ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Συνεχίζεται ο κατήφορος για Σάλκε, όνειρα Ευρώπης η Χόφενχαϊμ

Bundesliga: Συνεχίζεται ο κατήφορος για Σάλκε, όνειρα Ευρώπης η Χόφενχαϊμ

Η Σάλκε δεν κατάφερε να περάσει ούτε από το Ντίσελντορφ, αφού ηττήθηκε από την Φορτούνα με 2-1. Απομακρύνεται το τρένο της Ευρώπης για τους "Βασιλικούς Μπλε" εν αντιθέσει με την Χόφενχαϊμ που επικράτησε 3-1 της Κολονίας.

Για 10ο σερί παιχνίδι η Σάλκε δεν καταφέρνει να πάρει τρίποντο, αφού ηττήθηκε 2-1 από την Φορτούνα Ντίσελντορφ. Οι Βασιλικοί Μπλε απομακρύνονται από τις ευρωπαϊκές θέσεις, αφού βρίσκονται 7 πόντους μακριά από την 6η θεση της Bundesliga. Η Φορτούνα από την άλλη, παραμένει ζωντανή στη μάχη της σωτηρίας, αφού η νίκη την έφερε στη θέση των μπαράζ.

Η Σάλκε κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ στο 53ο λεπτό με τον ΜακΚένι, το πρώτο τέρμα μάλιστα στην μετά-κορονοϊού εποχή. Ωστόσο, οι πανηγυρισμοί δεν κράτησαν για πολύ. Οι γηπεδούχοι, που ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος του αγώνα, ισορρόπησαν μετά το γκολ και μέσα σε πέντε λεπτά έκαναν την ανατροπή. Πρώτα σκόραρε ο Χένινγκς στο 63' και στη συνέχεια ο Κάραμαν στο 68'.

Το παιχνίδι είχε τρελό ρυθμό μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, αλλά το άσχημο αποτέλεσμα για τη Σάλκε και η νίκη-ανάσα για την Φορτούνα δεν άλλαξε.

ΕΛΠΙΔΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ

Εν αντιθέσει με την Σάλκε, άλμα Ευρώπης έκανε η Χόφενχαϊμ. Οι Μπλε επικράτησαν 3-1 της Κολονίας και αναρριχήθηκαν στην 7η θέση της βαθμολογίας και απέχουν μόλις τρεις πόντους από την 6η Βόλφσμπουργκ και τη θέση που δίνει εισιτήριο στα προκριματικά του Europa League. Στην μέση του πίνακα και την 11η θέση έμειναν οι φιλοξενούμενοι.

Μόλις στο 11ο λεπτό άνοιξε το σκορ η Χόφενχαϊμ με τον Μπάουμγκαρντνερ δίνοντας στην ομάδα του σημαντικό προβάδισμα, το οποίο έμεινε έως και την ανάπαυλα. Ο σκόρερ του πρώτου γκολ έκανε στο 46ο λεπτό το 2-0, ενώ από μία εξαιρετική του ασίστ στον Ζούμπερ ήρθε και το τρίτο γκολ στο 48'.

Η Κολονία μείωσε με τον Κάιντζ στο 60ο λεπτό, ενώ είχε την ευκαιρία στο 77' να κάνει το 3-2. Όμως ο Ουτ αστόχησε από τα έντεκα βήματα. Οι δύο ομάδες τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, αφού αποβλήθηκαν οι Μπούρναβ της Κολονίας (26') και Χίμπνερ της Σάλκε (50').

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗ ΜΑΧΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΟΥΝΙΟΝ, ΜΑΪΝΤΖ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ

Η μάχη στις θέσεις του υποβιβασμού συνεχίζεται. Η Ουνιόν Βερολίνου αντιμετώπισε την Μάιντς με την αναμέτρηση να λήγει στο 1-1. Ο Μπακού άνοιξε το σκορ στο 13' για τους φιλοξενουμένους, ενώ στο 33' ισοφάρισε ο Ινγκβάρτσεν με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Η Βερολινέζοι αγωνίζονταν από το 41ο λεπτό με παίκτη λιγότερο. Η Ουνιόν βρίσκεται 13η με 31 πόντους, ενώ η Μάιντς μία θέση πάνω από τα μπαράζ με 28.

Η ουραγός Πάντερμπορν δεν κατάφερε να πάρει ανάσα με ένα τρίποντο και συμβιβάστηκε με τον ένα βαθμό, αφού στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Άουγκσμπουργκ καμία ομάδα δεν κατάφερε να σκοράρει. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στους 31 βαθμούς, 4 πόντους μακριά από τις επικίνδυνες θέσεις και δεν μπορούν να θεωρούν τους εαυτούς τους ασφαλείς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 28ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Τρίτη 26 Μαΐου

Μπάγερν - Ντόρτμουντ 0-1(43' Κίμιχ)

Άιντραχτ - Φράιμπουργκ 3-3(35' Αντρέ Σίλβα, 79' Καμάντα, 82' Τσάντλερ / 27' Γκρίφο, 67' Πέτερσεν, 69' Χέλερ)

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Βόλφσμπουργκ 1-4(85' Μπάουμγκαρντλινγκερ / 43', 75' Πόγκρατσιτς, 64' Άρνολντ, 68' Στέφεν)

Βέρντερ Βρέμης - Γκλάντμπαχ 0-0

Τετάρτη 27 Μαΐου

Λειψία - Χέρτα 2-2 (24' Κλόστερμαν, 68' Σικ / 9' Γκρούγιτς, 82' πεν. Πιάτεκ)

Ουνιόν Βερολίνου - Μάιντς 1-1 (33' Ίνγκβαρτσεν / 13' Μπακού)

Φορτούνα Ντίσελντορφ - Σάλκε 2-1 (63' Χένινγκς, 67' Κάραμαν / 53' ΜακΚένι)

Άουγκσμπουργκ - Πάντερμπορν 0-0

Χόφενχαϊμ - Κολονία 3-1 (11', 46', 48' Ζούμπερ Μπάουμγκαρντνερ / 60' Κάινζ)

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ