EUROPA LEAGUE

Europa League: Στους 32 ο ΑΠΟΕΛ, ήττα με γιούχα η Άρσεναλ

APOEL's Tomas De Vincenti, left, celebrates his goal against Dudelange during the Europa League group A soccer match between APOEL Nicosia and Dudelange at GSP stadium in Nicosia, Cyprus, Thursday, Sept. 19, 2019. (AP Photo/Petros Karadjias)
APOEL's Tomas De Vincenti, left, celebrates his goal against Dudelange during the Europa League group A soccer match between APOEL Nicosia and Dudelange at GSP stadium in Nicosia, Cyprus, Thursday, Sept. 19, 2019. (AP Photo/Petros Karadjias) AP

Ο ΑΠΟΕΛ νίκησε 2-0 την Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο και συνδυασμό με τη νίκη της Σεβίλλης προκρίθηκε στους 32 του Europa League. Ήττα (1-2) με γιούχα σε Έμερι για την Άρσεναλ από την Άιντραχτ. Στην επόμενη φάση Σπόρτινγκ, ΛΑΣΚ.

Ο ΑΠΟΕΛ ταξίδεψε στο Λουξεμβούργο και ήθελε νίκη στο Ζοζί Μπαρτέλ επί της Ντουντελάνζ και ταυτόχρονη ήττα της Καραμπάγκ στο Σάντσεθ Πιθχουάν από τη Σεβίλλη. Οι γαλαζοκίτρινοι έκαναν τη δουλειά τους, ενώ πήραν και το δώρο που ήθελαν από τους νερβιονένσες της Ανδαλουσίας.

Η ομάδα της Λευκωσίας εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Ο Μάτιτς άνοιξε το σκορ για τους Κύπριους δώδεκα λεπτά μετά από την έναρξη του ματς με εκτέλεση πέναλτι. Ο Τάμαρι δεν μπόρεσε να διευρύνει το σκορ ύστερα από πέντε λεπτά καθώς η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, αλλά το έκανε με κεφαλιά ο Μερκής στο 43ο.

Η αποβολή του Πραξιτέλη Βούρου υποχρέωσε τον ΑΠΟΕΛ να παίξει με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά οι γαλαζοκίτρινοι άντεξαν κι έφυγαν με τη νίκη και την πρόκριση. Η Σεβίλλη είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στους 32 πριν καν ξεκινήσει η αναμέτρηση με την Καραμπάγκ.

Έκανε, ωστόσο, το καθήκον της και πήρε τη νίκη. Άνοιξε το σκορ στο γκολ του Μπρίαν Χιλ στο 61', ενώ ο Νταμπούρ στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό σκορ (2-0).

Σεβίλλη και ΑΠΟΕΛ συνεχίζουν στους 32, Καραμπάγκ και Ντουντελάνζ θα παίξουν για τελευταία φορά στην Ευρώπη την τρέχουσα σεζόν στις 12 Δεκεμβρίου για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σεβίλλη - Καραμπάγκ 2-0 (61' Χιλ, 90+2' Νταμπούρ)

Ντουντελάνζ - ΑΠΟΕΛ 0-2 (12' πεν. Μάτιτς, 43' Μερκής)

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12/12)

Καραμπάγκ - Ντουντελάνζ (19:55)

ΑΠΟΕΛ - Σεβίλλη (19:55)

Απίθανο ματς στο Μάλμε με την τοπική ομάδα να υποδέχεται την Ντινάμο Κιέβου. Σε ένα ματς με τρομερές ανατροπές οι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες 3-3 λίγο πριν τη λήξη του ματς.

Ο Ρόσενμπεργκ είχε όμως διαφορετική άποψη. Ήταν αυτός που στο έκτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με 4-3. Αυτές οι δυο ομάδες θα διεκδικήσουν την πρόκριση!

2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Μάλμε - Ντινάμο Κιέβου 4-3 (2' Μπένγκτσον, 49' Ρόσενμπεργκ, 58' Ράκιπ, 90+6' Ρόσενμπεργκ / 19' Μικολένκο, 39' Τσιχανκόβ, 77' Βέρμπιτς)

Λουγκάνο - Κοπεγχάγη 0-1 (26' Τόμσεν)

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12/12)

Ντινάμο Κιέβου - Λουγκάνο (17:55)

Κοπεγχάγη - Μάλμε (17:55)

3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Τράμπζονσπορ - Χετάφε 0-1 (50' Μάτα)

Κρασνοντάρ - Βασιλεία 1-0 (72' πεν. Άρι)

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12/12)

Χετάφε - Κρασνοντάρ (19:55)

Βασιλεία - Τράμπζονσπορ (19:55)

Πρόκριση για Σπόρτινγκ και ΛΑΣΚ! Τα λιοντάρια σε τρομερή κατάσταση υποδέχθηκαν την Αϊντχόφεν και τη συνέτριψαν με 4-0. Πρωταγωνιστής για την ομάδα της Λισαβόνας ο Μπρούνο Φερνάντες ο οποίος έκανε δώρο στους οπαδούς της ομάδας δυο γκολ για την πρόσφατη επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2023.

Ο Φελίπε εννιά λεπτά μετά την έναρξη του ματς άνοιξε το σκορ, ενώ ο Ζερεμί Ματιέ - θερινός μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού - με προβολή στην κίνηση πέτυχε το τρίτο γκολ. Η ΛΑΣΚ προηγήθηκε στο Τρόντχαϊμ με το γκολ του Γκρόχινχερ στο 20ό λεπτό.

Ο Γιόνσεν ισοφάρισε στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου για τη Ρόσενμποργκ, αλλά η ομάδα του Βαλεριάν Ισμαέλ πανηγύρισε τη νίκη με το γκολ του Φρίζερ στο 54ο λεπτό.

4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σπόρτινγκ - Αϊντχόφεν 4-0 (9' Φελίπε, 16', 64' πεν. Μπρούνο Φερνάντες, 43' Ματιέ

Ρόσενμποργκ - ΛΑΣΚ 1-2 (45' Γιόνσεν / 20' Γκόιχινχερ, 54' Φρίζερ)

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12/12)

Αϊντχόφεν - Ρόσενμποργκ (19:55)

ΛΑΣΚ - Σπορτινγκ (19:55)

Η Κλουζ μπορεί να γνώρισε την ήττα στο Ολίμπικο από τη Λάτσιο, αλλά η Σέλτικ νίκησε 3-1 τη Ρεν στη Γλασκώβη κι κατά πάσα πιθανότητα θ' ακολουθήσει την ομάδα της Σκωτίας στην επόμενη φάση.

5ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σέλτικ - Ρεν 3-1 (21' Μόργκαν. 45+1' Κρίστι, 74' Τζόνστον / 89' Ινού)

Λάτσιο- Κλουζ 1-0 (25' Κορέα)

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12/12)

Ρεν - Λάτσιο (19:55)

Κλουζ - Σέλτικ (19:55)

H Άρσεναλ κατάφερε και άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με αντίπαλο την Άιντραχτ. Ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα και όλα έδειχναν ότι στο Λονδίνο μετά από καιρό ο Ουνάι Έμερι θα περνούσε ένα ήσυχο βράδυ.

Εις μάτην! Ο Καμάντα είχε διαφορετική άποψη και με δυο γκολ μέσα σε εννιά λεπτά οδήγησε την ομάδα της Φρανκφούρτης στην ανατροπή και τη νίκη (1-2).

Έντονες αποδοκιμασίες προς τον Ισπανό προπονητή της ομάδας ακολούθησαν μετά τη λήξη του ματς. Ο Έμερι είναι στον αέρα, ίσως αυτό να ήταν και το τελευταίο του ματς.

Η Σταντάρ άνοιξε το σκορ με την εκτέλεση πέναλτι του Λεστιέν στο 40ό λεπτό, αλλά η Γκιμαράες ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Αντρέ Περέιρα.

Οι ρουζ χρειάζονται ένα θαύμα την τελευταία αγωνιστική - συνετρίβησαν στο Λονδίνο στο πρώτο ματς - κόντρα στην Άρσεναλ, η οποία κρατά την τύχη στα χέρια της.

6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Γκιμαράες - Σταντάρ 1-1 (45+2' Αντρέ Περέιρα / 40' πεν. Λεστιέν)

Άρσεναλ - Άιντραχτ 1-2 (45+1' Ομπαμεγιάνγκ / 55', 64' Καμάντα)

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ (6Η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Άιντραχτ - Γκιμαράες (19:55)

Σταντάρ - Άρσεναλ (19:55)

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ