ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Βέρντερ Βρέμης - Ντόρτμουντ 3-2: Ο Χάαλαντ δεν την γλίτωσε από τον αποκλεισμό

Dortmund's scorer Erling Haaland celebrates after he scored his second goal during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and Union Berlin in Dortmund, Germany, Saturday, Feb. 1, 2020. (AP Photo/Martin Meissner)
Dortmund's scorer Erling Haaland celebrates after he scored his second goal during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and Union Berlin in Dortmund, Germany, Saturday, Feb. 1, 2020. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

H Bέρντερ Βρέμης επικράτησε 3-2 της Ντορτμουντ σε συγκλονιστικό ματς που έγινε στη Βρέμη και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας αφήνοντας εκτός συνέχειας τους σούπερ φορμαρισμένους Βεστφαλούς.

Η χειμερινή διακοπή αποδείχτηκε ευεργετική για την Ντόρτμουντ καθώς στα πρώτα τρία παιχνίδια της στην Bundeslida μοίρασε ισάριθμες "πεντάρες" (5-3 εκτός την Άουγκσμπουργκ, 5-1 εντός την Κολωνία και 5-0 εντός την Ουνιόν Βερολίνου) και μείωσε στο -3 από την κορυφή.

Μεγάλος πρωταγωνιστής σε αυτά τα ματς δεν ήταν άλλος από τον Έρλινγκ Χάαλαντ, με τον Νορβηγό φορ να αποδεικνύεται κάτι παραπάνω από "λίρα εκατό" για την BVB καθώς χρειάστηκε μόλις 136 λεπτά συμμετοχής για να βρει επτά φορές το δρόμο προς τα δίχτυα!

Το βράδυ της Τρίτης (4/2) όμως ο 19χρονος φορ γεύτηκε για πρώτη φορά το πικρό ποτήρι της ήττας από τότε που μετακόμισε από την Ζάλτσμπουργκ στην Ντόρτμουντ, με τους κιτρινόμαυρους να γνωρίζουν την ήττα με 3-2 στην Βρέμη από την Βέρντερ σε μονό ματς για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας και να αποχαιρετούν πρόωρα το θεσμό.

Οι πράσινοι της Βρέμης μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού στο πρωτάθλημα όμως στο ματς του Κυπέλλου έδειξαν τα δόντια τους, προηγήθηκαν 2-0 με τους Σέλκε (16') και Μπιτενκούρτ (30') και παρά το γεγονός πως ο Χάαλαντ βρηκε ξανά δίχτυα (μπήκε στο 46' ως αλλαγη και σκόραρε στο 67'), άντεξαν και πήραν την πρόκριση.

Ο Ράτσικα στο 70' έδωσε ξανά προβάδισμα δύο τερματων στην Βέρντερ, ο Ρέινα μείωσε σε 3-2 στο 78' και ο Χάαλαντ είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση, όμως ο Παβλένκα έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε κεφαλιά του Νορβηγού φορ στις καθυστερήσεις από το ύψος της μικρής περιοχής και χάρισε στην Βέρντερ μία σπουδαία πρόκριση.

Την ίδια ώρα που η Ντόρτμουντ του Λουσιέν Φαβρ υπέστη αποκλεισμό για τριτη σερί σεζόν στον 3ο γύρο του DFB Cup και δεύτερο διαδοχικό από την ομάδα της Βρέμης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Το βιολί του ο Χάαλαντ με τη Ντόρτμουντ, "διπλό" η Μπάγερν
TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ