PREMIER LEAGUE

Η μνηστή του δολοφονημένου Χασόγκτζι θέλει να μπλοκάρει την πώληση της Νιουκάστλ στους Σαουδάραβες

People walk past a banner showing Saudi King Salman, right, and his Crown Prince Mohammed bin Salman, outside a mall in Jiddah, Saudi Arabia, Saturday, March 7, 2020. (AP Photo/Amr Nabil)
People walk past a banner showing Saudi King Salman, right, and his Crown Prince Mohammed bin Salman, outside a mall in Jiddah, Saudi Arabia, Saturday, March 7, 2020. (AP Photo/Amr Nabil) AP PHOTO/AMR NABIL

Η μνηστή του δημοσιογράφου, Tζαμάλ Χασόγκτζι έστειλε επιστολή στην Premier League και ζήτησε να μην ολοκληρωθεί η πώληση της Νιούκαστλ στο επενδυτικό fund από τη Σαουδική Αραβία, υποστηρίζοντας πως ο πρίγκιπας, Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση του συντρόφου της.

Αρκετά σκοτεινά σημεία φαίνεται πως έχει η υπόθεσης της πώλησης της Νιούκαστλ στο επενδυτικό fund "Saudi Public Investment Fund", με επικεφαλής τον Πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν. Μετά το τηλεοπτικό δίκτυο "BeIN Sports", το οποίο απειλεί να "σπάσει" τη συμφωνία για τα δικαιώματα των αγώνων της Premier League σε περίπτωση που ολοκληρωθεί το deal, ήταν σειρά της μνηστής του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Tζαμάλ Χασόγκτζι να στείλει επιστολή στη Λίγκα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του " Independent", η Χατίς Τζενγκίζ ζητάει από την Premier League να μην ανάψει το "πράσινο φως" στην πώληση της αγγλικής ομάδας στο επενδυτικό fund από τη Σαουδική Αραβία, καθώς υποστηρίζει πως ο πρίγκιπας, Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση του συντρόφου της. Ο Χασόγκτζι ασκούσε έντονη κριτική μέσα από τα άρθρα του στη "Washington Post" στον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και στον βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας.

Στις 2 Οκτωβρίου 2018 ο Χασόγκτζι εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανός όταν μπήκε από την κύρια είσοδο στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με πολυάριθμες τουρκικές αστυνομικές πηγές, ο Χασόγκτζι δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε εντός του προξενείου από μια δεκαπενταμελή ομάδα, που έφτασε για το σκοπό αυτό από τη Σαουδική Αραβία και έφυγε μετά τη δολοφονία. Επιπλέον σύμφωνα με ανώτερη πηγή από την τουρκική αστυνομία, η δολοφονία βιντεοσκοπήθηκε για να αποδειχτεί ότι η επιχείρηση είχε ολοκληρωθεί.

Στην επιστολή της, η Χατίς Τζενγκίζ λέει χαρακτηριστικά πως "αυτή η ντροπιαστική και διεφθαρμένη φήμη θα συνδεθεί με την Πρέμιερ Λιγκ αν προχωρήσει η εξαγορά της Νιουκάστλ" και πως το "κύρος της Premier και του αγγλικού ποδοσφαίρου θα θα καταστραφεί από τη σύνδεση με αυτούς που κάνουν το πιο απεχθή εγκλήματα και μετά θέλουν να τα 'ξεπλύνουν' και γι'αυτό θέλουν να συνδεθoύν με το ποδόσφαιρο, για να βελτιώσουν την εικόνα τους".

Η Τζενγκίζ καταλήγει λέγοντας πως "δεν μπορεί να επιτραπεί στο ποδόσφαιρο να γίνει κι αυτό μέρος της συγκάληψης".

Photo Credits: AP Photo/Amr Nabil

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Νιούκαστλ: Το BeIN Sports "μπλοκάρει" την πώληση στους Σαουδάραβες
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ