SERIE A

Αυτή είναι η φανέλα της Τορίνο προς τιμήν των θυμάτων της Σαπεκοένσε

AC Milan's Suso, left, and Torino's Cristian Ansaldi keep their eyes on the ball during a Serie A soccer match at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Nov. 26, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni)
AC Milan's Suso, left, and Torino's Cristian Ansaldi keep their eyes on the ball during a Serie A soccer match at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Nov. 26, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Η Τορίνο αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων της Σαπεκοένσε, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους απ' την αεροπορική τραγωδία, φορώντας μία συλλεκτική πράσινη φανέλα στην αναμέτρηση με την Αταλάντα. (PHOTOS)

Σε μία υπέροχη κίνηση προχώρησε η διοίκηση της Τορίνο, αφού στην αναμέτρηση με την Ατάλαντα για τη 14η αγωνιστική της Serie A οι παίκτες της ομάδας θα φορέσουν μία συλλεκτική φανέλα προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της Σαπεκοένσε.

Πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την 28η Νοεμβρίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος απ' την αεροπορική τραγωδία που συγκλόνισε τον παγκόσμιο αθλητικό κι είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 71 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μέλη της αποστολής της βραζιλιάνικης ομάδας.

Η φανέλα που δημιουργήθηκε είναι πράσινου χρώματος (όπως και της Σαπεκοένσε), ενώ στο πίσω μέρος του γιακά θα υπάρχει το μήνα "ForcaChape". Η Τορίνο έχει βιώσει μία ανάλογη τραγωδία, καθώς στις 4 Μαΐου του 1949 31 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην πτήση της Aio Linee Italiane. Ανάμεσα στα θύματα ήταν 18 ποδοσφαιριστές της Τορίνο, τρία μέλη του τεχνικού τιμ καθώς και δύο μέλη της διοίκησης της ομάδας.

Επιπρόσθετα η "γκρανάτα" θα προβεί και σε μία ακόμα ενέργεια. Θα τυπώσει 1.500 συλλεκτικές εμφανίσεις οι οποίες και θα διατεθούν στην μπουτίκ της ομάδας. Όλα τα έσοδα από αυτές θα πάνε στις οικογένειες των θυμάτων.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Αυτή είναι η φανέλα της Τορίνο προς τιμήν των θυμάτων της Σαπεκοένσε
Αυτή είναι η φανέλα της Τορίνο προς τιμήν των θυμάτων της Σαπεκοένσε
Αυτή είναι η φανέλα της Τορίνο προς τιμήν των θυμάτων της Σαπεκοένσε

Photo Credits: AP Photo/Antonio Calanni

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ