ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Νίκη για Μπάγερν με ρεκόρ Ρόμπεν και εκπληκτικό Νόιερ

Νίκη για Μπάγερν με ρεκόρ Ρόμπεν και εκπληκτικό Νόιερ
AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Η Μπάγερν βρέθηκε να χάνει από τη Λεβερκούζεν παρά τις εκπληκτικές επεμβάσεις του Μάνουελ Νόιερ, ωστόσο ανέτρεψε το σκορ και πήρε τη νίκη, με τον Άριεν Ρόμπεν να γίνεται 7ος σκόρερ στην ιστορία της.

Η Μπάγερν υπέταξε με ανατροπή 3-1 τη Λεβερκούζεν στο Μόναχο και διατήρησε το απόλυτο των νικών μετά από την 3η αγωνιστική της Bundesliga. Παρά τη 200ή συμμετοχή του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι με τη φανέλα των Βαυαρών, το... πάρτι είχε άλλους πρωταγωνιστές και τελείωσε πολύ νωρίς.

Μόλις στο 5' η Λεβερκούζεν, χωρίς τον τραυματία Παναγιώτη Ρέτσο, πήρε προβάδισμα στο σκορ με περιπετειώδη τρόπο. Ο Μάνουελ Νόιερ νίκησε τον Γουέντελ από το σημείο του πέναλτι, ενώ απέκρουσε με εκπληκτικό τρόπο και το ριμπάουντ του Βραζιλιάνου. Ο διαιτητής, όμως, έδωσε επανάληψη επειδή παίκτες της Μπάγερν είχαν μπει πρόωρα στη μεγάλη περιοχή και στη νέα εκτέλεση ο μπακ της Λεβερκούζεν δεν λάθεψε.

Πέντε λεπτά χάρηκαν οι φιλοξενούμενοι, αφού ο φορμαρισμένος Κορεντέν Τολισό ισοφάρισε στο 10' με το 5ο τέρμα του σε 9 παιχνίδια με την Μπάγερν. Πριν συμπληρωθεί το 20ό λεπτό, ένα φοβερό βολέ του Άριεν Ρόμπεν έκανε την ανατροπή για τους γηπεδούχους. Μάλιστα, αυτό ήταν το υπ' αριθμόν 140 τέρμα του Ολλανδού εξτρέμ για λογαριασμό της Μπάγερν, με συνέπεια να ξεπεράσει στην 8η θέση της λίστας των σκόρερ του συλλόγου τον Ζιόβανε Έλμπερ.

Οι παίκτες του Νίκο Κόβατς πάτησαν το πόδι στο γκάζι και δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να βρουν χώρους για απάντηση. Παρ' όλα αυτά, πριν από τη λήξη του 1ου μέρους, ο Τολισό τραυματίστηκε στο γόνατο και αντικαταστάθηκε. Στο 2ο ημίχρονο το παιχνίδι δεν ήταν το ίδιο θεαματικό και η κυριαρχία των πρωταθλητών Γερμανίας μετουσιώθηκε σε νέο τέρμα, με τον Χάμες Ροντρίγκες στο 89'. Η αποβολή του νεοεισελθώντα Καρίμ Μπελαράμπι λίγο νωρίτερα είχε ρίξει πρόωρα την "αυλαία" του αγώνα και οι Βαυαροί έκαναν το καλύτερο ζέσταμα ενόψει του αγώνα με την Μπενφίκα στη Λισαβόνα για τον όμιλο της ΑΕΚ στο Champions League.

ΜΠΑΓΕΡΝ (4-3-3): Νόιερ, Κίμιχ, Ζίλε, Μπόατενγκ, Ραφίνια (82' Αλάμπα), Μίλερ, Τιάγκο, Τολισό (42' Ροντρίγκες), Ρόμπεν, Λεβαντόβσκι, Νιαμπρί (59' Μαρτίνεθ)

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (5-4-1): Χραντέτσκι, Γέβνταϊ, Ντράγκοβιτς, Τα, Σβ. Μπέντερ, Γουέντελ, Μπέιλι (83' Παουλίνιο), Κορ, Λ. Μπέντερ (28' Μπραντ), Χάβερτς, Φόλαντ (73' Μπελαράμπι)

*Μπελαράμπι 80' κόκκινη

Βόλφσμπουργκ και Χέρτα ήταν οι μοναδικές ομάδες που ακολουθούσαν την Μπάγερν κατά πόδας πριν από τον αγώνα. Μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα, παρέμειναν αήττητες, αλλά έχασαν βαθμούς στη μεταξύ τους ισοπαλία 2-2, που περιελάμβανε δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Από το 2ο λεπτό άρχισε ο καταιγισμός τελικών προσπαθειών εκατέρωθεν, ωστόσο το πρώτο τέρμα σημειώθηκε μετά από τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα με τον Τζαβάιρο Ντιλρόσουν. Στο 87' ανατράπηκε ο Μαξιμίλιαν Άρνολντ και παρότι στην αρχή ο διαιτητής καταλόγισε φάουλ, ο VAR έδειξε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο νεοεισελθών Γιουνιούς Μαλί.

Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν και με κρύο "αίμα", ο Οντρέι Ντούντα εκτέλεσε φάουλ κάτω από το τείχος κι ανέκτησε το προβάδισμα για την ομάδα του Βερολίνου στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι "λύκοι" δεν είχαν πει την τελευταία λέξη, αφού μία άλλη αλλαγή του Μπρούνο Λαμπαντία, ο Αντμίρ Μεχμέντι, ισοφάρισε σε 2-2 στο 93' από κοντά και πλέον οι δύο αντίπαλοι ισοβαθμούν στη 2η θέση με την Ντόρτμουντ.

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ (4-3-3): Καστέλς, Γουίλιαμ, Κνόχε, Μπρουκς, Ρουσιγιόν, Γκέρχαρτ (84' Μαλί), Καμάτσο, Άρνολντ, Στέφεν (67' Γκιντσέκ), Βέχορστ, Μπρέκαλο (62' Μεχμέντι)

ΧΕΡΤΑ (4-1-4-1): Γιάρστεϊν, Λάτσαρο, Σταρκ, Τορουναριγκά (74' Ζέλκε), Πλάτενχαρτ, Μάιερ, Καλού (90' Κλίντερ), Γκρούγιτς, Ντούντα, Ντιλρόσουν, Ιμπίσεβιτς (74' Λούστενμπεργκερ)

Νίκη για Μπάγερν με ρεκόρ Ρόμπεν και εκπληκτικό Νόιερ
AP PHOTO/JENS MEYER

Η Λειψία έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά τελικά επικράτησε με 3-2 του Ανόβερο, παίρνοντας την πρώτη νίκη της στη σεζόν και αφήνοντας την αντίπαλό της να ψάχνει ακόμα τη δική της. Ο Ραλφ Ράνγκνικ κράτησε τον βασικό επιθετικό του, Ζαν Κεβέν Ογκουστέν, εκτός ενδεκάδας, αφού μετά από την άρνηση του Γάλλου να συμμετάσχει στην κ-21 της χώρας του, κινδυνεύει με τιμωρία. Παρ' όλα αυτά, το πρόβλημα των γηπεδούχων ήταν η άμυνα, που δεν μπορούσε να περιορίσει τον Νίκλας Φίλκρουγκ.

Ο τελευταίος ισοφάρισε στο 13' το γκολ του Γιουσούφ Πόουλσεν τέσσερα λεπτά αργότερα κι έχασε κι άλλες ευκαιρίες για να σκοράρει. Την κατάσταση πήρε στα χέρια του ο Τίμο Βέρνερ, που με δύο τέρματα έβαλε για τα καλά μπροστά στο σκορ τη Λείψία. Δύο λεπτά μετά από το 3-1, όμως, ο Μίλκο Αρμπορνός μείωσε σε 3-2 και ο αγώνας απέκτησε τεράστιο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

ΛΕΙΨΙΑ (4-2-2-2): Γκουλάτσι, Μουκιέλ, Κονατέ, Όρμπαν, Σαράτσι, Ιλσάνκερ, Ντέμε (60' Λάιμερ), Καμπλ, Φόρσμπεργκ (74' Ζάμπιτσερ), Πόουλσεν, Βέρνερ (87' Κλόστερμαν)

ΑΝΟΒΕΡΟ (3-4-3): Έσερ, Ζοργκ (87' Μπάκαλορτς), Άντον, Βίμερ, Μάινα (65' Γουντ), Σβέγκλερ, Γουάλας, Αλμπορνός, Μπεμπού, Φίλκρουγκ, Ασάνο (65' Χαραγκούτσι)

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Ντόρτμουντ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-1 (36' Ντιαλό, 72' Βολφ, 88' Αλκάθερ / 68' Αλέ)

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Μπάγερν - Λεβερκούζεν 3-1 (10' Τολισό, 19' Ρόμπεν, 89' Ροντρίγκες / 5' πέν. Γουέντελ)

Λειψία - Ανόβερο 3-2 (9' Πόουλσεν, 40', 63' Βέρνερ / 13' Φίλκρουγκ, 65' Αλμπορνός)

Βόλφσμπουργκ - Χέρτα 2-2 (87' πέν. Μαλί, 90+3' Μεχμέντι / 61' Ντίλροσουν, 90+1' Ντούντα)

Μάιντς - Άουγκσμπουργκ 2-1 (87' Ούτζα, 90+3' Μάξιμ / 82' Τζι)

Φορτούνα Ντίσελντορφ - Χόφενχαϊμ 2-1 (45' Μοράλες, 88' Λουκεμπακιό / 86' Νέλσον)

Γκλάντμπαχ - Σάλκε 2-1 (3' Γκιντέρ, 76' Χέρμαν / 90+3' Εμπολό)

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

16:30 Βέρντερ - Νυρεμβέργη

19:00 Φράιμπουργκ - Στουτγκάρδη

Η βαθμολογία και το πρόγραμμα της Bundesliga

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

ΜΑΙΝΤΣ (4-4-1-1): Μίλερ, Μπροσίνσκι, Μπούνγκερτ, Νιακατέ, Μαρτίν, Ονισίγουο, Μπάκου (86' Μάξιμ), Κουντέ, Μπούνγκερτ (78' Γκιουρλεγέν), Κουαΐσον, Ματετά (73' Ούτζα)

ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ (4-4-2): Γκίφερ, Σμιντ, Γκουβελέου, Κεντίρα, Χίντερεγκερ, Μαξ, Χαν, Κου, Μπάιερ, Ρίχτερ (60' Καϊούμπι), Γκρέγκοριτς (73' Τζι, 84' Κόρντοβα)

ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ (3-5-2): Ρένσινγκ, Αϊχάν (59' Μπόρμουτ), Μπόντσεκ, Καμίνσκι, Ζίμερ, Τσίμερμαν, Σομπότκα, Μοράλες, Γκίσελμαν, Ντουκς (79' Καραμάν), Χένινγκς (67' Λουμπεμπακιό)

ΧΟΦΕΝΧΑΙΜ (3-1-2-3-1): Μπάουμαν, Νόρντβεϊτ, Φογκτ, Πος (72' Νέλσον), Γκρίλιτς, Καντεράμπεκ, Σουλτς, Μπιτενκούρτ (63' Ζούμπερ), Ζοέλιντον (57' Μπελφοντίλ), Κράμαριτς, Σάλαϊ

Photo credits: AP Photo/Matthias Schrader, Jens Meyer

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ