ΑΓΓΛΙΑ

Πέθανε ο Γκόρντον Μπανκς

Former English soccer international Gordon Banks holds up the lot for the head of group A at the 2018 soccer World Cup draw in the Kremlin in Moscow, Friday, Dec. 1, 2017. (AP Photo/Ivan Sekretarev)
Former English soccer international Gordon Banks holds up the lot for the head of group A at the 2018 soccer World Cup draw in the Kremlin in Moscow, Friday, Dec. 1, 2017. (AP Photo/Ivan Sekretarev) AP

Ο Άγγλος πρώην τερματοφύλακας, Γκόρντον Μπανκς, έφυγε από τη ζωή την Τρίτη (12/2) σε ηλικία 81 ετών. Highlights της καριέρας του η κατάκτηση του Μουντιάλ 1966 και η "απόκρουση του αιώνα" στην κεφαλιά του Πελέ στο Μουντιάλ του Μεξικού.

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γκόρντον Μπανκς. Ο Άγγλος υπήρξε ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην ιστορία του ποδοσφαίρου, υπερασπιζόμενος τις εστίες των Τσέστερφιλντ, Λέστερ, Στόουκ και εθνικής Αγγλίας μεταξύ άλλων.

Κατέκτησε με τα "τρία λιοντάρια" το Παγκόσμιο Κύπελλο 1966, ενώ κατέλαβε την τρίτη θέση στο Euro 1968. Έμεινε στην ιστορία για την "απόκρουση του αιώνα" στην κεφαλιά του Πελέ στο Μουντιάλ του Μεξικού. Δυο χρόνια μετά έχασε το μάτι του και σταμάτησε την καριέρα του.

"Σας ανακοινώνουμε με μεγάλη μας λύπη ότι ο Γκόρντον έφυγε από τη ζωή. Κρατούμε τις όμορφες αναμνήσεις μαζί του", αναφέρεται στο ανακοινωθέν της οικογένειάς του.

Στις 22 Οκτωβρίου βγήκε είδηση ότι πέθανε, αλλά η είδηση τότε ήταν ψευδής και την είχε διαψεύσει μάλιστα ο ίδιος. Με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Αγγλίας αγωνίστηκε 73 φορές.

Η προπονητική του καριέρα ήταν πολύ σύντομη και δεν στέφθηκε από επιτυχία. Κάθισε στους πάγκους των Πόρτ Βέιλ και Τέλφορντ, από την οποία απολύθηκε το Δεκέμβριο του 1980.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ