ΑΓΓΛΙΑ

Άρσεναλ - Λίβερπουλ 1-1 (5-4 πεν.): Στους Λονδρέζους το Κομιούνιτι Σιλντ

Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang, 2nd right, celebrates after scoring the opening goal during the English FA Community Shield soccer match between Arsenal and Liverpool at Wembley stadium in London, Saturday, Aug. 29, 2020. (Justin Tallis/Pool via AP)
Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang, 2nd right, celebrates after scoring the opening goal during the English FA Community Shield soccer match between Arsenal and Liverpool at Wembley stadium in London, Saturday, Aug. 29, 2020. (Justin Tallis/Pool via AP) AP

Η Άρσεναλ νίκησε 5-4 στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια) τη Λίβερπουλ και πανηγύρισε το 16ο της Κομιούνιτι Σίλντ. Ο Μπρούστερ που πέρασε στο 90+1' αστόχησε για τη Λίβερπουλ, ο Τσίμικας έμεινε στον πάγκο.

Η Άρσεναλ αναμετρήθηκε με τη Λίβερπουλ στο Ουέμπλεϊ, άνοιξε το σκορ με τον Ομπαμεγιάνγκ, αλλά ισοφαρίστηκε από τον Μιναμίνο. Η κανονική διάρκεια έληξε ισόπαλη 1-1, το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι και εκεί οι Λονδρέζοι νίκησαν 5-4, κατακτώντας το Κομιούνιτι Σιλντ.

Η Λίβερπουλ απείλησε τέσσερα λεπτά μετά από την έναρξη του ματς. Ο Ρόμπερτσον έκανε την κούρσα από αριστερά, προσπάθησε να βρει τον Σαλάχ, ο Τέρνι γύρισε άτσαλα και ο Μαρτίνες μπλόκαρε.

Η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό. Ο Σακά βρήκε χώρο από δεξιά, άλλαξε για την αριστερή πλευρά. Ο Ομπαμεγιάνγκ πήρε την μπάλα και με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Άλισον.
Μάλιστα ο Αφρικανός πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε στη μνήμη του Τσάντγουικ Μπόουζμαν ( "Black Panther"του κινηματογράφου, ρόλος από τον οποίο παγιώθηκε μέσω της ταινίας της Marvel), ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών νικημένος από τον καρκίνο. Έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση "Wakanda Forever" από την ταινία.

Στο 18ο λεπτό ο Ενκετία έκανε μετά από γύρισμα από δεξιά το σουτ κεντρικά εκτός περιοχής, ο Άλισον απομάκρυνε. Στο 27ο λεπτό ο ίδιος από τη θέση περίπου που βρέθηκε ο Ομπαμεγιάνγκ στη φάση του γκολ, έκανε το σουτ. Δεν ήταν τόσο καλό, ωστόσο, για να απειλήσει άμεσα τον Άλισον.

Η μπάλα μετά το γύρισμα του Ρόμπερτσον στο 29' πέρασε παράλληλα από την εστία του Μαρτίνες. Στο 51ο λεπτό οι ρεντς απείλησαν για την ισοφάριση. Ο Φιρμίνο κινήθηκε κεντρικά, έκανε το σουτ, η μπάλα όμως πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας που υπερασπίζεται ο Μαρτίνες.

Στο 55' ο Μανέ βγήκε στην αντεπίθεση, στην πλάτη της άμυνας της Άρσεναλ, τετ-α-τετ με τον Μαρτίνες, ο οποίος σταμάτησε τον Σενεγαλέζο. Στο 59ο λεπτό ο Γιούργκεν Κλοπ πέρασε τον Μιναμίνο στον αγωνιστικό χώρο και στο 73ο ο Ιάπωνας ισοφάρισε.

Καθώς στο Κομιούνιτι Σιλντ δεν υπάρχει παράταση, το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Όλοι ευστόχησαν πλην του Μπρούστερ, τον οποίον ο Κλοπ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου.

Ο Κώστας Τσιμίκας έμεινε στον πάγκο, καθώς δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γερμανό προπονητή. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, αντίθετα, ήταν εκτός αποστολής καθώς αντιμετώπιζε κι ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Σαλάχ και ΓΚΟΛ (1-0)

Νέλσον και ΓΚΟΛ (1-1)!

Φαμπίνιο και ΓΚΟΛ (1-2)!

Μέιτλαντ-Νέιλς και ΓΚΟΛ (2-2)!

Μπρούστερ και ΔΟΚΑΡΙ & ΕΞΩ!

Σέντρικ και ΓΚΟΛ (3-2)!

Μιναμίνο και ΓΚΟΛ (3-3)!

Νταβίντ Λουίζ και ΓΚΟΛ (4-3)!

Τζόουνς και ΓΚΟΛ (4-4)!

Ομπαμεγιάνγκ και ΓΚΟΛ (5-4)!

ΑΡΣΕΝΑΛ (Μίκελ Αρτέτα):Μαρτίνες, Μπεγερίν (58' Σέντρικ), Νταβίντ Λουίζ, Χόλντινγκ, Τέρνι (83' Κολάσινατς), Μέιτλαντ-Νάιλς, Ελνενί, Τζάκα, Σακά (82' Σάκα), Ενκετία (82' Νέλσον), Ομπαμεγιάνγκ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ):Άλισον, Ουίλιαμς (59' Μιναμίνο), Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Μίλνερ (59' Κεϊτά), Βαϊνάλντουμ (90+1' Μπρούστερ), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (83' Τζόουνς).

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ