Το εντυπωσιακό γήπεδο της Ντόρτμουντ

Γήπεδο Ντόρτμουντ

Το εντυπωσιακό γήπεδο της Ντόρτμουντ

Ενδιαφέροντα στοιχεία και πλούσιο φωτοτορεπορτάζ από τον "Σίγκανλ Ιντούνα Παρκ", την έδρα της Ντόρτμουντ, που θα φιλοξενήσει απόψε τον ΠΑΟΚ.

Η φωτογραφία του Νίκου Βεζυρτζή να τραβάει φωτογραφίες με το κινητό του τις κερκίδες και συνολικά το εσωτερικό του γηπέδου της Ντόρτμουντ είναι από μόνη της ένα πειστήριο για το που παίζει ο ΠΑΟΚ απόψε. Το «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» (το παλιό Βεστφάλεν) δεν είναι ένα απλά ένα μεγάλο και υπερσύγχρονο γήπεδο.

 Είναι το μεγαλύτερο στάδιο της Γερμανίας (και έβδομο μεγαλύτερο στην Ευρώπη) με χωρητικότητα 81.359 θεατών (μεταξύ τους και ορθίων στους αγώνες των εγχώριων διοργανώσεων) και 65.829 στους ευρωπαϊκούς αγώνες. Χτίστηκε την τριετία 1971-1974 προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στο Παγκόσμια Κύπελλο του 1974 και από τις 2 Απριλίου εκείνου του έτους αποτελεί έδρα της Ντόρτμουντ. 

Την αλλαγή ονόματος την οφείλει σε μία χορηγία της ασφαλιστικής εταιρίας Signal Intuna Group που άρχισε το 2005 και θα διαρκέσει μέχρι το 2021, αποφέροντας εκατομμύρια ευρώ προς αξιοποίηση για την γερμανική ομάδα (ενώ την ξελάσπωσε από τα βαριά προβλήματα που αντιμετώπιζε τότε). Πλέον διαθέτει γυάλινη πρόσοψη και θερμαινόμενο τάπητα που βοηθά στη διεξαγωγή αγώνων στο καταχείμωνο.

Η τελευταία ανακαίνιση έγινε το 2006 και έδωσε τη δυνατότητα στη Ντόρτμουντ να εκμεταλλεύεται τη μεγαλύτερη συνεχόμενη κερκίδα στην Ευρώπη.

Πάρτε μία γεύση από το εσωτερικό του γηπέδου που υπάρχουν και μακέτες του, μέσα από το πλούσιο φωτορεπορτάζ του Sport24.gr

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Οι σέξι Πόντιες που αγαπήσαμε

Ένας ύμνος στην αδάμαστη Ποντιακή ομορφιά με αφορμή το Next Top Model.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24