EUROPA LEAGUE

Χάινκες: "Ο Άρης θα μας δυσκολέψει"

Χάινκες: "Ο Άρης θα μας δυσκολέψει"
INTIME SPORTS

Στην καθιερωμένη του Συνέντευξη Τύπου εν όψει του αυριανού παιχνιδιού με τον Άρη στην Bay Arena για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League ο τεχνικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Γιουπ Χάινκες, τόνισε πως με νίκη η ομάδα του θα κάνει ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της 1ης θέσης στον όμιλο (04/11, 20:00).

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Χάινκες σχολίασε το αν είναι καθοριστικός για την ομάδα του ο αγώνας με τον Άρη λέγοντας: «Μέχρι στιγμής, τα έχουμε πάει πάρα πολύ καλά στους ομίλους, αλλά τώρα πρέπει να εντείνουμε την προσπάθειά μας και να “καθαρίσουμε” το θέμα, εναντίον ενός αντιπάλου που θα μας δυσκολέψει αρκετά.

Δώσαμε πολλούς αγώνες, έως τώρα, σε διάστημα λίγων ημερών, όμως για το συγκεκριμένο παιχνίδι, είχαμε περισσότερες ημέρες στη διάθεσή μας και ελπίζω να αξιοποιήσουμε αυτό το στοιχείο. Γνωρίζουμε ότι με νίκη απέναντι στον Άρη, θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα για την πρώτη θέση στον όμιλο.

Μέχρι τώρα, σκεφτόμασταν πάντοτε τον επόμενο αγώνα, αλλά έχουμε ακόμη δύο αναμετρήσεις, με την Ατλέτικο και τη Ρόζενμποργκ. Πιστεύω ότι και σε εκείνα τα παιχνίδια, η ομάδα μου μπορεί να πάρει κάποιους βαθμούς.

Η αναμέτρηση με τον Άρη θα είναι δύσκολη, αλλά μετά από την επιτυχία μας με τη Σάλκε, η ομάδα θα έχει τη δύναμη να διεκδικήσει κάτι πολύ καλό, απέναντι σε ένα σύνολο που έχει έναν πολύ καλό και άξιο προπονητή. Ο κ. Κούπερ βρέθηκε δύο φορές σε Τελικό του Champions League, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να διακριθεί».

Ο κόουτς της Μπάγερ Λεβερκούζεν αναφέρθηκε εν συνεχεία στον τρόπο με τον οποίο θα παραταχθούν οι δύο ομάδες στο Bay Arena λέγοντας:

«Ο Άρης είναι πολύ οργανωμένη ομάδα, που παίζει καλά στην άμυνα, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε όλο το εύρος του γηπέδου και να παίξουμε από τα πλάγια, ώστε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Φυσικά, θέλουμε να πιέσουμε τον Άρη, εφ’ όσον το ματς είναι εντός έδρας.

Δεν πρέπει να επικεντρωθούμε μόνο σε έναν παίκτη του Άρη και γενικά, δεν έχει σημασία ο εκάστοτε αντίπαλος. Αν εφαρμόσουμε όσα έχουμε πει στις προπονήσεις και τα βγάλουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα.

Είναι ένας ξεχωριστός αγώνας και θα έχουμε στη διάθεσή μας, παίκτες που δεν είχαμε στο προηγούμενο παιχνίδι. Επομένως, θα έχουμε και μεγαλύτερη ηρεμία στον πάγκο».

Σχετικά με ενδεχόμενα ρίσκα που θα πάρει στον αγώνα με τον Άρη είπε: «Πάντα πιστεύω ότι οι παίκτες που επιλέγονται να αγωνιστούν, είναι οι καλύτεροι. Το ίδιο θα κάνω και τώρα. Θα επιλέξω τους 11 καλύτερους.

Πάντα αντιδρώ σύμφωνα με τον αντίπαλο και την αγωνιστική κατάσταση των παικτών μου. Αν πιστεύω ότι κάποιος δεν είναι απόλυτα έτοιμος, προτιμώ να τον αλλάξω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι καλός μέσα στο γήπεδο.

Τα πράγματα είναι πολύ στενά στον όμιλο, αφού αποδείχθηκε ότι τόσο η Ρόζενμποργκ, όσο και ο Άρης, μπορούν να βρίσκονται στην υπόθεση πρόκρισης. Έχουμε την πεποίθηση και ελπίζουμε ότι θα πάρουμε βαθμούς και στους επόμενους αγώνες».


Σε ερώτηση για την επιθετική γραμμή της ομάδας του και το πώς αυτή θα παραταχθεί απάντησε: «Θα προσπαθήσουμε με γρήγορες πάσες και γρήγορο παιχνίδι να φτάσουμε στον στόχο μας. Είναι σημαντικό το σύστημα της ομάδας.

Έχουμε τους παίκτες και την αυτοπεποίθηση να πετύχουμε κάτι καλό», ενώ κατέληξε αναφερόμενος στην ετοιμότητα του Βραζιλιάνου μέσου, Ρενάτο Αουγκούστο: «Δεν είναι έτοιμος για την 11άδα, αλλά είναι μέσα στην αποστολή, κάτι που σημαίνει ότι δούλεψε καλά και ξεπέρασε τον τραυματισμό του».


Ράιναρτς: «Θα ακούει ο ένας τον άλλον»

Από την πλευρά του, ο αμυντικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Στέφαν Ράιναρτς, επεσήμανε: «Η περίπτωση του πρώτου αγώνα στην Θεσσαλονίκη, ήταν ιδιαίτερη. Τα πυροτεχνήματα υπήρξαν πριν από την έναρξη, αλλά… δεν υπήρξαν τα ίδια “πυροτεχνήματα” μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ελπίζω στο ματς του Bay Arena, όπου δεν θα έχουμε πυροτεχνήματα πριν από την έναρξη, να… τα “δούμε” μέσα στον αγωνιστικό χώρο»,
σχολιάζοντας αναφορικά με την ατμόσφαιρα που συνάντησε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σημείωσε:

«Με τους συμπαίκτες μας ήταν αδύνατο να συνεννοηθούμε στο πρώτο παιχνίδι. Εύχομαι τώρα να μπορούμε τουλάχιστον να… μιλήσουμε μέσα στο γήπεδο».

Τέλος, για τον τρόπο παιχνιδιού του Άρη, δήλωσε: «Στον αγώνα της Θεσσαλονίκης, ο Άρης είχε πολύ καλή άμυνα και έκανε μόνο μία ευκαιρία. Εμείς θέλουμε να πιέσουμε, αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Οι κεντρικοί αμυντικοί μιας ομάδας έχουν πολλά να συζητήσουν, αλλά με την ατμόσφαιρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ήταν πολύ δύσκολο να καταφέρεις να ακούσεις.

Το παιχνίδι στην έδρα μας είναι διαφορετικό και υπό άλλες συνθήκες, οπότε πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να συζητήσουμε πιο εύκολα για το τι πρέπει να κάνουμε.

Ο Άρης έχει συμπαγή άμυνα και εμείς θα προσπαθήσουμε με γρήγορες και σίγουρες πάσες να τη διασπάσουμε. Από την άλλη, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και στη δική μας άμυνα, γιατί στον προηγούμενο αγώνα, μάς έκαναν μία φάση με τον Κόκε. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί στο γήπεδό μας».

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ