EUROPA LEAGUE

Σεντ Γκάλεν: Το προφίλ της αντιπάλου της ΑΕΚ

Σεντ Γκάλεν: Το προφίλ της αντιπάλου της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ξεκινάει την πορεία της για τους ομίλους του Europa League, και πρώτο εμπόδιο στην πορεία της η ελβετική Σεντ Γκάλεν. Το Sport24.gr σάς παρουσιάζει την ταυτότητα της προσεχούς αντιπάλου των κιτρινόμαυρών.

Η Σεντ Γκάλεν θα τεθεί αντιμέτωπη με την ΑΕΚ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, όπως προέκυψε από την κλήρωση της Τρίτης (01/09). Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Ελβετία στις 24 Σεπτεμβρίου στο AFG Arena. Οι Ελβετοί εκκινούν τις υποχρεώσεις τους στην Ευρώπη από αυτόν τον γύρο, όπως και η Ένωση.

Πρόκειται για μια νεανική ομάδα, με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας (23.3), καθώς ο μόνος ποδοσφαιριστής που είναι άνω των 30 ετών είναι ο Βίνσεντ Ρούλι, και αυτός μόλις 32. Στην Σεν Γκάλεν ανήκει ο 18χρονος ομογενής Λεωνίδας Στεργίου.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΡΥΣΙ

Η Σεντ Γκάλεν την περσινή σεζόν τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα πίσω από την Γιουνγκ Μπόις, αφήνοντας πίσω της την Βασιλεία. Στο κύπελλο αποκλείστηκε στον γύρο των “16” από την Βίντερτουρ, ομάδα δεύτερης κατηγορίας σε μονό παιχνίδι. Έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα στην ιστορία της (1904,2000) και τρία κύπελλα (1971, 2009, 2012)

Την περσινή σεζόν δεν πήρε κάποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Τελευταία φορά που έπαιξε στην Ευρώπη ήταν την σεζόν 2018./19, όταν αποκλείστηκε από την νορβηγική Σάρμπσμποργκ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Το 2013/14, είχε προκριθεί στους ομίλους του Europa League, όπου τερμάτισε τέταρτη στον όμιλο μαζί με τις Σουόνσι, Βαλένθια και Κράσνονταρ.

ΑΣΤΕΡΙ

Ο Φλοριάν Καμπέρι που αποκτήθηκε αυτό το καλοκαίρι από την Χιμπέρνιαν είναι αυτός που θα ηγηθεί της επιθετικής γραμμής της Σεντ Γκάλεν. Ο Αλβανός επιθετικός έχει αγωνιστεί και στις Ρέιντζερς, Καρλσρούη και Γραχσόπερς. Ένας ακόμα σημαντικός παίκτης, είναι ο 26χρονος αμυντικός μέσος, Ζόρντι Κιντιγιά, ο οποίος είναι προϊόν των περίφημων ακαδημιών της Μπαρτσελόνα. Την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στην Σεν Γκάλεν, την έχει ο δικός μας, Αντώνης Στεργίου, σύμφωνα με την Transfermarkt.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο 58χρονος Γερμανός τεχνικός, Πίτερ Σέντλερ, είναι στην τεχνική ηγεσία της ομάδας από το καλοκαίρι του 2018. Έχει καθίσει επίσης στον πάγκο της Σάλτσμπουργκ, της Σιόν και της Σοσό. Μεγαλύτερο επίτευγμα στην προπονητική καριέρα του είναι ότι συνυπήρξε με τον νυν τεχνικό διευθυντή της Λειψίας, Ραλ Ράνγκιν. Αγαπημένο του σύστημα το 4-3-3, ενώ προτιμάει το επιθετικό ποδόσφαιρο.

ΡΟΣΤΕΡ

Αριθμός

Όνομα

Θέση

1

Λορένς Ζίγκι

Τερματοφύλακας

18

Λούκας Βατκόβιακ

Τερματοφύλακας

40

Νίκο Στρούμπι

Τερματοφύλακας

53

Αρμίν Αμπάζ

Τερματοφύλακας

4

Λεωνίδας Στεργίου

Αμυντικός

98

Γιανί Λετάρ

Αμυντικός

3

Μουσά Νουχού

Αμυντικός

22

Αντώνης Αγέτι

Αμυντικός

21

Μίρο Μουχέιμ

Αμυντικός

50

Νικόλας Λούτσινγκερ

Αμυντικός

99

Βίνσεντ Ρουφλι

Αμυντικός

8

Ζόρντι Κιντιγιά

Μέσος

23

Μπετίμ Φαζλίγι

Μέσος

14

Φαμπιάνο Άλβες

Μέσος

26

Τιμ Στόμπλι

Μέσος

16

Λούκας Γκέρτλερ

Μέσος

24

Κουαντουό Ντούα

Μέσος

10

Βίκτορ Ρουίζ

Μέσος

29

Αλεσάντρο Κρότσι

Μέσος

27

Φάμπιο Σολιμάνδο

Επιθετικός/ Εξτρέμ

25

Μπούμπα

Επιθετικός/Εξτρέμ

-

Αντρέ Ριμπέριο

Επιθετικός/ Εξτρέμ

9

Ζερεμί Γκιγιεμενότ

Επιθετικός

7

Φλοριάν Καμπέρι

Επιθετικός

52

Άντζελο Οκάμπος

Επιθετικός

19

Λορέντζο Γκονζάλες

Επιθετικός

34

Μπόρις Μπάμπιτς

Επιθετικός



TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ