ΑΓΓΛΙΑ

Λίβερπουλ - Έβερτον 1-0: Πρόκριση στο Κύπελλο με τον 18χρονο Τζόουνς

Liverpool's Curtis Jones, second from right, celebrates with his teammates after scoring his side's opening goal during the English FA Cup third round soccer match between Liverpool and Everton at Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, Jan. 5, 2020. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's Curtis Jones, second from right, celebrates with his teammates after scoring his side's opening goal during the English FA Cup third round soccer match between Liverpool and Everton at Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, Jan. 5, 2020. (AP Photo/Jon Super) AP

Η Λίβερπουλ με πολλές αλλαγές νίκησε 1-0 την Έβερτον χάρη στο πρώτο γκολ του 18χρονου, Κέρτις Τζόουνς (νεότερος σκόρερ σε ντέρμπι), ύστερα από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια και προκρίθηκε στους 32 του Κυπέλλου Αγγλίας. Ντεμπούτο για Μιναμίνο με τους ρεντς.

Η Λίβερπουλ υποδέχθηκε την Έβερτον στο ντέρμπι της πόλης για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας και παρά το γεγονός ότι ο Γιούργκεν Κλοπ παρέταξε μια ενδεκάδα με αναπληρωματικούς και νεαρούς, οι ρεντς πήραν τη νίκη (1-0) στο Άνφιλντ και την πρόκριση για την τέταρτη φάση (32) της διοργάνωσης.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Κέρτις Τζόουνς στο 71ο λεπτό μετά από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια και ασίστ του Ντιβόκ Οριγκί. Μάλιστα αυτό το γκολ ήταν και το πρώτο για τον 18χρονο σε ανδρικό επίπεδο. Έγινε σε ηλικία 18 ετών και 340 ημερών ο νεότερος σκόρερ σε ντέρμπι του Μέρσεσαϊντ.

Ντεμπούτο για τους ρεντς έκανε και το μεταγραφικό απόκτημα της τρέχουσας (χειμερινής) περιόδου, Τακούμι Μιναμίνο. Ο Ιάπωνας επιθετικός, ο οποίος αποκτήθηκε από τη Ζάλτσμπουργκ, αντικαταστάθηκε από τον Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν στο 70ό λεπτό.

Ο Κάρλος Αντσελότι μετά από την πρώτη του ήττα - από τη Μάντσεστερ Σίτι την Πρωτοχρονιά για την Premier League - γνώρισε και τον πρώτο του αποκλεισμό στον πάγκο της Έβερτον, επιλέγοντας βασικούς είτε για το αρχικό σχήμα, είτε για τις τρεις αλλαγές του.

Η Εβερτον ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει την υπεροχή της, ενώ έπεσε και στον Αντριάν, ο οποίος βρέθηκε σε εξαιρετικό απόγευμα.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ