EURO 2016

Ελλάδα - Ιταλία: Η κριτική των διεθνών μας

EURO 2020 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EURO 2020 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Άγγελου Αναστασιάδη στην ήττα από την Ιταλία (0-3) στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020.

Η Εθνική ομάδα συνετρίβη (0-3) από την Ιταλία στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020 και το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών που επέλεξε να αγωνιστούν ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Σε κακή βραδιά όλη η Εθνική ομάδα, περισσότερο δε η άμυνα. Ο Βασίλης Μπάρκας είναι ο κύριος λόγος που το σκορ δεν κυμάνθηκε σε μεγαλύτερο εύρος, ο Κώστας Φορτούνης ο μοναδικός που ενόχλησε στοιχειωδώς τους Ιταλούς, ενώ η αλλαγή συστήματος δεν επέφερε σημαντικές αλλαγές. Αναλυτικά:

ΜΠΑΡΚΑΣ: Δεν φέρει ευθύνη για τα γκολ που δέχθηκε, καθώς η ελληνική άμυνα τον εξέθεσε. Στο πρώτο όλη τραβήχτηκε πάνω στον Μπελότι, στο δεύτερο πλασέ του Ινσίνιε ήταν εξαιρετικό, στο τρίτο και πάλι η κεφαλιά ήλθε από το κέντρο της άμυνας. Αντίθετα, ήταν αυτός που απέτρεψε και τέταρτο γκολ. Τόσο στη φάση με τον Μπαρέλα που βγήκε έγκαιρα, όσο κυρίως στο τετ-α-τετ με τον Ινσίνιε στο 75'. Έβγαλε το σουτ του Φλορέντσι στο 76', του Ινσίνιε δύο λεπτά μετά. Ο διασωθείς της Ελλάδας.

ΣΙΟΒΑΣ: Η άμυνα της Ελλάδας είναι παραδοσιακά η γραμμή δύναμής της. Το Σάββατο το βράδυ ήταν η γραμμή της αδυναμίας της. Σιόβας, Παπασταθόπουλος και Μανωλάς μπερδεύτηκαν δεν είχαν καλή χημεία κι αυτό αντικατοπτρίζεται στο τελικό σκορ (0-3).

ΜΑΝΩΛΑΣ: Σίγουρα εκτίμησε λανθασμένα τη φάση του πρώτου γκολ, όταν ο Μπελότι του τσίμπησε την μπάλα κι έφυγε αριστερά εντός περιοχής. Τον ακολούθησε, αλλά την ίδια κίνησε έκανε και όλη η ελληνική άμυνα. Η γραμμή δύναμης της Εθνικής μας παρουσίασε αρκετά κενά και μετά τα τρία γκολ που δέχθηκε σε δέκα λεπτά.

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Ήταν στο τρίτο γκολ που έχασε τη μονομαχία από τον Λεονάρντο Μπονούτσι, με αποτέλεσμα ο κεντρικός αμυντικός της Γιουβέντους να πάρει την κεφαλιά στη σέντρα του Έμερσον Παλμιέρι και να σκοράρει. Η άμυνα είτε ανα δύο, είτε πολύ περισσότερο ανά τρεις παρουσίασε κενά σημαντικά.

ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ: Έχασε αρκετές μονομαχίες στο κέντρο. Αυτός ήταν ο χώρος, στον οποίον κυριάρχησε απόλυτα η σκουάντρα ατζούρα. Σε αυτόν είχε την απόλυτη υπεροχή με την τριάδα Βεράτι - Ζορζίνιο - Μπαρέλα. Κακό πρώτο ημίχρονο από τον Αρκά μέσο, γι' αυτό και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

ΖΕΚΑ: Έπαιξε τη δεξιά πλευρά σ' ένα ρόλο όχι και πολύ οικείο για τον ίδιο. Δεν τα πήγε καλά. Ο Έμερσον Παλμιέρι έκανε ο,τι ήθελε από την αριστερή πλευρά επίθεσης της Ιταλίας. Και τα τρία γκολ της αναμέτρησης προήλθαν από εκείνη την πλευρά.

ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ: Σε πιο οικεία καθήκοντα από ό,τι ο Ζέκα - ίδιες υποχρεώσεις, άλλη πλευρά - αλλά κι αυτός σε κακό βράδυ. Ο Κιέζα τον ταλαιπώρησε πολύ. Είναι αυτός που κάνει το λάθος - όταν έχει ανεβεί σχεδόν όλη η ελληνική άμυνα - από το οποίο προέρχεται η αντεπίθεση των Ιταλών για το δεύτερο γκολ τους.

ΣΑΜΑΡΗΣ: Σε κακή βραδιά ο Πατρινός μέσος. Η μεσαία γραμμή της Έλληνας έμοιαζε πελαγωμένη. Αντίκρισε την κίτρινη κάρτα στο πρώτο ημίχρονο, είχε σκληρό μαρκάρισμα και στο δεύτερο. Ο Άγγλος ρέφερι του ματς ευτυχώς περιορίστηκε σε συστάσεις (ακολουθεί και ματς με την Αρμενία). Έδειξε νεύρο, αλλά παρασύρθηκε στη γενικότερη άσχημη βραδιά.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Ο μοναδικός που ενόχλησε τους Ιταλούς. Τόσο άμεσα - ο Σίριγκου απομάκρυνε εξαιρετικό του σουτ εκτός περιοχής - όσο κι άμεσα. Κρατώντας, δηλαδή, την μπάλα υπό τον έλεγχό του κι αναγκάζοντας τους Κιελίνι και Μπονούτσι να τον ανακόψουν με φάουλ. Δεν είχε τη στήριξη που θα ήθελε από τους υπόλοιπους της μεσαίας γραμμής.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Προσπάθησε, αλλά του βγήκε το άγχος, ενώ του έλειπε το καθαρό μυαλό. Δεν μπόρεσε να βγει νικητής από τις μονομαχίες με τους ατζούρι. Κρατάμε τη θέληση που έδειξε.

ΚΟΛΟΒΟΣ: Δεν ενόχλησε την άμυνα της σκουάντρα ατζούρα. Έδωσε μάχες στο πρώτο ημίχρονο με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των αντιπάλων, αλλά ούτε αναστάτωση προκάλεσε, ούτε προβλήματα. Δικαίως αντικαταστάθηκε. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πέρασε ο Χάρης Μαυρίας στη θέση του.

ΜΑΥΡΙΑΣ: Πέρασε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όταν η Ιταλία είχε προβάδισμα ήδη τριών γκολ. Και πάλι οι φιλοξενούμενοι από τ' αριστερά έπαιζαν, οπότε το βάρος φορτίου επιθέσεων σε σχέση με εκείνο που δέχθηκε ο Ζέκα στο πρώτο ημίχρονο ήταν και πάλι το ίδιο. Ταλαιπωρήθηκε κι αυτός από τον Έμερσον.

ΣΙΩΠΗΣ: Μπήκε στο 46ο λεπτό. Πέρασε πιο μπροστά από το δίδυμο αμυντικών μέσων - οι Ζέκα και Ανδρέας Σάμαρης το συνέθεσαν στο δεύτερο ημίχρονο - σε ρόλο που σπάνια έχει υπηρετήσει σε συλλογικό επίπεδο. Δεν μπόρεσε ν' ανταπεξέλθει. Ούτε η μπάλα πέρασε από τα πόδια του, αλλά και πάλι τα δημιουργικά καθήκοντα δεν είναι το ατού του.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Πέρασε στο 77ο λεπτό στη θέση του Ανδρέα Σάμαρη. Δεν μπορούσε σ' εκείνο χρονικό σημείο να κάνει και πολλά. Αντίθετα, αν μια ομάδα είχε ευκαιρία για τέταρτο γκολ στο ματς, αυτή ήταν η Ιταλία.

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ