίχρονο και να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήρθε στο 50' όταν ο Αμπάτε υπέπεσε σε πεναλτι και ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα φόρεσε το μανδύα του ήρωα για τους "ροσονέρι" αποκρούοντας το πέναλτι του Τσάνο.

Η απόκρουση αυτή αφύπνισε τους γηπεδουχους και στο 57' ήρθε η λύτρωση διά ποδός Πιάτεκ ενώ στο 66' ο Σουσο με απευθείας εκτέλεση φάουλ έγραψε το 2-0 που κρατάει όρθια την Μίλαν στη μάχη του Champions League.

Σημειώνεται πως οι "ροσονέρι" αγωνίζονται την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της ΣΠΑΛ ενώ η άμεση ανταγωνίστριά τους για την 4η θέση, Αταλάντα, υποδέχεται στο Μπέργκαμο την Σασουόλο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 37ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 18 Μαΐου

Ουντινέζε - ΣΠΑΛ 3-2 (5' Σαμίρ, 31' 35' Οκάκα / 53' Πετάνια, 59' Βαλότι)

Τζένοα - Κάλιαρι 1-1 (89' πεν. Κρίσιτο / 40' Παβολέτι)

Σασουόλο - Ρόμα 0-0

Κυριακή 19 Μαΐου

Κιέβο - Σαμπντόρια 0-0

Έμπολι - Τορίνο 4-1 (27' Άκουα, 65' Μπρίγκι, 70' Ντι Λορέντσο, 88' Καπούτο / 56' Φάλκε)

Πάρμα - Φιορεντίνα 1-0 (80' αυτ. Ζέρσον)

Μίλαν - Φροζινόνε 2-0 (57' Πιάτεκ, 66' Σούσο)

Γιουβέντους - Αταλάντα (21:30)

Νάπολι - Ίντερ

Δευτέρα 20 Μαΐου

Λάτσο - Μπολόνια (21:30)

Photo Credits: AP Photo/Luca Bruno

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ