ΑΓΓΛΙΑ

Ο Μουρίνιο αποθέωσε τον... εαυτό του για να τιμήσει τον Τσεχ

Manchester United's coach Jose Mourinho gives directions to his players during the English Premier League soccer match between Manchester United and Arsenal at Old Trafford stadium in Manchester, England, Wednesday Dec. 5, 2018. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester United's coach Jose Mourinho gives directions to his players during the English Premier League soccer match between Manchester United and Arsenal at Old Trafford stadium in Manchester, England, Wednesday Dec. 5, 2018. (AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Ο Πετρ Τσεχ ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του και ο Ζοζέ Μουρίνιο τίμησε τον Τσέχο τερματοφύλακα, λέγοντας πως χαίρεται που ο ίδιος του έδωσε φανέλα βασικού στην Premier League.

Ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες της τελευταίας 15ετίας, ο 37χρονος Πέτρ Τσεχ, με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter, ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του.

Στη μεγάλη διαδρομή του, στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, πρωταθλητής Αγγλίας, κατέκτησε πολλές διακρίσεις, έσπασε διαφόρα ρεκόρ και πάντα έχει μία στιγμή να καθορίζει την καριέρα του, τον τραυματισμό του 2006, όπου από μεγάλο τερματοφύλακα μετατράπηκε σε θρύλο, αφού επέστρεψε δριμύτερος.

Ο ίδιος πιστώνεται σημαντική συμβολή σε όλα τα τρόπαια που κατέκτησε. Από τα τέσσερα πρωταθλήματα με την Τσέλσι, τα τέσσερα κύπελλα, τα τέσσερα League Cup, τα δύο Super Cup, το Champions League του 2012 και το Europa League της επόμενης σεζόν, μέχρι το Κύπελλο και τα δύο Super Cup με την Άρσεναλ.

Είναι ο τερματοφύλακας με τις περισσότερες απαραβίαστες εστίες στην Premier League με 202, με τις λιγότερες συμμετοχές (180) μέχρι να φτάσει τα 100 παιχνίδια δίχως γκολ στην Premier League και είχε το ρεκόρ λεπτών δίχως γκολ στο πρωτάθλημα από το 2004-2005 (1.025), μέχρι να το σπάσει ο Έντβιν φαν ντερ Σαρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1.311 το 2008-2009.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο ρωτήθηκε για τον Τσεχ και για να τον τιμήσει, θέλησε να... αποθεώσει και τον εαυτό του, επειδή τον καθιέρωσε στην Premier League: "Είναι τιμή μου που ήμουν εγώ εκείνος που του έδωσα τη φανέλα βασικού στην Premier League σε μικρή ηλικία και έπειτα έκανε τα πάντα μόνος του"

Εν συνεχεία, ανέφερε "τα ρεκόρ, οι εμφανίσεις του, οι φορές που κράτησε ανέπαφη την εστία του, τα τρόπαια και ο επαγγελματισμός του. Είναι τεράστια απώλεια για το ποδόσφαιρο, αλλά η ιστορία δεν ξεγράφει. Πολλά συγχαρητήρια για την τρομερή καριέρα του".

AP Photo/Dave Thompson

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ