EURO 2016

Προκριματικά Euro 2020: Πάρτι για Αγγλία και Γαλλία, άσφαιρη η Πορτογαλία

England's Raheem Sterling, center, celebrates the opening goal against Czech Republic during the Euro 2020 group a qualifying soccer match between England and the Czech Republic at Wembley stadium in London, Friday March 22, 2019. (AP Photo/Matt Dunham)
England's Raheem Sterling, center, celebrates the opening goal against Czech Republic during the Euro 2020 group a qualifying soccer match between England and the Czech Republic at Wembley stadium in London, Friday March 22, 2019. (AP Photo/Matt Dunham) AP PHOTO/MATT DUNHAM

Αγγλία και Γαλλία ήταν εντυπωσιακές στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2020, με τα "λιοντάρια" να διαλύουν 5-0 την Τσεχία και την Γαλλία να επικρατεί 4-1 εκτός έδρας της Μολδαβίας (VIDEOS).

Επίδειξη δύναμης από τις "μεγάλες δυνάμεις" στην πρώτη αγωνιστική της προκριματικής φασης του Euro 2020! Η Αγγλία, που προερχόταν από τη συμμετοχή της στα ημιτελικά του Μουντιάλ και την εξαιρετικη παρουσία της στο Nations League, σκόρπισε στους πέντε ανέμους την Τσεχία στο "Γουέμπλεϊ" με χατ-τρικ του Ραχίμ Στέρλινγκ ενώ η Γαλλία επιβλήθηκε 4-1 της Μολδαβίας εκτός έδρας με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ για τους παγκόσμιους πρωταθλητές.

Ποδαρικό με το αριστερό για την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλία, με την ομάδα του Φερνάντο Σάντος να μένει στο 0-0 με την Ουκρανία του Αντρέι Σεβτσένκο στο "Λουζ" της Λισσαβώνας παρά την παρουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο στο αντι προσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Υπενθυμίζεται ότι προκρίνονται απευθείας στην τελική φάση οι δύο πρώτοι των δέκα ομίλων (20 δηλαδή συνολικά).

Για να φθάσουμε στις 24 συμμετέχουσες ομάδες, οι επανομείνασες τέσσερις θα προκύψουν από τα playoffs του Nations League.

League A: Ελβετία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Αγγλία.

League B: Βοσνία, Ουκρανία, Δανία, Σουηδία.

League C: Σκωτία, Νορβηγία, Σερβία, Φινλανδία.

League D: Γεωργία, Βόρεια Μακεδονία, Κόσοβο, Λευκορωσία.

ΜΕ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΚΑΙ NATIONS LEAGUE ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ

Η Αγγλία του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έδειξε στο πρόσφατο Μουντιάλ και Nations League πως έχει ανέβει επίπεδο και ήρθε να το επιβεβαιώσει και στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Euro 2020. Θύμα της η Τσεχία, με τα "λιοντάρια" να παραβιάζουν πέντε φορές την εστία του Παβλένκα έχοντας σε δαιμονιώδη βραδιά τον Ραχίμ Στέρλινγκ που πέτυχε χατ-τρικ και να βλέπουν τον Χάρι Κέιν να ευστοχεί σε 18ο σερί πέναλτι σε όλες τις διοργανώσεις. Σημειώνεται πως ο Στέρλινγκ έγινε ο πρώτος παίκτης της εθνικής Αγγλίας που πέτυχε χατ-τρικ στο "Γουέμπλεϊ" μετά τον Ντεφό το 2010 (κόντρα στην Βουλγαρία) ενώ ο Χάντσον-Οντόι έγινε ο νεότερος παίκτης των "λιονταριών" που παίρνει μέρος σε επισημο ματς, αγωνιζόμενος σε ηλικια 18 ετών και 135 ημερών. Στο άλλο ματς του 1ου ομίλου που διεξήχθη λίγες ώρες νωρίτερα, η Βουλγαρία έμεινε στο 1-1 με το Μαυροβούνιο.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Μιχαΐλοφ, Σ. Ποπόφ, Μποζίκοφ, Μποντούροφ, Τζάνεφ, Κοσταντίνοφ, Τσότσεφ (69' Σλάβτσεφ), Ιβάνοφ (51' Κοστόφ), Νεντέλεφ, Ντέλεφ (82' Μίντσεφ), Ι. Ποπόφ

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Πέτκοβιτς, Μάρουσιτς, Σίμιτς, Τομάσεβιτς, Στοΐκοβιτς, Ίβανιτς, Βούκσεβιτς, Γιάνκοβιτς (64' Μπόλγεβιτς), Μουγκόσα (89' Κόσοβιτς), Βέσοβιτς (78' Γιόβοβιτς), Μπετσιράι

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Κιν, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Ντέλε Άλι (63' Ράις), Ντάιερ (17' Μπάρκλεϊ), Χέντερσον, Σάντσο, Κέιν, Στέρλινγκ (70' Χάντσον-Οντόι)

ΤΣΕΧΙΑ: Παβλένκα, Καντεράμπεκ, Τσελούτσκα, Κάλας, Νόβακ, Σούτσεκ, Παβέλκα, Σελασιέ, Ντάριντα (67' Μάσοπουστ), Γιάνκτο (46' Βύντρα), Σικ (82' Σκόντα)

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Βουλγαρία - Μαυροβούνιο 1-1 (82' Νεντέλεφ / 50' Μουγκόσα)

Αγγλία - Τσεχία 5-0 (24' 62' 69'Στέρλινγκ,45+2'πεν. Κέιν,84' αυτ.Κάλας)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Αγγλία 3

2. Μαυροβούνιο 1

3. Βουλγαρία 1

4. Κόσοβο 0 *

5. Τσεχία 0

* Το Κόσοβο δεν έχει ματς ακόμη

Ο ΣΕΒΤΣΕΝΚΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΣΑΝΤΟΣ

Στο "Λουζ" της Λισσαβώνας, ο Φερνάντο Σάντος ευτύχησε να έχει στη ενδεκάδα της Πορτογαλίας τον Κριστιάνο Ρονάλντο (πρώτη του συμμετοχή μετά την παρουσία του στο Μουντιάλ της Ρωσίας, δεν πήρε μέρος στο Nations League), όμως η Ουκρανία του Αντρέι Σεβτσένκο αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από σκληρό καρύδι, αφού άντεξε στην πίεση των πρωταθλητών Ευρώπης και έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας (0-0). Πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ο γκολκίπερ Πιάτοβ, που είπε δύο φορές "όχι" στον Κριστιάνο Ρονάλντο ενώ σταμάτησε με εντυπωσιακό τρόπο το δυνατό σουτ του Αντρέ Σίλβα στο 57ο λεπτο. Στο άλλο ματς του 2ου ομίλου, το Λουξεμβούργο πανηγύρισε τη νίκη κόντρα στην Λιθουανία και μάλιστα με ανατροπή (2-1).

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Μόρις, Τσάνοτ, Γκέρσον, Κάρλσον, Γιανς, Μπαρέιρο (67' Σινάνι), Μάρτινς, Ντα Μότα (58' Μπένσι), Ο.Τιλ, Ροντρίγκες, Β.Τιλ (78' Τούρπελ)

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Σέτκους, Μπαράβικας, Κλιμαβίτσιους, Γιανκάουσκας, Σλάβικας, Σλίβκα, Κούκλις, Πετραβίτσιους (61' Βάλσκις), Νοβίκοβας (56' Ζούλπα), Μικολιούνας (76' Μαράζας), Τσέρνις

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Κανσέλο, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Γκερέιρο, Νέβες (62' Ράφα Σίλβα), Μουτίνιο (87' Ζοάο Μάριο), Καρβάλιο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Αντρέ Σίλβα (73' Ντιέγκο Σόουζα), Μπερνάντο Σίλβα

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πιάτοβ, Καραβάεβ, Κρίβτσοβ, Ματβιγένκο, Μικολένκο, Στεπανένκο, Μάρλος (66' Τσιγκάνκοβ), Μαλινόβσκι, Ζιντσένσκο, Κονοπλιάνκα (87' Μπουγιάλσκι), Γιάρεμτσουκ (76' Μοράες)

2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Λουξεμβούργο - Λιθουανία 2-1 (45'Μπαρέιρο,55'Ροντρίγκες/ 14'Τσέρνις)

Πορτογαλία - Ουκρανία 0-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Λουξεμβούργο 3

2. Πορτογαλία 1

3. Ουκρανία 1

4. Σερβία 0 *

5. Λιθουανία 0

* Η Σερβία δεν έχει ματς ακόμη

ΕΒΑΛΕ ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ... ΑΡΑΞΕ Η ΓΑΛΛΙΑ

Ένα καταιγιστικό 13λεπτο στο πρώτο μέρος ήταν αρκετό για την Γαλλία να αρχίσει νικηφόρα την παρουσία της στα προκριματικά του Euro 2020, με την παγκόσμια πρωταθλήτρια να πετυχαίνει τρία γκολ με ισάριθμους διαφορετικούς σκόρερ (Γκριεζμάν από ασίστ Πογκμπά, Βαράν από ασίστ Γκριεζμάν, Ζιρού από ασίστ Ματουιντί) και ουσιαστικά να "καθαρίζει" το εκτός έδρας ματς κόντρα στην Μολδαβία. Ο Εμπαπέ χρίστηκε σκόρερ στο 87' και οι γηπεδούχοι σημείωσαν στο 89' το γκολ της τιμής, σε ένα ματς που ο Ζιρού έγραψε ιστορία αφού έφτασε τα 34 γκολ με τη φανέλα των "τρικολόρ" και έγινε ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας της χώρας του πιάνοντας στη σχετική λίστα τον Νταβίντ Τρεζεγκέ. Στα άλλα δύο ματς του 8ου ομίλου, η Τουρκία έφυγε με το τρίποντο από την Αλβανία με τα γκολ των Γιλμάζ και Τσαλχάνογλου (0-2) ενώ με 2-0 επικράτησε και η Ισλανδία στην έδρα της Ανδόρας.

ΑΛΒΑΝΙΑ: Μπερίσα, Βέσελι, Ισμαΐλι, Τζιμσίτι, Χισάι, Αμπράσι, Τ.Τζάκα, Μπάλιου (58' Σαντίκου), Μεμουσάι, Μπαλάζ (58' Γκρέζντα), Ουζούνι

ΤΟΥΡΚΙΑ: Γκουνόκ, Καλντιρίμ, Γκονούλ (46' Τσελίκ), Ντεμιράλ, Τεκντεμίρ, Αϊχάν, Μπελόζογλου (65' Τοκόζ), Γιοκουσλού, Τσαλχάνογλου, Τοσούν, Γιλμάζ (88' Τουρούτς)

ΑΝΔΟΡΑ: Γκόμες, Ρούμπιο (87' Σάντσεζ), Λοβέρα, Λίμα, Σαν Νίκολας, Α.Μαρτίνεζ (71' Αλάεζ), Ρέμπες, Βάλες, Τσέρβος, Κ.Μαρτίνεζ (81' Κλεμέντε), Βιέιρα

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χάλντορσον, Σαέβαρσον, Άρνασον, Ρ.Σίγκουρντσον, Σκίλασον, Γκούντμουντσον (83' Τράουστασον), Γκούναρσον (63' Σιγκούργονσον), Μπιάρνασον, Α.Σίγκουρντσον, Γκ.Σίγκουρντσον, Φινμπόγκασον (70' Κιάρτασον)

ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Κοσέλεβ, Γιάρνταν, Πόσματς, Καρπ, Ρεάμπτσιουκ, Σεμποτάρου, Ιονίτα, Αντονίουτς (73' Άμπρος), Κότσιουτς (46' Ροζγκόνιουτς), Γκίνσαρι, Νικολαέσκου (59' Νταμάσκαν)

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Κουρζαουά, Πογκμπά, Καντέ, Εμπαπέ, Γκριεζμάν (74' Λεμάρ), Ματουιντί (73' Τοβέν), Ζιρού (81' Φεκίρ)

8ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Αλβανία - Τουρκία 0-2 (21'Γιλμάζ,55'Τσαλχάνογλου)

Ανδόρα - Ισλανδία 0-2 (22'Μπιάρνασον,80'Κιάρτανσον)

Μολδαβία - Γαλλία 1-4 (89' Άμπρος / 24'Γκριεζμάν,27'Βαράν,36'Ζιρού,87'Εμπαπέ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Γαλλία 3

2. Τουρκία 3

3. Ισλανδία 3

4. Αλβανία 0

5. Ανδόρα 0

6. Μολδαβία 0

Photo Credits: AP Photo/Matt Dunham

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ