ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λίβερπουλ - Τσέλσι 1-2: Ο Αζάρ έδωσε την πρόκριση στους μπλε

Chelsea's Eden Hazard celebrates after scoring his side's second goal during the English League Cup soccer match between Liverpool and Chelsea at Anfield stadium in Liverpool, England, Wednesday, Sept. 26, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Chelsea's Eden Hazard celebrates after scoring his side's second goal during the English League Cup soccer match between Liverpool and Chelsea at Anfield stadium in Liverpool, England, Wednesday, Sept. 26, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Η Τσέλσι με σπουδαία ανατροπή μέσα σε έξι λεπτά επιβλήθηκε με 2-1 επί της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του League Cup. Πρωταγωνιστής για τους μπλε ο Αζάρ.

Η παράδοση της Τσέλσι στο Άνφιλντ μίλησε για μία ακόμα φορά. Οι μπλε δεν έχουν χάσει από το 2012 στην έδρα της Λίβερπουλ σε καμία διοργάνωση και αυτό συνέβη και το βράδυ της Τετάρτης (26/9). Σε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις η ομάδα του Σάρι επιβλήθηκε με 2-1 επί των κόκκινων και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του League Cup.

Τόσο ο Σάρι όσο και ο Κλοπ έκαναν αρκετές αλλαγές στις αρχικές τους ενδεκάδες ενόψει και του ντέρμπι του ερχόμενου Σαββατοκύριακου για το πρωτάθλημα.

Τελικά, εκείνος που χαμογέλασε ήταν ο προπονητής της Τσέλσι. Η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που προηγήθηκε με το τέρμα του Στάριτζ, ωστόσο στη συνέχεια ο Αζάρ έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Τσέλσι και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 2-1.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το πρώτο 45λεπτο θα μπορούσαμε να το χωρίσουμε ουσιαστικά σε τρία μέρη. Στα πρώτα είκοσι λεπτά η Τσέλσι κυριάρχησε και με ήταν εκείνη που έφτασε κοντά στο γκολ, όμως ο Μινιολέ ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε. Πιο χαρακτηριστικές ήταν οι δύο ευκαιρίες του Μοράτα στο 18 και στο 19' όμως και στις δύο φάσεις ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ αντέδρασε σωστά και κράτησε το 0-0.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη και να μην μπορούν να πατήσουν περιοχή. Σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο και η οδηγία του Κλοπ στον Φαμπίνιο να παίξει μαν του μαν τον Φάμπρεγκας ο οποίος ήταν και εκείνος που έκανε όλο το παιχνίδι της Τσέλσι.

Από το 35' και μετά η Λίβερπουλ βγήκε μπροστά και απείλησε την Τσέλσι. Τόσο στο 35' όσο και στο 39' ο Καμπαγιέρο αντέδρασε εντυπωσιακά και κράτησε το "μηδέν", ενώ στο 44' ο Στάριτζ έκανε κακό κοντρόλ και έδωσε την ευκαιρία στον Αργεντινό τερματοφύλακα να μπλοκάρει.

ΑΠΟ ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΣΚΟΡΕΡ Ο ΣΤΑΡΙΤΖ

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Στάριτζ έχασε μία ευκαιρία από αυτές που δεν χάνονται. Ο Κρίστενσεν δεν είχε δει τον Στάριντζ και επιχείρησε να γυρίσει την μπάλα στον Καμπαγιέρο. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ έκλεψε την μπάλα, πήγε να περάσει τον Αργεντινό τερματοφύλακα αλλά εκείνος άγγιξε την μπάλα και της άλλαξε πορεία. Στη συνέχεια ο Στάριτζ έγινε και πάλι κάτοχος της όμως το πλασέ του προ κενής εστίας ήταν άστοχο!

Liverpool's Daniel Sturridge celebrates after scoring his side's opening goal during the English League Cup soccer match between Liverpool and Chelsea at Anfield stadium in Liverpool, England, Wednesday, Sept. 26, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Liverpool's Daniel Sturridge celebrates after scoring his side's opening goal during the English League Cup soccer match between Liverpool and Chelsea at Anfield stadium in Liverpool, England, Wednesday, Sept. 26, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Στο 58' όμως ο επιθετικός των κόκκινων πήρε πίσω το αίμα του. Μετά από λάθος του Κόβατσιτς ο Κεϊτά μπήκε στην περιοχή σούταρε με τον Καμπαγιέρο να αποκρούει. Η μπάλα όμως στρώθηκε στον Στάριτζ ο οποίος με γυριστό σουτ την έστειλε στην κενή εστία για να κάνει το 1-0 για τους κόκκινους.

ΤΟ ΕΞΑΛΕΠΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Ο Σάρι μετά τον Αζάρ (είχε μπει στο 56') έριξε στο ματς και τον Καντέ. Ο Βέλγος όμως ήταν εκείνος που ουσιαστικά γύρισε το παιχνίδι υπέρ της ομάδας του. Στο 79' ο Αζάρ εκτέλεσε το φάουλ με τον Μπάρκλεϊ να παίρνει την κεφαλιά και τον Μινιολέ να αποκρούει. Η μπάλα μετά την απόκρουση στρώθηκε στον Έμερσον που από κοντά έκανε το 1-1. Σε αυτή τη φάση αξίζει να τονίσουμε ότι έγινε και χρήση VAR για το εάν στην αρχή της ήταν οφσάιντ ο μέσος της Τσέλσι, αλλά τελικά μέτρησε κανονικά.

Chelsea's Emerson Palmieri celebrates with teammates after scoring his side's opening goal during the English League Cup soccer match between Liverpool and Chelsea at Anfield stadium in Liverpool, England, Wednesday, Sept. 26, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Chelsea's Emerson Palmieri celebrates with teammates after scoring his side's opening goal during the English League Cup soccer match between Liverpool and Chelsea at Anfield stadium in Liverpool, England, Wednesday, Sept. 26, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Παρά το "σοκ" του 1-1 η Λίβερπουλ βγήκε μπροστά και προσπάθησε να απαντήσει. Μάλιστα, στο 84' ο Στάριτζ παραλίγο να πετύχει και δεύτερο γκολ. Ο πρώην επιθετικός της Τσέλσι έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από τη μεγάλη περιοχή και με το σουτ του τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Καμπαγιέρο.

Ότι δεν κατάφερε να κάνει ο Στάριτζ το έκανε ο Αζάρ με ένα γκολ για highlights αθλητικών εκπομπών. Ο Βέλγος αρχικά έπαιξε το 1-2 με τον Αθπιλικουέτα στα δεξιά έξω από τη μεγάλη περιοχή, στη συνέχεια απέφυγε τον Κεϊτά, πέρασε δύο φορές τον Μορένο και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μινιολέ για να δώσει τη νίκη στην Τσέλσι.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Ματιπ, Μορένο, Φαμπίνιο (87' Σαλάχ), Μίλνερ (60' Χέντερσον), Κεϊτά, Σατσίρι, Μανέ (71' Φιρμίνιο), Στάριτζ

Τσέλσι: Καμπαγιέρο, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν (73' Νταβίντ Λουΐζ), Κέιχιλ, Έμερσον, Φάμπρεγκας, Κόβατσιτς (64' Καντέ), Μπάρκλεϊ, Μόουζες, Ουίλιαν (56' Αζάρ), Μοράτα

ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ Η ΤΟΤΕΝΑΜ, ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΡΣΕΝΑΛ, ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΚΑΙ ΝΟΤΙΝΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ

Στα άλλα ματς της ημέρας η Τότεναμ ήταν εκείνη που δυσκολεύτηκε περισσότερο αφού χρειάστηκε τα πέναλτι για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γουότφορντ. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που προηγήθηκε στο 46' με τέρμα του Σαξές.

Η Τότεναμ αντέδρασε και με δύο τέρματα σε τέσσερα λεπτά από τους Άλι και Λαμέλα στο 82' και 86' αντίστοιχα έκανε το 2-1. Η Γουότφορντ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με τέρμα του Καπουέ στο 89' έκανε το 2-2 στέλνοντας το ματς στα πέναλτι.

Εκεί οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι και πήραν τη νίκη με 4-2 αφού ο Καθανίγκα έπιασε τα πέναλτι των Καπουέ και Κουΐνα. Αντίθετα, οι Σον, Λαμέλα, Γιορέντε και Άλι ευστόχησαν όλοι για την Τότεναμ.

Στα άλλα ματς η Άρσεναλ δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της Μπρέντφορντ με 3-1 έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γουέλμπεκ. Ο Άγγλος επιθετικός με δικά του τέρματα στο 5' και στο 37΄έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους Λονδρέζους. Ο Τζατζ στο 58' μείωσε σε 2-1 με τον Λακαζέτ στο 93' να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ ήταν εξαιρετική κόντρα στην Στόουκ και πήρε μία μεγάλη πρόκριση. Η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη προηγήθηκε με 3-0 χάρη στα τέρματα των Όσμπορν, Μέρφι και Λόλεϊ με τον Αφόμπε να μειώνει σε 3-1. Η Φόρεστ έμεινε με δέκα παίκτες στο 77' λόγω της αποβολής του Ντιόγκο Γκονσάλβες και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πιέσει η Στόουκ, αλλά οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο τελικο 3-2 με τέρμα του Μπεραχίνο.

Τέλος η Γουέστ Χαμ διέλυσε με 8-0 τη Μάκλσφιντλ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ LEAGUE CUP

Τρίτη 25/09/18

Μπέρτον Αλμπιον - Μπέρνλι 2-1

Γουίκομ - Νόριτς 3-4

Οξφορντ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-3

Μίλγουολ - Φούλαμ 1-3

Μπόρνμουθ - Μπλάκμπερν 3-2

Πρέστον - Μίντσεσμπρο 2-2 (3-4 πεν)

Γουλβς - Λέστερ 0-0 (1-3 πεν)

Μπλάκπουλ - ΚΠΡ 2-0

Γουέστ Μπρόμιτς - Κρίσταλ Πάλας 0-3

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ντέρμπι Κάουντι 2-2 (7-8 πεν)

Τετάρτη 26/09/18

Αρσεναλ - Μπρέντφορντ 3-1

Γουέστ Χαμ - Μάκλεσφιλντ 8-0

Λιβερπουλ - Τσέλσι 1-2

Νότιγχαμ Φόρεστ - Στόουκ 3-2

Τότεναμ - Γουόρφορντ 2-2 (4-2 πεν)

Τρίτη 02/10/18

21:45 Εβερτον - Σαουθάμπτον

Photo credits: AP Photo/Rui Vieira

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ