ΑΓΓΛΙΑ

Κίον: "Η Λίβερπουλ μπορεί να πάρει αήττητη τον τίτλο όπως η Άρσεναλ"

Liverpool's Sadio Mane celebrates after scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Sheffield United at Anfield Stadium, Liverpool, England, Thursday, Jan. 2, 2020. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's Sadio Mane celebrates after scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Sheffield United at Anfield Stadium, Liverpool, England, Thursday, Jan. 2, 2020. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Πεπεισμένος πως η Λίβερπουλ είναι σε θέση να μιμηθεί το επίτευγμα της Άρσεναλ της σεζόν 2003-04, κατακτώντας το πρωτάθλημα χωρίς ούτε μία ήττα σε 38 ματς, εμφανίστηκε ο Άγγλος παλαίμαχος αμυντικός Μάρτιν Κίον.

Η Λίβερπουλ έχει πραγματοποιήσει μία εκπληκτικη πορεία ως τώρα στη φετινή Premier League και αυτό αποτυπώνεται και στους αριθμούς, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να έχει απολογισμό 19 νίκες και 1 ισοπαλία σε σύνολο 20 αγώνων και να είναι στο +13 και +14 από Λέστερ και Μάντσεστερ Σίτι αντίστοιχα.

Το γεγονός αυτό την έχει κάνει μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου της Premier League, που θα είναι ο πρώτος της μετά το 1990, ενώ κάποιοι έχουν προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω, σκεφτόμενοι πως οι κόκκινοι μπορούν να γράψουν ιστορία.

Αυτό θα γίνει αν μείνουν αήττητοι μέχρι το φινάλε της σεζόν και μιμηθούν το επίτευγμα της Άρσεναλ τη σεζόν 2003-04 που αναδείχτηκε πρωταθλήτρια με απολογισμό 26 νίκες και 12 ισοπαλίες (άφησε 11 πόντους την Τσέλσι), με τον Μάρτιν Κίον να θεωρεί πως οι ρεντς μπορούν να βαδίσουν στα χνάρια των λεγόμενων Invincibles του Αρσέν Βενγκέρ.

"Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2003-04, έβλεπα αντιπάλους να στέκονται δίπλα στους Τιερί Ανρί, Ντένις Μπέργκαμπ και άλλους στη φυσούνα.

Ρωτούσαν αν θα μπορούσα να ανταλλάξουν φανέλες στο τέλος του αγώνα, πριν καν βγούμε στον αγωνιστικό χώρο", τόνισε στην "Daily Mail" άλλοτε στόπερ της Άρσεναλ και νυν τηλεσχολιαστής, για να προσθέσει:

Liverpool's manager Jurgen Klopp embraces Liverpool's Andrew Robertson at the end of the English Premier League soccer match between Liverpool and Wolverhampton Wanderers at Anfield Stadium, Liverpool, England, Sunday Dec. 29, 2019. Liverpool won 1-0. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's manager Jurgen Klopp embraces Liverpool's Andrew Robertson at the end of the English Premier League soccer match between Liverpool and Wolverhampton Wanderers at Anfield Stadium, Liverpool, England, Sunday Dec. 29, 2019. Liverpool won 1-0. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

"Υπάρχουν συγκεκριμένα συστατικά που χρειάζεται να έχεις για να είσαι αήττητος για καιρό και ο φόβος του αντιπάλου είναι ένα.

Η Άρσεναλ έκανε τους αντιπάλους της να φοβούνται τότε και το ίδιο κάνει τώρα και η Λίβερπουλ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει χτίσει μία φοβερή φήμη.

Μπορεί να μην είναι τέλεια ομάδα η Λίβερπουλ αλλά προσπαθεί πάντα να βελτιωθεί. Έχουν ενέργεια και επιθυμία.

Ο προπονητής πρέπει να δημιουργεί ένα κλίμα όπου όλοι θέλουν να παίζουν καλύτερα. Το έκανε με εμάς ο Αρσέν Βενγκέρ, το κάνει και ο Κλοπ τώρα. Επίσης ο Γερμανός έχει κάνει την Λίβερπουλ να παίζει καλό ποδόσφαιρο.

Δεν θα είναι εύκολο. Εάν όμως νομίζω, ως μέλος των Invincibles 16 χρόνια πριν, πως η Λίβερπουλ θα μείνει αήττητη αυτή τη σεζόν; Ναι, το πιστεύω. Έχουν όλοι τα σωστά συστατικά".

Σημειώνεται πως η Λίβερπουλ φιλοξενείται στο Λονδίνο από την Τότεναμ το βράδυ του Σαββάτου για την 22η αγωνιστική της Premier League, με τα σπιρούνια να έχουν ως ατού την παράδοση του Ζοζέ Μουρίνιο κόντρα στους κόκκινους, με τον Πορτογάλο να έχει απολογισμό 12 νίκες, 9 ισοπαλίες και 7 ήττες σε 28 ραντεβού μαζί τους σε όλες τις διοργανώσεις.

Κίον: "Η Λίβερπουλ μπορεί να πάρει αήττητη τον τίτλο όπως η Άρσεναλ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Λίβερπουλ: Τα 100 ομορφότερα γκολ των ρεντς την περασμένη δεκαετία
Καλύτερος Αφρικανός για το 2019 ο Μανέ
Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε πολυετές συμβόλαιο με τη NIKE
TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ