ΑΓΓΛΙΑ

Ενός λεπτού χειροκρότημα σε όλα τα γήπεδα για τον Μπανκς

Former English soccer international Gordon Banks stands on stage as he assists with the 2018 soccer World Cup draw in the Kremlin in Moscow, Friday Dec. 1, 2017. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)
Former English soccer international Gordon Banks stands on stage as he assists with the 2018 soccer World Cup draw in the Kremlin in Moscow, Friday Dec. 1, 2017. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko) AP PHOTO/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO

Ο Γκόρντον Μπανκς έκανε πιο φτωχό το ποδόσφαιρο με το θάνατό του και οι επαγγελματικοί αγγλικοί σύλλογοι θα τον τιμήσουν με θερμό χειροκρότημα σε όλα τα γήπεδα της χώρας.

Χάρη στην εξαιρετική παρουσία του σε συλλογικό (με την Στόουκ) αλλά και σε εθνικό επίπεδο (παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Αγγλίας το 1966) ο Γκόρντον Μπανκς θεωρείται ως ο Νο 1 τερματοφύλακας στην ποδοσφαιρική ιστορία της Αγγλίας και ο θάνατός του στα 81 του χρόνια ήταν "γροθιά στο στομάχι" για τους φίλους της ασπρόμαυρης στρογγυλής Θεάς.

Ουδείς ωστόσο πρόκειται να τον ξεχάσει χάρη στα σπουδαία κατορθώματά του εντός γηπέδου αλλά και για την τεράστια προσωπικότητά του και αυτό μπορεί να το αντιληφθεί κανείς από το θόρυβο που ξέσπασε μετά την είδηση του χαμού του.

Μέσα σε λίγες ώρες, αμέτρητοι είναι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου που έχουν μιλήσει για τον Γκόρντον Μπανκς, ενώ όπως έγινε γνωστό η μνήμη του θα τιμηθεί με ιδιαίτερο τρόπο.

Συγκεκριμένα, σε όλα τα γήπεδα της χώρας όπου αγωνίζονται επαγγελματικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι θα υπάρχει χειροκρότημα για τον θρυλικό Γκόρντον Μπανκς από τις 12 μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου, προκειμένου ο κόσμος να αποδώσει φόρο τιμής σε αυτή τη σπουδαία προσωπικότητα που έβγαλε η χώρα στο λαοφιλέστερο άθλημα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ