ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Λεβερκούζεν - Ντόρτμουντ 4-3: Απίστευτη ματσάρα και στο τέλος "ασπιρίνες"

Leverkusen's Kevin Volland celebrates his second goal during the German Bundesliga soccer match between Bayer Leverkusen and Borussia Dortmund in Leverkusen, Germany, Saturday, Feb. 8, 2020. (AP Photo/Martin Meissner)
Leverkusen's Kevin Volland celebrates his second goal during the German Bundesliga soccer match between Bayer Leverkusen and Borussia Dortmund in Leverkusen, Germany, Saturday, Feb. 8, 2020. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Σε ένα απίστευτο παιχνίδι διαφήμιση για το γερμανικό ποδόσφαιρο, η Λεβερκούζεν επικράτησε 4-3 της Ντόρτμουντ και έπιασε πεντάδα. Οι Βεστφαλοί έμειναν πίσω στη μάχη για την κορυφή με τον Χάαλαντ να μην καταφέρει να βρει δίχτυα.

Τι παιχνίδι Θεέ μου, αναφώνησαν όσοι είδαν την απίστευτη αναμέτρηση ανάμεσα στη Μπάγερ Λεβερκούζεν και την Ντόρτμουντ. Σε ένα παιχνίδι με επτά γκολ, άλλα τρία ακυρωμένα και δύο ανατροπές, οι "ασπιρίνες" επικράτησαν 4-3 των Βεστφαλών και μπήκαν στην πεντάδα της Bundesliga με 37 πόντους.

Από την άλλη, η Ντόρτμουντ έμεινε μακριά από την κορυφή, αφού θα συνεχίσει να βρίσκεται στην 3η θέση με 39 πόντους. Μάλιστα, πρόκειται για την πρώτη ήττα των Βεστφαλών σε παιχνίδι πρωταθλήματος που αγωνίζεται ο Χάαλαντ, ο οποίος δεν σκόραρε κιόλας για πρώτη φορά μοιάζοντας εξουδετερωμένος.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό και τις δύο ομάδες να έχουν τη διάθεση να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Η Ντόρτμουντ ήταν η πρώτη που απείλησε με τον Χάαλαντ να βρίσκεται στο 19ο λεπτό μπροστά από τον Χραντέτσκι, όμως ο γκολκίπερ της Λεβερκούζεν αποσόβησε τον κίνδυνο. Στη συνέχεια ακολούθησε "βροχή" από γκολ.

Ο Φόλαντ άνοιξε το σκορ για τις "ασπιρίνες" στο 20ο λεπτό, έπειτα από τρομερή ασίστ του Αμίρι. Οι Βεστφαλοί απάντησαν δύο λεπτά αργότερα. Ο Σάντσο εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Χούμελς πηδώντας πιο ψηλά απ' όλους έκανε το 1-1.

Η Λεβερκούζεν έχασε ευκαιρία να μπει ξανά μπροστά στο σκορ, αφού ο Ντιαμπί μεν βρήκε τα δίχτυα, αλλά ο βοηθός είχε σηκώσει ήδη το σημαιάκι του για οφσάιντ. Τελικά, στο 33ο λεπτό η Ντόρτμουντ ήταν εκείνη που προηγήθηκε με ένα τρομερό μακρινό σουτ του Τσαν, που κατέληξε στο δεξί παραθυράκι της εστίας των γηπεδούχων. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 2-2, καθώς ο Φόλαντ, έπειτα από γύρισμα του Ταχ έφερε την αναμέτρηση στα ίσα.

Στην επανάληψη οι Βεστφαλοί έδειξαν τη διάθεση να κυριαρχήσουν. Μάλιστα, στο 52ο λεπτό ο Σάντσο βρήκε δίχτυα, όμως δύο λεπτά αργότερα το VAR ακύρωσε το τέρμα, καθώς υπήρχε ένα τράβηγμα του Ρέινα σε παίκτης της Μπάγερ εκτός φάσης. Τελικά το 3-2 ήρθε στο 65 λεπτό με τον Γκερέιρο να σκοράρει, έπειτα από καταπληκτικό συνδυασμό των Χακίμι και Σάντσο. Στο 72ο λεπτό ο Μπέιλι βρήκε δίχτυα για τη Λεβερκούζεν, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε ακόμη ένα γκολ για οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Ενώ το παιχνίδι κυλούσε προς όφελος των φιλοξενουμένων, τα πάντα ήρθαν "τούμπα" μετά το 80ο λεπτό. Ο Μπέιλι στο 81ο λεπτό με πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ενώ στο 83΄ο Μπέντερ με κεφαλιά ολοκλήρωσε την δεύτερη και τελευταία ανατροπή του παιχνιδιού. Η Ντόρτμουντ δεν κατάφερε να αντιδράσει και το 4-3 ήταν το τελικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι-διαφήμιση.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ - ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 4-3 (HIGHLIGHTS):

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου

Άιντραχτ - Άουγκσμπουργκ 5-0(37', 48' Τσάντλερ, 55' Σίλβα, 89', 90' Κόστιτς)

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου

Σάλκε - Πάντερμπορν 1-1(63' Κουτουτσού / 81' Γκιασούλα)

Χέρτα - Μάιντς 1-3(84' Μπογιατά / 17' 82' 90+4' πεν. Κουάισον)

Φράιμπουργκ - Χόφενχαϊμ 1-0(40' πεν. Γουόλντσμιντ)

Βόλφσμπουργκ - Φορτούνα Ντίσελντορφ 1-1(50' Στέφεν / 13' Ζίμερμαν)

Βέρντερ - Ουνιόν Βερολίνου 0-2(52' 72' Μπίλτερ)

Λεβερκούζεν - Ντόρτμουντ 4-3 (20', 43' Φόλαντ, 81' Μπέιλι, 82' Μπέντερ / 22' Χούμελς, 33' Τσαν, 65' Γκερέιρο)

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

Γκλάντμπαχ - Κολωνία (16:30)

Μπάγερν - Λειψία (19:00)

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ BUNDESLIGA:

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ